Hoe kan je besparen met een deurveer?

De inflatie wordt elk jaar meer en alles wordt duurder. Er zijn meerdere vlakken waar je op kan gaan besparen. Wij helpen je met het besparen op verschillende artikelen in huis. Hieronder wordt uitgelegd wat een deurveer is, hoe het werkt, waarom een deurveer goed voor het milieu is en hoe je het zelf kan monteren. Dit geeft uiteindelijk antwoord op de vraag: hoe kan je besparen met een deurveer?

Wat is een deurveer?

Een deurveer is een mechanisch apparaat dat helpt bij het openen en sluiten van deuren. Het wordt gebruikt in woonhuizen en commerciële gebouwen, maar ook voor automatische deuren. Deurveren bestaan uit twee delen: de torsieveer zelf en het opwindmechanisme aan beide uiteinden van de veer. Met een kleine handgreep aan elke kant kan je de deurveer naar behoefte op- of afwikkelen terwijl je de deur opent of sluit.

Deurveren zijn het belangrijkste onderdeel van je deur. Ze houden de deur gesloten en veilig, zodat inbrekers je huis niet kunnen binnendringen. Ze helpen ook je huis te beschermen tegen waterschade en windschade.

Hoe werkt een deurveer?

Een deurveer helpt bij het openen en sluiten van de deur. De deurveer zorgt ervoor dat de deur open of dicht blijft. Hij maakt deel uit van het scharnier en heeft als taak er spanning op te houden, zodat de deur vrij kan zwaaien bij het openen en sluiten, maar niet te ver dat hij uit de scharnieren komt.

Deurveren worden meestal aan de bovenkant van de deur geïnstalleerd en verbonden met een metalen staaf. Deze staaf gaat naar beneden in het kozijn en is verbonden met een lange staalkabel met een katrol aan één uiteinde.

De kabel is bevestigd aan een veermechanisme op het deurkozijn. Door het gewicht van de deur trekt deze aan de kabel, die op zijn beurt aan de stang trekt en de veer samendrukt. Wanneer je een deur met een ingebouwde veer opent of sluit, trek je tegen deze kracht in en laat je hem los.

Waarom is een deurveer goed voor het milieu?

Een deurveer is een geweldige optie voor iedereen die geld wil besparen op zijn energierekening. De deurveer zorgt ervoor dat de deur goed gesloten blijft waardoor koude lucht in de winter buiten wordt gehouden. Zo hoeft de verwarming minder hard te werken en zal je energierekening lager uitvallen. Met de enorm gestegen energieprijzen is dit dus een zeer waardevolle aankoop die je veel euro’s kan besparen. Een deurveer gaat ook langer mee dan andere soorten energiebesparende apparaten omdat ze simpelweg niet zo snel slijten, zo haal je meer uit je investering! Om nog meer te besparen kan isolerende raamfolie ook een goede aankoop zijn. In combinatie met de deurveer zorg je voor de optimale isolering van je huis. Bekijk hier alle woontips van Homelovers.

Hoe monteer je een deurveer?

Als je een deurveer hebt aangeschaft kan je hem ook zelf monteren. Volg goed de beschreven stappen hieronder om onnodige schade te voorkomen. Er zijn verschillende soorten deurveren te verkrijgen. Hieronder worden de twee meest voorkomende deurveren beschreven. 

Deurveer met scharnierpen: deze deurveer is geschikt voor een stompe deur met een normaal scharnier. 

  1. Zorgt dat je de deur goed vast houdt. Verwijder de pen uit het bovenste scharnier. Als de pen niet gemakkelijk verwijderd wordt kan je een schroevendraaier tegen de pen zetten en hier zachtjes met een hamer op tikken. 
  2. Pak nu de bijgeleverde verlengde scharnierpen. Schuif hier de deurveer overheen.
  3. Trek de veer een klein beetje open en zorg ervoor dat de veerpootjes op één lijn komen te staan. Dit zorgt ervoor dat de veer op spanning komt te staan.
  4. Schuif de verlengde scharnierpen met de deurveer in de bovenste scharnier (waar je de normale pen uit hebt gehaald). Klaar is kees!

Deurveer met paumelle-scharnier: deze deurveer is geschikt voor een stompe deur die is opgehangen aan paumelle scharnieren. 

  1. Pak de deurveer en trek deze een beetje open. Zorg ervoor dat de veerpootjes op één lijn komen te staan. Dit zorgt ervoor dat de veer op spanning komt te staan. 
  2. Schuif de deurveer over de paumelle-scharnier. Klaar is kees!

Conclusie

Er zijn vele voordelen van een deurveer. Zo houd je jouw huis veilig door te voorkomen dat indringers makkelijk via de voordeur binnenkomen. Ook bespaar je veel geld op de energierekening door een goed gesloten deur. Om meer geld te besparen op huishoudelijke artikelen zijn douchetimers en waterbespaarders ook goede producten om je in te verdiepen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *