Wat zijn nou de trends voor in huis dit jaar

Het inrichten van je huis is voor velen iets leuks, maar het kan voor sommigen ook een stressvolle ervaring zijn. Hoe kies je wat bij elkaar past, welke kleuren je gebruiken wil of wat nu echt is? Daar gaan wij jou mee helpen, dus lees vooral verder!

Een klein overzicht 

Er zijn zoveel verschillende trends, maar toch springen er een paar boven uit. Dit zijn namelijk: modern seventies, curved lines, sustainable living, classic colour chique en soft outdoor.

Modern seventies

Deze zien we steeds vaker terugkomen de laatste tijd zijn er steeds meer invloeden uit de jaren 70 die terugkomen. Denk hierbij aan bepaalde kleuren zoals walnoot bruin, terra bruin, oranje en de kleuren hier tussen. Vele kleuren zoals blauw, geel en donkerrood zien we ook veel. Om het al is je huis erg kleurrijk en gezellig. 

Ook de keuken wordt getransformeerd naar een gezellige kleurrijke omgeving. De lage kruk aan de bar in de keuken maakt je omgeving helemaal af. Persoonlijk vind ik deze trend leuk, doordat het een warme, gezellige sfeer met zich meebrengt. Zie hier een paar inspiratie posts.

Bron uitgelichte afbeeldingen: Pinterest

Sustainable living

Duurzaamheid, een term die tegenwoordig overal om ons heen wordt gebruikt. Daarom is het ook van belang om eens kritisch naar ons interieur te kijken.

Niet alleen is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de kringloopwinkel of je bestaande meubels op te knappen, maar we zien ook een groeiend aanbod van duurzame alternatieven voor nieuwe producten. Denk hierbij aan gordijnen vervaardigd uit gerecyclede petflessen, tapijten gemaakt van oude visnetten, en meubelstukken van hergebruikt hout.

Daarnaast ondergaat ook het productieproces een verandering. Ambachtelijk vakmanschap krijgt steeds meer waardering. Geen producten afkomstig uit vervuilende massaproductie die snel van collectie wisselen, maar met liefde en zorg voor de aarde vervaardigde handgemaakte meubels, kunstwerken, en accessoires.

Curved lines

Curved lines is niet per se een bepaalde woonstijl, maar het is zeker trending de afgelopen tijd. Je ziet het zo vaak de mooie beige woonkamers met mooie organische tafels, banken en leuke vaasjes. Wat een ruimte ook helemaal af kan maken, is een spiegel in een organische vorm. 

De traditionele rechte eettafels zijn zo goed als vervangen door ovale of ronde tafels, maar zo ook een organische vorm van een poot. Ook hierin zie je de curved lines terug komen. Ook banken zijn veel vervangen door ronde banken of banken met een bolle vorm. De beige kleur is hier niet te missen, zo ook aan de muren. Hier wat inside shots;

Bron uitgelichte afbeelding: Pinterest

Classic color chique

Kleuren zijn helemaal terug, en hoe! Diepe kleuren brengen een elegante en klassieke sfeer in huis. In combinatie met de wand- en kroonlijsten die we het afgelopen jaar hebben omarmd, is dit het perfecte moment om de sfeer van de jaren ’20 te herbeleven. Denk aan wijnrood, nachtblauw en smaragdgroen – alles is mogelijk! Samen met donker mahonie- en walnoot hout vormt dit een levendige trend. De combinaties van materialen en texturen spelen een cruciale rol in deze stijl. Overweeg bijvoorbeeld een glanzend behang of kies voor velours meubels en gordijnen. Wees niet bang om patronen in de stof toe te voegen, zoals een subtiel visgraat- of blokpatroon, wat het verschil kan maken tussen pure luxe en een minder verfijnde uitstraling. En als we het toch over visgraatpatronen hebben, laten we die vloeren even achterwege. Probeer in plaats daarvan eens een Hongaarse punt op je vloer. Deze sluit naadloos aan bij deze stijlvolle trend, net even iets anders dan het gebruikelijke.

Bron uitgelichte afbeeldingen: Pinterest

Soft outdoor 

Met het streven naar duurzaamheid en een verbinding met de natuur, brengen we het buitenleven weer naar binnen. Terwijl we eerder werkten met zware metalen elementen, grof mango hout en teak in de urban jungle, kiezen we nu voor licht eiken en verfijnde stalen afwerkingen. Licht marmer krijgt ook een subtiele aanwezigheid in kleine tafeltjes. Stoffen zoals linnen of katoen worden gebruikt in mooie, zachte tinten met een nonchalante kreuk voor een ultiem rustgevend gevoel. Behang met bladmotieven is nog steeds welkom, zij het in een zachtere vorm voor een subtielere textuur op de muur. Kalkverf kan ook weer tevoorschijn worden gehaald voor dromerige effecten op de wand. En vergeet niet even langs het tuincentrum te gaan, want planten in huis zijn onmisbaar!

Persoonlijke kijk

Je kan in principe alle trends combineren en terug laten komen in je woning op jouw manier. Persoonlijk ben ik enorm fan van de curved lines, omdat ik van de beige kleuren en de clean look hou.

Hoe alles samenvalt in je woning, maar toch met verschillende tinten beige ik ben helemaal fan. Het mooie plaatje wat je steeds vaker ziet komt hiermee helemaal mooi naar buiten. Een paar tips om deze stijl budgetproof toe te kunnen passen; neem een kijkje bij de Zara home, H&M home, kaarsen van Sophia Mae staan ook prachtig in je woning en een kijkje in de winkel Aro Wonen is ook een must voor alle stijlen. 

Mocht je niet weten wat het meest bij jou past, doe dan een woontrend test en zo zie je wat het meeste bij jou past!
https://www.woontrendtest.nl/?utm_source=pinterest&utm_medium=cpc&utm_campaign=najaarscampagne2023&utm_content=meaningful-earth&pp=0&epik=dj0yJnU9YmJHN0lVd2VKUl9JUjRURHlWVlBubXYzaWJZNUdnMFkmcD0xJm49d3ItMjlIRU4yUDNaNkc3eThIVFRFUSZ0PUFBQUFBR1ZvVUZN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *