Hoe kun je het beste een schutting plaatsen in de tuin?

Ben je van plan om zelf een schutting in de tuin te gaan plaatsen? Dan zijn er enkele aspecten waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk dat de tuin schutting zo goed mogelijk komt te staan, zonder dat er risico is dat deze omvalt als het gaat stormen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de schutting goed bij je tuin past. Als je te maken hebt met buren, is het verstandig om goed te overleggen welke schutting je wilt gaan plaatsen. Zo kan het zijn dat je de kosten kunt delen. In dit artikel vertellen we je graag meer over het plaatsen van een schutting in de tuin.

De kosten van de schutting

Voordat je met een project aan de slag gaat, is het belangrijk dat je gaat kijken naar de kosten. Zorg er dan ook altijd voor dat je een budget opstelt om de kosten te kunnen dekken. Als je bijvoorbeeld een schutting gaat bouwen, dien je voldoende materialen te kunnen kopen. Als je budget niet toereikend is, kun je niet met de bouw beginnen. Zorg er tevens ook voor dat je weet welke materialen je nodig hebt en wat je wilt kopen. Goedkope rabatdelen kunnen bijvoorbeeld erg handig zijn om aan te schaffen.

Tips voor het plaatsen van een schutting

Voordat je gaat beginnen met het plaatsen van de schutting, is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid. Dit houdt in dat je precies moet weten hoe je de schutting wilt gaan plaatsen en wat je hiervoor nodig hebt. Door uit te rekenen hoe lang de schutting wordt, kun je het aantal houten planken te weten komen. Vervolgens is het aan te raden om alle materialen direct aan de gaan schaffen. Dit zorgt er namelijk direct voor dat je precies weet hoeveel je kwijt gaat zijn aan het plaatsen van de schutting. Daarnaast voorkom je ook dat je materialen tekort komt, waardoor de bouw uitgesteld moet worden. 

Hoe ga je de tuin schutting plaatsen?

De schutting wordt altijd geplaatst met de hulp van palen. Zorg er daarom voor dat je in de tuin waar de schutting moet komen te staat gaten in de grond maakt voor de palen. Gebruik altijd een touw om de schutting recht te laten staan. Vervolgens plaats je de eerste paal in de grond en bereken je waar de andere palen moeten komen te staan. Plaats vervolgens de palen minimaal voor 1/3e in de grond om ze stevig genoeg te laten staan. Het is altijd geadviseerd om de gaten van de palen te vullen met beton. Op deze manier ben je er namelijk van verzekerd dat de palen zo stevig mogelijk in de grond staan. Als de paal staat, kun je beginnen met het plaatsen van de houten planken. Vervolgens kun je weer een nieuwe paal in de grond zetten en dit proces blijf je herhalen totdat de hele tuin schutting geplaatst is.

De schutting goed behandelen en onderhouden

Als je de schutting hebt geplaatst, ben je er nog niet. Het is namelijk belangrijk dat je het hout goed behandeld met een beits. Op deze manier zorg je ervoor dat het hout beschermt is tegen weersinvloeden van buitenaf. Daarnaast weet je ook zeker dat het hout een lange tijd mee gaat. Als het hout na een tijdje vies begint te worden, kun je deze met een sopje afdoen. Let er altijd op dat je geen hogedrukspuit gebruikt. Deze kan er namelijk voor zorgen dat het hout beschadigd raakt. Dat wil je uiteraard voorkomen!

Een hangmat voor aan de schutting in de tuin

Een hangmat is een aanwinst voor elke tuin. Het kan worden gebruikt als een plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Koop daarom snel een gloednieuwe hangmatset om lekker te relaxen in jouw tuin.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *