De Beste Gootsteenmat voor een Krasvrije Gootsteen!

Gootstenen in keukens zijn allang al niet meer alleen van wit glanzend porselein. Integendeel, tegenwoordig vind je gootstenen in allerlei verschillende kleuren, materialen en vormen. Zo vind je wasbakken van goud tot zwart en van kunststof tot RVS. Welke wasbak je ook hebt, ze verdienen het allemaal om goed beschermd te worden met een gootsteenmat. In dit artikel tippen we daarom de beste gootsteenmatten die niet alleen je wasbak beschermen, maar ook vele andere voordelen hebben.

Waarom een gootsteenmat?

Je gebruikt een gootsteenmat, gemaakt van zacht en flexibel materiaal zoals siliconen, rubber of kunststof, om je gootsteen te beschermen. Deze mat plaats je eenvoudig in de gootsteen, waar het dient als een beschermende laag. Hierdoor blijft je gootsteen vrij van krassen en andere beschadigingen. In een eerdere inleiding werd al benadrukt hoe zo’n mat je wasbak krasvrij kan houden. Maar het is ook interessant om te weten dat hetzelfde matje je porselein en ander servies beschermt tegen krasjes en kleine beschadigingen. Dit is vooral handig voor delicaat serviesgoed dat snel kan beschadigen. Bovendien zorgt de mat ervoor dat glazen minder snel sneuvelen. Ze hebben immers een zachtere landing op de mat, waardoor de kans op breken aanzienlijk vermindert. Dit maakt de gootsteenmat een veelzijdig en praktisch hulpmiddel in de keuken.

Waar let je op bij het kopen van een gootsteenmat?

Zoals elk ander product bestaan er vele uitvoeringen van de gootsteenbeschermers, maar waar let je nou precies op? Het belangrijkste is natuurlijk het formaat. Ga echt na of het matje dat je wilt kopen past in je gootsteen. Handig zijn matjes die uitrekbaar zijn, zodat je zeker weet dat het perfect past.

Wat ook belangrijk is, is dat het matje niet drijft als de wasbak zich met water vult. Dat is uitermate irritant en natuurlijk niet zo praktisch. Let er daarom op dat je een matje koopt met bijvoorbeeld zuignappen aan de onderkant.

Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat gootsteenmatjes meegaan in de trends van tegenwoordig. Hierdoor kun je een gootsteenmat kiezen die dezelfde kleur heeft als je wasbak, waardoor de gootsteenmat minder opvalt. Wil je echter juist een contrast creëren, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een witte gootsteenmat te nemen voor je zwarte spoelbak. Kies dan ook vooral een gootsteenmat die je mooi vindt, want die zijn er zeker!

Top 4 beste gootsteenmatten

1. Brabantia Sinkside

Dit is de fijnste gootsteenmat die er te koop is. Met deze uitrekbare mat van Brabantia zorg je ervoor dat je wasbak en servies optimaal beschermd zijn.

Het siliconen matje heeft zuignapjes, dus drijft niet, is makkelijk te reinigen in de vaatwasser en kan ook als pannenonderzetter gebruikt worden!

Daarnaast is deze gootsteenmat van Brabantia erg stijlvol en te verkrijgen in twee kleuren, donkergrijs en lichtgrijs. Maar het is daarbij ook gelijk de duurste gootsteenmat van dit lijstje.

2. Curver Gootsteenmat

Deze Curver rubberen gootsteenmat is er ook één waarvan de kwaliteit zeer goed is. Door de anti-slip eigenschappen van het materiaal blijft de mat goed liggen in de gootsteen.

Al met al, de gootsteenmat doet wat het moet doen voor een goede prijs. Daarnaast is ook deze gootsteenmat van Curver eenvoudig reinigen in de vaatwasser. De ideale nummer twee in dit lijstje!

3. Joseph Joseph Gootsteenmat

De Sink Saver gootsteenmat van Joseph Joseph onderscheidt zich door zijn unieke ontwerp dat uit twee aparte delen bestaat. Dit innovatieve ontwerp biedt je de flexibiliteit om te kiezen welk deel van je gootsteen je wilt bedekken, waardoor het aanpasbaar is aan verschillende soorten en maten gootstenen. De afzonderlijke kunststof deeltjes van de mat rusten op kleine pootjes, wat zorgt voor stabiliteit en een goede waterdoorstroming. Echter, in sommige gevallen kun je merken dat de gootsteenmat enigszins gaat drijven door deze constructie. Dit fenomeen kan zich voordoen wanneer de gootsteen gevuld is met water, maar het beïnvloedt de beschermende functie van de mat niet. De Sink Saver gootsteenmat combineert functionaliteit met een slim ontwerp, waardoor het een nuttige toevoeging is aan elke keuken.

4. mDesign Gootsteenmat

Deze siliconen gootsteenmatten van mDesign zijn niet alleen uiterst betaalbaar, maar ook zeer praktisch en duurzaam, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en budgetvriendelijke oplossing voor hun keuken. Een van de grootste voordelen van deze matten is hun aanpasbaarheid. Ze zijn eenvoudig op maat te snijden, wat betekent dat je ze perfect kunt aanpassen aan de afmetingen van vrijwel elke spoelbak, ongeacht de vorm of grootte. Deze aanpasbaarheid zorgt ervoor dat ze een universele oplossing bieden voor diverse soorten keukens.

Daarnaast hebben de gootsteenmatten van mDesign een stijlvol zwart design. Dit betekent dat ze bijzonder goed passen in keukens met een zwarte spoelbak, waar ze naadloos opgaan in de omgeving en minder opvallen. Deze eigenschap maakt ze niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk. Ze bieden bescherming zonder afbreuk te doen aan het algehele uiterlijk van de keuken. Het zwarte design voegt een subtiele, maar elegante touch toe, waardoor deze matten zowel praktisch als een mooie toevoeging aan de keuken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop