Hoe kan je besparen met een douchetimer?

De inflatie wordt elk jaar meer en alles wordt duurder. Er zijn meerdere vlakken waar je op kan gaan besparen. Wij helpen je met het besparen op artikelen in huis. Hieronder wordt uitgelegd wat een douchetimer is, waar je het kan kopen en wat een automatische douchetimer is. Dit geeft uiteindelijk antwoord op de vraag: hoe kan je besparen met een douchetimer?

Wat is een douchetimer?

Een douchetimer is een eenvoudig apparaat dat op je douchekop wordt bevestigd. Het registreert precies hoe lang je onder de douche staat en laat, met behulp van de vooraf ingestelde timer, zien wanneer de tijd om is en je uit de douche moet. Dit betekent dat met een normale douchetimer het water niet zomaar wordt afgesloten, alleen getimed. Doordat je het signaal krijgt dat je eruit moet zal je minder water gebruiken dan wanneer je geen idee hebt hoe lang je al onder de douche staat.
Een douchetimer is een geweldig hulpmiddel voor iedereen die water en geld wil besparen. Wanneer je nog meer water wilt besparen is het verstandig om naast een douchetimer ook een waterbespaarder aan te schaffen. Met een waterbespaarder kan je tot 50% minder water verbruiken!

Douchetimer gratis

Je kunt geld besparen door een timer te gebruiken om de douchetijd te beperken. Wanneer je met een douchetimer 5 minuten gaat douchen in plaats van 10 minuten kan je per jaar tot 150 euro per persoon besparen (gemiddelde prijzen in 2022). De douchecoach kan hier ook goed bij helpen. De douchecoach is een douchetimer in de vorm van een zandloper. Deze zandloper bevestig je met een zuignap op de wand van je douche. De zandloper is na precies 5 minuten doorgelopen, waardoor je kan zien dat het tijd is om te stoppen met douchen.

Automatische douchetimer

Automatische douchetimers werken door de waterstroom te detecteren. Zodra je de kraan aanzet om te beginnen met douchen, begint het apparaat af te tellen vanaf een vooraf ingestelde periode, meestal rond de 5 minuten. Wanneer die tijd verstreken is, wordt de watertoevoer automatisch afgesloten, waardoor overmatig waterverbruik wordt voorkomen.
Er zijn verschillende manieren om geld te besparen met dit type apparaat. Om te beginnen, in tegenstelling tot de normale douchetimer die meet hoeveel water je gebruikt (en een melding geeft als je je limiet bereikt), sluiten automatische timers alle toegang tot warm of heet water af nadat ze het aftellen hebben voltooid. Dit betekent dat ze overmatig gebruik voorkomen voordat het gebeurt. Hierdoor bespaar je water en geld op de energierekening.
Waar je bij de normale douchetimer of de douchecoach nog ‘eventjes’ door kan douchen is dit bij de automatische douchetimer niet het geval. Het geeft je dus een extra stok achter de deur. De automatische douchetimer is speciaal gemaakt voor iedereen die vaak nog nét even iets langer onder de douche blijft staan.

Douchetimer waar te koop?

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden met douchetimers. Gelukkig zijn ze tegenwoordig ook op veel plekken te koop. Bekijk ook ons artikel over de beste webshops van Nederland.  De beste twee winkels waar je douchetimers en -coaches kan kopen zijn bij de Blokker en de Hema.

Douchetimer Blokker

Blokker is dé huishoudwinkel van Nederland. Hier vind je altijd goede kwaliteit producten voor in huis. Zo ook de douchetimer en de douchecoach met zandloper. In de winkel vind je alle handige gadgets om te kunnen besparen.

Douchetimer Hema

Naast Blokker is ook de Hema een uitstekende winkel om je douchetimer of douchecoach te kopen. Naast deze producten heeft Hema ook een uitgebreid assortiment met andere bespaarproducten. Helaas is er op dit moment geen douchetimer te koop bij de Hema. Echter houden we het aanbod nauwlettend in de gaten!

Conclusie

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te leren over douchetimers. Als je op zoek bent naar een makkelijke manier om geld en water te besparen is het zeer aan te raden om een douchetimer aan te schaffen. Als je houdt van nét iets langer doorgaan, schaf dan een automatische douchetimer aan. Vond je dit artikel behulpzaam? Bekijk dan ook onze andere woontips voor in huis.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *