Een eethoek samenstellen

De keuken wordt vaak gezien als het hart van een woning, maar de eethoek is hierbij minstens zo belangrijk. Dat is de plek waar je de dag begint met een ontbijt en even kunt ontspannen voordat de drukke dag begint, de plek waar ‘s middags huiswerk gemaakt kan worden en waar je ‘s avonds samen aan tafel zit om te eten. Een plek waar je dus veel tijd doorbrengt en daarom kun je hier maar beter een fijne plek van maken waar je ook nog eens lekker kunt gaan zitten met vrienden om samen een avondje te borrelen. 

Zelf vormgeven

Een eethoek kun je op veel verschillende manieren vormgeven en zo is geen enkele eethoek helemaal hetzelfde. Het begint met het bepalen van het aantal plekken dat je nodig hebt. Zo kun je de lengte van de eettafel hierop afstemmen en ook het aantal stoelen aan tafel speelt hierbij een rol. Vervolgens kun je de positie van de tafel bepalen en gaan kijken naar wat voor tafel je graag zou willen. Welke stijl vind je mooi? Kies je voor een mooie eyecatcher of ga je liever voor een basis tafel waarbij je kunt kiezen voor stoelen die wat meer aandacht trekken?

Eetkamerstoelen uitzoeken

Eetkamerstoelen zijn ontzettend belangrijk in de eethoek, omdat deze bepalen of je hier veel tijd door wilt brengen. Niemand wil graag lang zitten op een stoel die helemaal niet lekker zit, daarom is comfort ontzettend belangrijk. Wil je een armleuning of toch niet? Een hoop keuzes te maken en ook de kleur van de stoelen kan soms best wel lastig zijn. Bruine leren eetkamerstoelen zijn bijvoorbeeld een leuk idee in een industrieel interieur, maar in een moderne keuken zou je deze niet snel voor je zien. Bedenk daarom goed wat jouw stijl is, zodat je deze gemakkelijk door kunt trekken in de ruimte. Doe inspiratie op internet om te weten wat je wilt. 

Aankleding van je eethoek

Wanneer je de meubels gekozen hebt, dan is het goed om te kijken naar de aankleding. Zo is de verlichting boven de tafel ontzettend belangrijk en deze speelt ook een grote rol bij de sfeer van de ruimte. Als je niet zo goed weet wat je wilt, dan kun je beter eerst wachten op de meubels van de eethoek, zodat je daarna een lamp kunt uitzoeken met het totaalplaatje in je achterhoofd. Er zijn veel lampen te kiezen en bekijk goed wat je wilt bereiken met de lamp. Moet deze ook dimbaar zijn, of is dit niet nodig?

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *