Gootstenen in keukens zijn allang al niet meer alleen van wit glanzend porselein. Integendeel, tegenwoordig vind je gootstenen in allerlei verschillende kleuren, materialen en vormen. Zo vind je wasbakken van goud tot zwart en van kunststof tot RVS. Welke wasbak je ook hebt, ze verdienen het allemaal om goed beschermd te worden met een gootsteenmat. In dit artikel tippen we daarom de beste gootsteenmatten die niet alleen je wasbak beschermen, maar ook vele andere voordelen hebben.

Waarom een gootsteenmat?

Een gootsteenmat is een mat gemaakt van zacht materiaal – siliconen, rubber of kunststof – die je in de gootsteen plaatst, waardoor je gootsteen en servies beschermd worden.

In de inleiding hebben we al het tipje van de sluier gelicht dat je met een gootsteenmat je wasbak krasvrij kunt houden. Maar wist je dat je met hetzelfde matje ook je porselein en servies vrij van krasjes en beschadigingen houdt? Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat er ook ook minder snel glazen zullen sneuvelen dankzij een zachte landingsbaan!

Waar let je op bij het kopen van een gootsteenmat?

Zoals elk ander product bestaan er vele uitvoeringen van de gootsteenbeschermers, maar waar let je nou precies op? Het belangrijkste is natuurlijk het formaat. Ga echt na of het matje dat je wilt kopen past in je gootsteen. Handig zijn matjes die uitrekbaar zijn, zodat je zeker weet dat het perfect past.

Wat ook belangrijk is, is dat het matje niet drijft als de wasbak zich met water vult. Dat is uitermate irritant en natuurlijk niet zo praktisch. Let er daarom op dat je een matje koopt met bijvoorbeeld zuignappen aan de onderkant.

Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat gootsteenmatjes meegaan in de trends van tegenwoordig. Hierdoor kun je een gootsteenmat kiezen die dezelfde kleur heeft als je wasbak, waardoor de gootsteenmat minder opvalt. Wil je echter juist een contrast creëren, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een witte gootsteenmat te nemen voor je zwarte spoelbak. Kies dan ook vooral een gootsteenmat die je mooi vindt, want die zijn er zeker!

Top 4 beste gootsteenmatten

1. Brabantia Sinkside

Dit is de fijnste gootsteenmat die er te koop is. Met deze uitrekbare mat van Brabantia zorg je ervoor dat je wasbak en servies optimaal beschermd zijn.

Het siliconen matje heeft zuignapjes, dus drijft niet, is makkelijk te reinigen in de vaatwasser en kan ook als pannenonderzetter gebruikt worden!

Daarnaast is deze gootsteenmat van Brabantia erg stijlvol en te verkrijgen in twee kleuren, donkergrijs en lichtgrijs. Maar het is daarbij ook gelijk de duurste gootsteenmat van dit lijstje.

2. Curver Gootsteenmat

Deze Curver rubberen gootsteenmat is er ook één waarvan de kwaliteit zeer goed is. Door de anti-slip eigenschappen van het materiaal blijft de mat goed liggen in de gootsteen.

Al met al, de gootsteenmat doet wat het moet doen voor een goede prijs. Daarnaast is ook deze gootsteenmat van Curver eenvoudig reinigen in de vaatwasser. De ideale nummer twee in dit lijstje!

3. Joseph Joseph Gootsteenmat

De Sink Saver gootsteenmat van Joseph Joseph is er een die uit twee delen bestaat. Zo krijg je meer vrijheid over welk deel van je gootsteen je wilt afschermen. De kunststof deeltjes staan op kleine pootjes, hierdoor kun je soms ervaren dat de gootsteenmat iets wilt gaat drijven.

4. mDesign Gootsteenmat

Deze siliconen gootsteenmatten van mDesign zijn erg goedkoop, maar wel praktisch en duurzaam.

Handig aan deze matjes zijn dat ze op maat te snijden zijn, zodat ze perfect in iedere spoelbak passen.

De gootsteenmatten met het zwarte design passen deze ook mooi in een zwarte spoelbak, waardoor hij minder zal opvallen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *