De Mooiste Krabpalen voor in je Interieur

Krabben is een noodzaak voor katten, omdat het hen helpt om hun klauwen kort te houden, hun territorium te markeren en zich uit te rekken en te spelen. Het is daarom handig om een duurzaam product – in tegenstelling tot bijvoorbeeld je bank aan te schaffen waar ze aan kunnen krabben. Een krabpaal is hier uitermate geschikt voor. Echter: winkelen voor een krabpaal betekent een confrontatie met tientallen maten, vormen en materialen. En helaas staan ze niet altijd mooi in je interieur. Of je nu een kitten, een lange kat of een superkrabber hebt; wij we hebben de beste en mooiste krabpalen voor in huis gevonden.

Een mooie krabpaal voor een zandkleurige muur

De mooiste krabpalen per categorie

1. De klassieke krabpaal voor iedere kat

Je kat zal dol zijn op deze eenvoudige en ongelooflijk stevige krabpaal. Het is hoog genoeg zodat katten zich echt kunnen uitstrekken en weg kunnen klauwen aan de sisalstof. Deze klassieke krabpaal is behoorlijk duurzaam en ook goed ontworpen; verwacht dat het een aantal jaren meegaat.

2. De beste krabpaal voor meerdere katten

Deze krabpaal biedt niet één, niet twee, maar meerdere opties om aan te krabben, een hokje en bevat verschillende materialen en texturen. Dat maakt deze krabpaal ideaal voor huishoudens met meerdere katten, aangezien meerdere katten tegelijk bezig kunnen zijn zonder elkaar in de weg te zitten.

3. De beste krabpaal voor je meubels

Vaak zien katten de poten van banken, stoelen en andere meubels als een uitstekende gelegenheid om hun klauwen te gebruiken. Het bevestigen van deze krabpaal kan ervoor zorgen dat je meubels beschermd blijven.

4. De beste krabpaal voor grote katten

Dit is de ideale krabpaal voor zware katten zoals de Maine Coon of de Noorse Boskat. Door zijn verzwaarde bodemplaat en dikke sisalpalen is deze krabpaal ideaal voor zwaardere katten.

5. De mooiste krabpaal op de muur

Geen ruimte meer op de vloer voor een krabpaal? Of ben je ook gewoon zo enthousiast om je interieur naar een volgend niveau te tillen met deze krabpaal als excuus? Met de Wall Step krabpaal van Moowi ontwerp jij een ware krabwand voor je katten.

Waarom een krabpaal?

Een krabpaal is essentieel voor elke gezonde kat. Katten moeten een uitlaatklep hebben voor hun drang om te krabben, dus het plaatsen van een paal voor dat doel kan uw meubels, gordijnen en vloerbedekking van vernietiging redden. Katten gebruiken hun krabpaal ook om zich uit te rekken en te oefenen, dus het vinden van een geschikte krabpaal is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van een kat.

Alle katten hebben klauwen aan hun voor- en achterpoten. De achterste zijn voornamelijk voor jeuk en om te klimmen, terwijl de voorste klauwen een kat helpen een prooi te vangen en vast te houden. Zowel voor- als achterklauwen kunnen indien nodig ook als verdediging worden gebruikt.

Net als menselijke vingernagels blijven kattenklauwen groeien gedurende het hele leven van een kat en hebben ze regelmatig aandacht nodig. De meeste katten zorgen hier zelf voor, door met hun tanden aan hun achterste klauwscheden te trekken, waardoor de scherpe nieuwe klauwen eronder zichtbaar worden. Voor hun voorklauwen is het gemakkelijker om hun klauwen in wat materiaal te haken en naar beneden te trekken, waarbij de oude omhulsels worden verwijderd om de nieuwe klauwen bloot te leggen.

Hoe hoog moet een krabpaal zijn?

Een andere factor om te overwegen is de hoogte van de paal. Katten reiken omhoog en trekken naar beneden tegen de paal, dus de paal van een kat moet minstens half zo hoog zijn als hij is, zodat hij zich kan uitrekken. Hoe groter en steviger de paal, hoe groter de kans dat een kat de paal verkiest boven een bank of fauteuil.

Waar plaats je een krabpaal?

Ten slotte speelt de plaatsing van de krabpaal in huis een rol bij de acceptatie van de paal door een kat. Buitenkatten krabben prominente markeringen in hun territorium en laten zowel geur- als visuele waarschuwingen achter voor andere katachtige indringers. Om dezelfde reden kiezen veel katten die aan meubels krabben voor een prominente stoelarm of tafelpoot, zodat iedereen die de kamer of het huis binnenkomt meteen weet op welk territorium ze zich bevinden. Plaats een krabpaal op een prominente plek in de meest gebruikte kamer in het huis, zelfs direct voor het meubel waar de kat een voorkeur voor heeft getoond, zal de kat vaak aanmoedigen om aan de paal te krabben om zijn territorium af te bakenen.

Of het nu gaat om karton, hout of sisal, verticaal of horizontaal, eenvoudig of uitgebreid, er is een effectieve krabpaal om elke veeleisende kat en eigenaar tevreden te stellen. Het kiezen van een paal om je kat te plezieren kan een avontuur zijn, met krachtig krabben en spinnen als beloning.

Krabpaal van de Action?

De Action is niet meer weg te denken voor van allerlei must-haves in je huis. Zo kan je inmiddels ook bij de Action een krabpaal kopen voor je kat. Deze budget krabpaal met pluchen speeltje van de Action is al te verkijgen voor 8 euro!

Helaas voldoet deze optie van de Action niet aan alle voorgaande tips voor een goede krabpaal. Zo is de krabpaal niet hoog genoeg voor je kat om zich uit te strekken. Daarnaast is het platform wellicht niet zwaar genoeg voor katten ouder dan 1 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *