Een tuin met weinig onderhoud? Zo pak je dat aan

Niet iedereen houdt van tuinieren. Niet iedereen besteedt ieder vrij uurtje aan het wieden van onkruid, het snoeien van struiken en het verwijderen van dode bloemen of afgevallen blad. Maar dat wil niet zeggen dat je niet van je tuin wilt genieten. Als je een royale achtertuin hebt maar je wilt daar niet heel veel tijd aan besteden dan kun je de tuin natuurlijk helemaal dicht leggen met tegels. Maar dat is niet echt een verstandige keuze. Het regent in Nederland soms hard en soms langdurig. Als al dat regenwater dan niet goed weg kan stromen dan staat om de haverklap je tuin blank.

Een mooi terras aanleggen

Wil je een mooie tuin met een gezellig terras maar je wilt liever geen tegels dan zijn er gelukkig goede alternatieven. Je kunt kiezen voor composiet vlonderplanken. Daarmee leg je een terras aan of creëert een tuinpad naar bijvoorbeeld je fietsenschuur, tuinhuis of de tuinpoort. Deze vlonderplanken laten het regenwater goed door zodat dit in de bodem kan zakken. Daar komt bij dat deze platen ook nog eens onderhoudsvriendelijk zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld gemakkelijk schoonmaken met een hogedrukreiniger als er groene aanslag op is gekomen gedurende de herfst en winter. In het voorjaar en de zomer kun je dan weer lekker buiten zitten om van het mooie weer te genieten.

Toch wat groen in je tuin

Ook als je niet zo van tuinieren houdt wil je natuurlijk wel wat groen in je tuin. Je kunt borders maken voor planten of struiken. Het onderhoud kun je desnoods uitbesteden aan een professionele hovenier. Maar je kunt ook zelf plantjes kopen om je borders te laten veranderen in een kleurig palet. Let erop dat je eenjarige planten pas koopt als het ’s nachts niet meer vriest. Deze plantjes zijn namelijk niet winterhard. Ervaren tuiniers wachten altijd tot na de IJsheiligen, van 10 tot 14 mei. Volgens de overlevering vriest het daarna niet meer tot de winter weer zijn intrede doet.

Laat je inspireren voor een gezellige tuin

Heb je net een nieuw huis gekocht waarvan de tuin moet worden ingericht of wil je de tuin een grote make over geven? Laat je inspireren door het assortiment op www.henderson-living.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt om van jouw tuin wat moois te maken. Je kunt de benodigdheden direct online bestellen en thuis laten bezorgen. Het enige wat je hoeft te doen is uitmeten hoeveel materiaal je nodig hebt. Houd daarbij rekening met het op maat maken van bijvoorbeeld vlonderplanken, waardoor je wat materiaal verliest. Het is verstandig om in één keer al het materiaal te bestellen, zo voorkom je mogelijk kleurverschil. Laat je goed informeren over het onderhoud van houten vlonders in je tuin. Als je dit goed doet gaan ze jarenlang mee zonder dat je aan vervanging hoeft te denken. Het hout is behandeld om ervoor te zorgen dat het goed bestand is tegen weer en wind.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *