5 redenen om voor kunststof dakranden te kiezen

Laat de verf van je houten dakranden los? Dan is dit een teken dat de dakranden weer toe zijn aan een onderhoudsbeurt. Omdat er nogal veel tijd gaat zitten in onderhoud, zit je hier misschien niet op te wachten. Overweeg in dat geval eens om je houten dakranden te vervangen door dakranden van kunststof. Hieronder staan 5 redenen om voor kunststof dakranden te kiezen.

1. Weinig onderhoud

Als je niet graag op hoogte werkt, stel je dakrand onderhoud het liefst zo lang mogelijk uit. Dit komt de uitstraling van je woning alleen niet ten goede. Dit brengt ons bij een eerste reden om voor een kunststof dakrand te kiezen. Kunststof hoef je namelijk niet te schuren en schilderen, waardoor je aanzienlijk minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Af en toe schoonmaken is al voldoende. Je kunt dit eventueel uitbesteden aan een bedrijf, zodat je zelf niet op hoogte hoeft te werken.

2. Lange levensduur

Je kiest niet alleen voor kunststof dakranden vanwege het beperkte onderhoud, maar ook vanwege de lange levensduur. Doordat kunststof weerbestendig is, is het bestand tegen (veel) zon en water. Ook vorst heeft geen invloed op dit materiaal. Hierdoor gaat een dakrand van kunststof al snel enkele tientallen jaren mee. Je hoeft dus niet na een paar jaar alweer de hoogte in om de dakrand opnieuw te vervangen, als je voor kunststof kiest.

3. Veel mogelijkheden

Voor veel mensen is een dakrand een dakrand, maar je moet weten dat er verschillende soorten dakranden zijn. We doelen in dit geval niet op het verschil in materiaal, want ook voor een dakrand van kunststof geldt dat je verschillende mogelijkheden hebt. Zo zijn dakranden van dit materiaal bijvoorbeeld verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en diverse modellen. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen kunststof dakrand vinden die bij je woning past.

4. Snelle montage

Het monteren van een dakrand van hout kost je vaak behoorlijk wat tijd. Met een dakrand van kunststof is dit niet het geval. Dit komt allereerst doordat kunststof een stuk lichter is dan hout. Hierdoor hoef je niet allerlei mensen op te trommelen om een dakrand te monteren. Vaak heb je al genoeg aan een paar extra handen. Ten tweede worden kunststof dakranden over het algemeen montageklaar geleverd. Alles wat nodig is voor de montage wordt meegeleverd, waardoor je direct aan de slag kunt. Als je je houten dakrand vervangt voor een kunststof dakrand, kan het zijn dat je dakgoot hier niet meer mee matcht. Daarom kun je er tijdens dit proces ook voor kiezen om meteen een kunststof dakgoot te installeren. Deze gaat wederom lang mee, en zo past alles mooi bij elkaar. 
5. Geen timmer- en schilderkosten
Een vijfde en laatste reden om voor kunststof dakranden te kiezen, is omdat timmer- en schilderkosten hiermee verleden tijd zijn. Doordat een dakrand van kunststof montageklaar geleverd wordt, kun je deze in principe zelf monteren. Een timmerman inschakelen is dus niet nodig. Daarnaast zijn kosten voor het schilderen van dakranden verleden tijd. Kunststof hoeft immers niet geschilderd te worden.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *