Hoe kan je besparen met een radiatorventilator?

Hoe kan je besparen met een radiatorventilator?

De inflatie wordt elk jaar meer en alles wordt duurder. Er zijn meerdere vlakken waar je op kan gaan besparen. Wij helpen je met het besparen op verschillende artikelen in huis. Hieronder wordt uitgelegd wat een radiatorventilator is, hoe het werkt en waarom een radiatorventilator goed voor het milieu is. Dit geeft uiteindelijk antwoord op de vraag: hoe kan je besparen met een radiatorventilator?

Wat is een radiatorventilator?

Een radiatorventilator is een apparaat dat de kracht van lucht gebruikt om de radiator te koelen of verwarmen. Het maakt de radiator effectiever. Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je energierekening te verlagen, kan het installeren van een radiatorventilator een geweldige oplossing zijn. Een radiatorventilator is nodig om je huis te koelen of verwarmen. Zonder de ventilator zou de lucht gewoon voor de radiator zitten en nergens heen gaan. Bekijk ook al onze woontips.

Hoe werkt een radiatorventilator?

De radiatorventilator werkt in principe hetzelfde als een mini ventilator en gebruikt een motor om een elektrische ventilator aan te drijven. Deze blaast lucht door de radiator en koelt of verwarmt deze lucht om het vervolgens terug de kamer in te sturen. Dit proces wordt convectie genoemd.

Convectie werkt door het creëren van een gebied met lage druk voor de ventilator en hoge druk achter de ventilator, waardoor de lucht van de ene kant van het huis helemaal door het huis naar boven stroomt.

Een radiatorventilator wordt in het plafond, op je radiator of aan de muur geïnstalleerd. Je kan het met een afstandsbediening aan- of uitzetten zonder je bed te verlaten. Radiatorventilatoren zijn er niet alleen om te koelen en te verwarmen, ze helpen je ook geld te besparen. Als je een huis of appartement hebt zonder airconditioning, dan kan dit een van de weinige goedkope opties zijn om ‘s zomers koel te blijven. Ook in de winter komen ze van pas door de warme lucht die van je radiator komt te verspreiden in je huis. Om extra warme lucht in je radiator te produceren is een radiatorfolie magneet een hele goede aankoop. 

Wanneer je een radiatorventilator gebruikt, dien je ervoor te zorgen dat deze een thermostaat heeft. De thermostaat voorkomt namelijk dat de ventilator draait als er niet genoeg warmte in huis is om dat te rechtvaardigen. De thermostaat kan zo worden ingesteld dat hij automatisch wordt uitgeschakeld bij een bepaalde temperatuur, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het handmatig uitschakelen van de radiatorventilator wanneer je naar werk gaat of ‘s avonds naar bed gaat.

Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hem regelmatig schoonmaakt. Vuil en stof kunnen na verloop van tijd makkelijk in deze apparaten vast komen te zitten, waardoor ze minder goed werken; regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat dit niet gebeurt en ze dus ook langer meegaan!

Wat is de beste radiatorventilator?

Wat radiatorventilatoren betreft, zijn er een paar verschillende types en prijspunten. Het beste type radiatorventilator is degene die past bij jouw behoeften. Als je in een gebied met een hoge luchtvochtigheid woont, dan kan je een systeem met een geforceerde luchtstroom overwegen. Woon je in een droger gebied, dan zou een natuurlijk convectiesysteem beter voor je kunnen werken. Gamma biedt alle soorten radiatorventilatoren aan en voorziet je ook van uitgebreide informatie welke het beste past bij jouw woning. Check vooraf even of die toevallig in de aanbieding is. Of je de radiatorventilator nu wilt gebruiken om je woning in de zomer te koelen of in de winter wilt verwarmen: Gamma heeft het allemaal. 

Conclusie

Een radiatorventilator is een goed apparaat om geld te besparen op de verwarmingskosten. Het laat de lucht in de kamer circuleren, waardoor de kamer koeler of juist warmer blijft. Dit betekent dat je de verwarming of airconditioning minder hard hoeft te laten werken, waardoor je maandelijks geld bespaart op de energierekening. Om nog meer in huis te besparen kan je ook overwegen om een deurveer of een waterbespaarder aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop