mini vriezer kopen

Er kunnen in de praktijk heel wat goede redenen aan te halen zijn om een mini vriezer te kopen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat jouw combi-koelkast toch net wat te weinig vriesruimte biedt. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat je slechts in een kleine studio of in een bescheiden appartement woont waardoor je geen mogelijkheid hebt om een volwaardig exemplaar aan te schaffen. Ben jij iemand die regelmatig gaat kamperen? Zelfs dan kan het aanschaffen van een mini vriezer het overwegen waard zijn. Overweeg jij ook om zo’n aankoop te doen, maar zou je er graag toch in eerste instantie nog wat meer over te weten willen komen? Lees dan vooral verder!

Waar rekening mee houden bij een mini vriezer kopen?

Wanneer je een mini diepvries wenst te kopen zijn er een aantal zaken waar je goed rekening mee zal willen houden. Allereerst zal je bijvoorbeeld moeten bepalen waar deze diepvries moet komen te staan. Ondanks het feit dat kleine vriezers aangekocht kunnen worden in verschillende formaten blijken 40×40 of 50×50 centimeter de vaakst voorkomende opties te zijn.

Voor het merendeel van de mini vriezers geldt dat ze aangekocht kunnen worden als een vrijstaand of losstaand model. Dat betekent echter niet dat er geen inbouwexemplaren bestaan. Ben je bij het bekijken van de standaard formaten van vriezers toch een beetje geschrokken van de beperkte afmetingen? Wil je dan ook toch liever kiezen voor een wat groter exemplaar? Dan is het nog altijd mogelijk om te kiezen voor het kopen van een tafelmodel diepvries.

Hoe belangrijk is het gewicht van je kleine vriezer?

In eerste instantie lijkt het gewicht van je kleine vriezer niet meteen een belangrijk aandachtspunt te zijn. Vergis je echter niet, dat is het wel degelijk. Voor menig aantal mensen geldt namelijk in de praktijk dat ze ervoor kiezen om hun klein diepvrieskastje mee te nemen wanneer ze gaan kamperen. In dat geval spreekt het voor zich dat je liever niet zal kiezen voor een exemplaar dat meer weegt dan de gemiddelde 15 kilogram. Ben je op zoek naar een mini vriezer om gewoon op je studio of appartement te plaatsen? Dan speelt het gewicht natuurlijk een veel minder belangrijke rol.

Het energielabel, tegenwoordig meer dan je aandacht waard

Bij het kopen van een kleine diepvries zal je ook altijd even willen kijken naar het energielabel. Hoe slechter het energielabel des te hoger het verbruik uiteraard zal komen te liggen. Specifiek voor een keukenapparaat zoals een diepvries geldt dat het energielabel van zeer groot belang kan zijn. Dat niet in het minst omdat ze eigenlijk de klok rond moet werken. 

Zorg ervoor dat je mini vriezer altijd over de nodige ruimte beschikt

Indien je een kleine diepvrieskast gaat kopen moet je er altijd voor zorgen dat deze over de nodige vrije ruimte eromheen beschikt. Natuurlijk is het altijd wel mogelijk om je kleine diepvries ergens neer te zetten in een hoekje, maar wanneer ze rondom rond geen vrije ruimte heeft kan dat voor de nodige problemen zorgen. De vriezer heeft deze “ademruimte” namelijk nodig om goed te kunnen koelen. Zorg er dus voor dat je, je mini diepvries  dus niet te strak tegen de muur aanzet. Plaats ze bovendien bij voorkeur ook liever niet in een gesloten kast waarbij er geen sprake is van wat vrije ruimte aan de achterkant. Ook dit kan de koeling immers (sterk) negatief beïnvloeden.

Wil je andere tips voor producten die geschikt zijn voor een kleine ruimte? Bekijk onze pagina over De Beste Pizza Oventjes van 2022!

Regelmatig je diepvries ontdooien is ook bij een klein exemplaar een must

Of je nu hebt gekozen voor het kopen van een standaard formaat diepvries of je hebt gekozen voor het aanschaffen van een mini vriezer, in beide gevallen moet je er rekening mee houden dat je de vriezer regelmatig moet ontdooien. Omwille van deze reden is de aanwezigheid van een zogenaamde No Frost functie altijd zeer interessant. Deze zorgt er namelijk voor dat er weinig ijs ontstaat. Hierdoor neemt de noodzaak aan het regelmatig ontdooien van je diepvries enigszins af. 

Beschik je over een kleine diepvries zonder No Frost functie? In dat geval is regelmatig ontdooien wel een absolute must. Haal dan alle producten die zich in de mini vriezer bevinden eruit en stop ze in een andere vriezer of koelkast. Laat de vriezer vervolgens ontdooien, reinig de binnenkant en zet de vriezer vervolgens opnieuw aan. Het ontdooien en reinigen van een diepvries hoeft in de praktijk helemaal niet zoveel tijd en moeite te kosten als je vaak op voorhand zou denken.

Alle voordelen van een mini vriezer voor je op een rijtje

Een vriezer klein formaat in huis halen zorgt ervoor dat je kan rekenen op best een aantal interessante voordelen. Als belangrijkste nadeel moet er natuurlijk rekening worden gehouden met de beperkte capaciteit waar deze apparaten over beschikken. Kan jij daar echter mee leven? Dan zal je kunnen vaststellen dat een mini diepvries de volgende voordelen met zich meebrengt:

  • Ze neemt een beperkte hoeveelheid aan ruimte in beslag;
  • Degelijke mini vriezers zijn al verkrijgbaar vanaf 125 euro;
  • Ze kan uitstekend worden gebruikt op een camping;
  • Het verbruik is een stukje beperkter in vergelijking met een tafelmodel vriezer;
  • Het beperkte gewicht maakt ze vrij eenvoudig mee te nemen; 

Bijzonder veel mensen hebben niet de mogelijkheid om een volwaardige of zelfs een tafelmodel vriezer te plaatsen in hun woning. Voor deze doelgroep spreekt het dan ook voor zich dat de keuze voor een mini vriezer al behoorlijk snel kan zijn gemaakt.

Beste mini vriezers 2022

In onderstaand overzicht worden de prijzen iedere dag geüpdatet. Hierdoor ben je verzekerd van de beste prijs en eventueel de voordeligste webshop!

Veelgestelde vragen over een mini vriezer

Wij krijgen regelmatig vragen over een mini vriezer. Hier geven wij antwoord op de veelgestelde vragen die wij regelmatig krijgen. Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag in de reacties dan komen we hier zo snel mogelijk op terug.

Wat is de kleinste mini vriezer?

Voor een mini vriezer geldt dat ze in de praktijk maximaal 80 centimeter hoog kan zijn. Voor heel wat mensen geldt echter dat het belangrijk is dat ze echt kunnen rekenen op de kleinste vriezer die op de markt is terug te vinden. Indien dat ook geldt voor jou zal je moeten kijken in de richting van een formaat van 40x40 centimeter. Let wel, het spreekt voor zich dat dit formaat wel echt zeer klein is.

Hoeveel stroom verbruikt een mini vriezer?

Het exacte stroomverbruik van een mini vriezer wordt bepaald door het energielabel waarover ze beschikt. Bij het kopen van een vrieskist klein formaat zal je veelal moeten vaststellen dat er sprake is van een energielabel E. Dit zorgt ervoor dat er sprake is van een gemiddeld energieverbruik op jaarbasis van zo’n 175 kWh. Hoe beter het energielabel hoe zuiniger uiteraard de diepvries is.

Hoe groot is tafelmodel vriezer?

Wanneer een mini vriezer voor jou toch te klein blijkt te zijn kan je kiezen voor het grotere tafelmodel. Voor een tafelmodel vriezer geldt dat ze in de praktijk beschikt over een formaat van 80 centimeter hoog en 60 centimeter diep. Op vlak van inhoud kan je er rekening mee houden dat ze varieert van zo’n 120 tot 140 liter. Dit zorgt ervoor dat een dergelijk formaat van vriezer geschikt is voor een huishouden bestaande uit maximaal twee personen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *