De beste stoomapparaten van 2023

De beste stoomapparaten van 2023

Stoomapparaten zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en worden beschouwd als een revolutionair hulpmiddel voor het reinigen van textiel. Ze maken gebruik van stoom om kreukels en vlekken uit kleding en andere stoffen te verwijderen, zonder de noodzaak van chemicaliën of heet water. Dit artikel richt zich op de vele voordelen van stoomapparaten en waarom ze een essentieel onderdeel van elk huishouden zijn geworden.

De beste stoomapparaten van 2023:

Wij hebben een lijst gemaakt met de beste stoomapparaten. De beste is natuurlijk voor iedereen anders, maar wij hebben een aantal hoogwaardige stoomapparaten gevonden.

Ben je op zoek naar een gids over stoomreinigers in 2024? Lees dan hier onze up-to-date guide over stoomreinigers.

Wat zijn stoomapparaten?

Stoomapparaten zijn elektrische apparaten die stoom produceren om kreukels en vlekken uit kleding en andere stoffen te verwijderen. Het water dat door de stoomapparaten wordt verhit, wordt omgezet in stoom en vervolgens op de stof gericht. De warmte en vochtigheid van de stoom zetten de vezels van de stof uit, waardoor kreukels en vlekken verdwijnen.

Voordelen van stoomapparaten

Stoomapparaten hebben meerdere voordelen. Doordat ze zoveel voordelen hebben is het zeker een aankoop waar je geen spijt van zult krijgen. Een aantal voordelen zijn:

Gemakkelijk te gebruiken

Stoomapparaten zijn eenvoudig te gebruiken en vereisen geen speciale vaardigheden of kennis. Je hoeft alleen het apparaat aan te sluiten en het over de stof te bewegen om kreukels en vlekken te verwijderen.

Geen chemische producten

Stoomapparaten vereisen geen chemische producten, zoals bleek of strijkijzerhulpstoffen, waardoor ze beter zijn voor het milieu en je gezondheid.

Geen kreukels meer

Stoomapparaten zijn een effectieve manier om kreukels en plooien uit kleding en andere stoffen te verwijderen, zonder de noodzaak van een strijkijzer.

Effectief tegen vlekken

Stoomapparaten kunnen ook effectief vlekken verwijderen, omdat de warmte en vochtigheid de stof uitzetten en de vlekken verzachten.

Bewerkt meerdere stoffen

Stoomapparaten kunnen op verschillende soorten stoffen worden gebruikt, zoals katoen, linnen, wol, zijde en meer.

De top 5 beste stoomapparaten van 2023

1. Add To Life E01Pro Kledingstomer – Stoomapparaat Kleding

Met de Add To Life E01Pro kledingstomer ben je in een handomdraai klaar: kleding is schoon, kreukvrij en fris. Dit multifunctionele apparaat is geschikt voor stoffen als kleding en gordijnen en is eenvoudig in gebruik. Binnen 25 seconden is het klaar voor gebruik en stoomt tot 10 minuten aan een stuk. Na gebruik kan het systeem met de reinigingsstand kalkvrij gemaakt worden. Door het compacte formaat en de handige reistas neem je het gemakkelijk mee op reis. Altijd frisse en kreukvrije kleding.

2. kwali.® Premium Kledingstomer – Stomer/Stoomapparaat

De kwali kledingstomer maakt kreuken in 90 sec verleden tijd. Geen strijkplank nodig. Klaar voor gebruik na 40 sec opwarmtijd. Voor een moeiteloze stijlvolle look zonder strijken, is de kwali kledingstomer de perfecte keuze. Compact en licht voor gebruik op elke plek, altijd.

3. Kledingstomer & Reiniger – Hand Stomer

Strijken is verleden tijd met de krachtige Kledingstomer van STEAMSTORY. Maak kleding snel glad zonder inspanning. Dit draagbare en compacte apparaat verlengt de levensduur van je kleding en levert snelle resultaten met luxe design.

4. MTM Kledingstomer – Handstomer Kleding

Altijd verzorgd uitzien, zelfs op reis, dankzij de MTM kledingstomer. Geschikt voor elke stofsoort, stoom en desinfecteer kleding en verwijder kreukels gemakkelijk. Opgewarmd in 30 sec, watertankcapaciteit 260 ml, stoom tot 10 min. Met 1,8 m snoer voor flexibiliteit. Weegt minder dan 1 kg, comfortabel in de hand.

5. levanda kledingstomer – handstomer kleding

Snel kreukvrije, frisse kleding met de Handige kledingstomer van Levanda, zonder strijkijzer en -plank. Opfrissen van blouses en jurken binnen 20 sec dankzij de snelle opwarmtijd. Perfect voor een verzorgde look on-the-go.

Waarom een stoomapparaat gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om een stoomapparaat te gebruiken:

 1. Reiniging en verwijdering van kreuken in kleding
 2. Verbeteren van hygiëne en verminderen van bacteriën
 3. Verlengen van de levensduur van kleding en textielproducten
 4. Gemakkelijker strijken van kleding
 5. Milieuvriendelijker dan het gebruik van een droger.

Hoe een stoomapparaat gebruiken?

Om een stoomapparaat te gebruiken, moet u de volgende stappen volgen:

 1. Vullen van het waterreservoir met schoon water
 2. Verbinden van de stoomapparaat met de stroomvoorziening
 3. Wachten tot het apparaat opgewarmd is
 4. Het apparaat richten op de te reinigen of te strijken kledingstukken
 5. Druk op de stoomknop om stoom uit te blazen.

Let op: Lees altijd de gebruiksaanwijzing voordat u het stoomapparaat gebruikt om eventuele specifieke instructies te verkrijgen. Ook is het onderhouden van je apparaat ook belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld een waterontharder om ervoor te zorgen dat er geen kalk achterblijft in je apparaat.

Is stomen beter dan strijken?

Dat hangt af van persoonlijke voorkeur en de stofsoort. Stomen is sneller en gemakkelijker dan strijken, maar geeft niet altijd hetzelfde resultaat als strijken. Stomen is beter voor delicate stoffen en vermindert kreuken, maar strijken geeft een gladdere finish. Beide methoden hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te beslissen wat het beste werkt voor jou en je kleding.

Kan stomen kwaad?

Stomen op zichzelf is niet schadelijk, maar er zijn enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Oververhitting: Te hoge temperatuur of te lang stomen kan leiden tot vervorming van bepaalde stoffen of kleurvervaging.
 2. Gebruik van chemische producten: Sommige stomerijen gebruiken chemische producten om vlekken te verwijderen of te desinfecteren, wat schadelijk kan zijn voor bepaalde stoffen of de gezondheid.
 3. Damp Beschadiging: Te veel stoom kan leiden tot schade aan de stof of het apparaat.

Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van het stoomapparaat zorgvuldig te volgen en te zorgen voor een juiste verzorging van de stof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *