Hoe leg je zelf een PVC click vloer? 

Heb je een mooie PVC click vloer gekocht? Je hebt dan een goede keuze gemaakt, aangezien zo’n vloer veel voordelen biedt. Het is bijvoorbeeld vaak een fluitje van een cent om een PVC vloer met een kliksysteem te leggen. Je hoeft hiervoor niet eens een specialist in te huren, je kunt dit klusje namelijk zelf wel klaren. Dit is al helemaal het geval als je het stappenplan van dit artikel gebruikt voor het leggen van je PVC click vloer! 

Ondervloer

Het is belangrijk dat je je PVC click vloer op kamertemperatuur laat komen, wat 48 uur duurt. Ondertussen kun je de ondervloer al vast leggen, deze hoeft namelijk niet te acclimatiseren. Maak eerst de ondergrond schoon en stofvrij, terwijl deze ook droog moet zijn. Het is daarom belangrijk om dit te controleren als je de ondergrond net hebt geplaatst. Zorg er bovendien voor dat de ondervloer vlak en hard is.

Voorbereiden

Je PVC click vloer is inmiddels geacclimatiseerd. Je kunt daarom nu starten met het leggen van de vloer, al moet je eerst nog even wat voorbereidingen treffen. Zorg er namelijk voor dat je deze materialen bij de hand hebt:

  • Slagijzer
  • Potlood
  • Rolmaat of meetlat
  • Stanleymes
  • Winkelhaak

Leggen

Je PVC vloer leggen kan nu toch echt starten. Het is hierbij een goed idee om stroken uit meerdere pakken te gebruiken, de vloer wordt hierdoor namelijk mooier. Ook moet je zo’n 5 millimeter ruimte laten tussen de muur en de stroken. De daadwerkelijke afstand staat op de verpakking. Daarnaast is het belangrijk dat je in de hoek begint. Je moet hierbij de korte zijde van de strook die tegen de wand ligt afsnijden. Houd de volgende strook een beetje schuin, de groef klikt hierdoor in de lip van de eerste strook. Plaats daarna een klein stukje in de korte zijde van de strook die je net hebt gelegd. Sla er met een hamer op, de strook klikt hierdoor in de andere stroken. Ga hiermee door totdat je bij de muur bent. 

Snijden

Je moet vaak PVC stroken op maat snijden. Gelukkig is dat niet al te moeilijk. Je hoeft hiervoor namelijk alleen maar een stanleymes te gebruiken. Wil je een korte zijde inkorten? Je moet dan eerst meten hoeveel je weg moet snijden. Vervolgens snijd je deze afstand van de toplaag af met je stanleymes. Breek daarna de strook. Bij een lange zijde doe je ongeveer hetzelfde, al kun je dan nog een tweede strook gebruiken als latje voor het snijden van een strook.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *