Beige en zandkleurige tinten zijn de opkomende muurkleuren van dit jaar. De natuurlijke, warme en rustige uitstraling van deze tinten maken plaats in elke interieurstijl, van industrieel tot landelijk en modern. Daarnaast zijn de tinten in deze kleurenfamillie neutraal en makkelijk te combineren met bijvoorbeeld gouden of zwarte accessoires. Soms kan het toch moeilijk zijn de juiste muurkleur te kiezen. Daarom tippen wij je de meest populaire zandkleuren voor op je muur van dit moment!


  • Kleurenfamilie: Neutraal, zandkleuren, beige met lichte grijstinten en taupe
  • Combineren met: Natuurlijke kleuren, beige tinten, off-white, of grijsachtig beige
  • Gevoel: Kalmerend, stijlvol en huiselijk
  • Toepassen in: Slaapkamer, woonkamer, babykamer en meer!

De populairste beige- en zandkleuren van dit moment

1. Flexa – Urban Taupe

Flexa Urban Taupe

De kleur Urban Taupe van Flexa is misschien wel de populairste muurkleur van dit moment in de beige muurkleurenfamilie.

De warme uitstraling van Urban Taupe combineer je makkelijk met een modern of industrieel interieur waar grijs-, zwart- en beigetinten in aanwezig zijn. In een industrieel interieur is deze kleur bijvoorbeeld goed te combineren met een eikenhouten tafel met zwarte stalen poten.

2. Histor – Forel

Histor Forel is een een beige muurkleur met wat lichte grijstinten erin. Het blijkt ook maar weer dat deze tinten enorm populair zijn want de Histor Forel is een ware bestseller!

Bekijk de Histor Forel gecombineerd met Histor Lei hier.

3. Flexa – Worthy Clay

Flexa Worthy Clay

De Flexa Worhy Clay is een iets donkere, maar enorm modern ogende beige muurkleur. Deze kleur raden wij aan te gebruiken in lichte ruimtes. Verder is deze kleur enorm goed te combineren met zowel witte als zwarte meubels, maar ook met bijvoorbeeld een grijze bank. De Worthy Clay van Flexa is een ideale zandkleur voor op de muur in de woonkamer!

Flexa Worthy Clay met zwarte, witte en beige accessoires

4. Gamma – Ram

Gamma Ram

De muurkleur Ram van Gamma is een beige muurkleur die in de buurt komt van de Worthy Clay van Flexa. Waar de Worthy Clay iets meer grijstinten bevat, oogt de Ram iets ‘bruiner’.

5. Flexa – Subtle Stone

De Flexa Subtle Stone is een iets minder bekende zandkleur voor op je muur. Maar vergis je niet. Deze mooie warme zandkleur past heel goed in een moderne interieurstijl met witte en zwarte accessoires. Wij vinden dat de Subtle Stone tot zijn recht komt in lichte slaapkamers, babykamers, of zoals hiernaast in een inloopkast.

6. Histor – Lei

Histor Lei is een iets donkerdere muurkleur die wat meer bruintinten bevat. Deze kleur adviseren we vooral woonkamers met een industriële uitstraling. Lei van Histor is goed te combineren met een eikenhouten tafel en zwart stalen accesoires.

Benieuwd naar het verschil tussen Histor Lei en Histor Forel? Klik dan hier!

7. Flexa – Sandy Beach

Flexa Sandy Beach

De Flexa Sandy Beach is een van onze favorieten die perfect is voor in een slaapkamer of babykamer. Deze kleur brengt echt rust en is tegelijkertijd erg stijlvol en tijdloos.

Flexa Sandy beach in een slaapkamer
De Flexa Sandy Beach zankleurige muurverf in een slaapkamer

De populariteit van beige- en zandkleurige muren

Dat beige en zandkleurige muurkleuren momenteel hip zijn valt ook op te maken uit het interieur van Monica Geuze. Zij heeft namelijk voor haar nieuwe huis weer voor een beige muurkleur gekozen. Benieuwd? Lees hier!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *