ronde bank

Banken heb je in verschillende vormen, maten en kleuren en in je zoektocht naar een nieuw bankstel kom je ook tot de ontdekking dat de keuze gigantisch is! De rechthoekige bankstellen of banken met rechte lijnen zijn nog altijd enorm populair, maar de bank met ronde vormen is in opmars! Zeker als je de nieuwste interieur– en woontrends volgt ontkom je er niet aan om meer met ronde vormen te werken en dan mag een bank met ronde vormen zeker niet ontbreken. In onze blog vertellen we meer over deze soort banken en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen.

Hoe praktisch is een bank met ronde vormen?

De eerste vraag die de kop opsteekt is of een bank met ronde vormen wel praktisch is. Want veel mensen denken dat door de golvende bewegingen het zitvlak minder groot is of dat er niet genoeg rugsteun is. Maar daar hoef je jezelf geen zorgen over te maken. Bankstellen met ronde vormen hebben nog altijd een groot zitvlak en geven voldoende steun. De rugleuningen zijn net wat hoger en de zitvlakken kunnen net iets dieper zijn. Natuurlijk afhankelijk van welk model je kiest. De rondingen komen vooral terug aan de uiteinden van een bankstel of in de hoeken van een hoekbankstel of een u-vormige bank.

Bron: sohome.nl

Zachte rondingen

Een rechthoekig bankstel is vaak een blok in de woonkamer. Je kunt deze het beste rechtop neerzetten en dan nog het liefste tegen een muur. Maar in combinatie met eveneens rechthoekige meubels, zoals kasten en salontafels wordt de huiskamer wel één grote blokkendoos. De één vindt het mooi, maar de ander wordt weer gelukkig als de woonkamer meer sfeer heeft. Meubels en bankstelling met mooie rondingen zorgen voor veel zachtere en ietwat speelse uitstraling. Een ronde bank met ronde vormen is ook enorm uitnodigend en het zit in de regel ook ontzettend lekker, omdat er meer vulling is. Vooral de zitkussens met een ronde vorm aan de voorzijde voelen erg prettig aan als je rechtop zit.

Modulaire ronde bank

Tegenwoordig zijn er ook modulaire banken waarbij je ronde elementen kan toepassen. Hierdoor kan je de bank zo groot of klein maken als je zelf wilt. En een mooie bijkomstigheid is dat wanneer je toe bent aan een ronde bank, dan is het mogelijk om deze hieraan toe te voegen.

Modulaire bank
Modulaire bank

De afwerking van een bank met ronde vormen is belangrijk

Bij een ronde bank met is de afwerking van cruciaal belang. Je kussens kunnen wel mooie ronde vormen hebben, maar als de rest van het bankstel niet zodanig is afgewerkt blijft het meubilair een groot blok dat in je woonkamer staat.

Let er dus vooral op dat ook de afwerking aan de uiteinden en de rugleuning mooie golvende lijnen bevatten. Dat maak het bankstel helemaal af en dan wordt het ook een prachtig product dat een huiskamer vrolijker en gezelliger maakt.

Hoeveel keuze heb ik als ik voor een bank met ronde vormen kies?

Ondanks dat de rechthoekige bankstellen nog altijd de markt domineren, is de bank met ronde vormen aan een opmars bezig. In mate waarin we kunnen spreken over een woontrend die in populariteit lijkt te stijgen. Dat er dus ook steeds meer modellen verschijnen is een logisch vervolg. Bij talloze meubelzaken, speciaalzaken en online webwinkels zoals bol.com en Amazon groeit het assortiment van banken met ronde vormen in een rap tempo. Dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je geen geschikt model kunt vinden. Banken met ronde vormen zijn in verschillende soorten, maten, kleuren en in uiteenlopende prijsklassen te vinden!

Op zoek naar een mooie teddy stoel? Lees dan eens ons artikel over De Mooiste Teddy Eetkamerstoelen van 2022!

Wat moet ik doen als ik geen keuze kan maken?

Laten we een ‘worst case scenario’ benoemen, want wat moet je doen als je zoektocht niets oplevert? Ga je dan genoegen nemen met minder of een bankstel met ronde vormen die je niet mooi vindt? Dat klinkt natuurlijk niet logisch en gelukkig is er een oplossing. Zowel speciaalzaken als online webwinkels bieden vaak opties aan waarmee je zelf naar eigen wens een bankstel kunt samenstellen. Je kunt kiezen uit vormen, maten, kleuren en zelfs de materialen waarvan een bank is gemaakt. Zo kun je dus zelf een bank ontwerpen die helemaal naar wens is! Ook een bank met ronde vormen als je dat wilt.

Twijfel je ook over hoe je subtiele veranderingen kan toepassen in je interieur? Lees dan snel ons artikel over hoe subtiele veranderingen je interieur kunnen verfraaien!

Een hype of is een bank met ronde vormen voor altijd?

En dan nu de hamvraag; is een bank met ronde vormen een hype of wordt het de nieuwe standaard. Dat is altijd lastig in te schatten, want woontrends veranderen door de jaren heen. Een woontrend is per definitie geen hype. Woontrends duren wel wat langer en kunnen tot wel enkele jaren bestaansrecht hebben. Een hype is echt van zeer korte duur. Wij verwachten dat de bank met ronde vormen dan ook de komende jaren nog volop aanwezig is en gekocht gaat worden. Dergelijk banken zien er immers veel mooier en vrolijker uit dan de klassieke rechthoekige bankstellen en de wens om van een huis ook echt een thuis te maken wordt alsmaar groter en groter.

Wat vind jij van de ronde bank, is het een hype of een blijvertje? Laat een reactie achter onder het bericht!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *