Hoe moet je kunstgras onderhouden?

Kunstgras is de afgelopen jaren aanzienlijk populairder geworden en dat is geheel niet zonder reden. Met deze oplossing zorg je er namelijk voor dat je van een altijd groen gazon kunt genieten, zonder dat deze de intensieve verzorging nodig heeft waarvan bij natuurgras sprake is. Helemaal vrij van onderhoud is natuurlijk niets en daarom geven we je ook voor kunstgras enkele tips. Hoe verzorg je dit, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten?

Vuil verwijderen

Kunstgras wordt in de meeste gevallen buiten, in tuinen of op balkons gelegd. In dat geval ontkom je er niet aan dat er zo nu en dan vuil zoals losse bladeren op de grasmatten terechtkomt. En alhoewel dat op het eerste gezicht geen problemen oplevert, kun je dit toch beter regelmatig even verwijderen. Je doet dit eenvoudigweg met een zachte bezem. Op die manier voorkom je dat vuil zich ophoopt en de grasmatten onhygiënisch worden. Ook kunststof kan immers, wanneer het wordt verwaarloosd, een broedplaats voor schimmels en bacteriën worden.

Periodieke schoonmaak

Zo nu en dan heeft kunstgras een wat grondigere reiniging nodig. Ook in dat geval vang je aan met een zachte bezem. Je verwijdert zo eerst de deeltjes die zich tussen de kunststof grassprietjes hebben opgehoopt. Daarna spoel je het kunstgras af met water. Zeep of milde reinigingsmiddelen zijn in principe niet nodig, tenzij je weet dat er op het gras is geknoeid of dat er vlekken zichtbaar zijn. Ook kun je reinigingsmiddelen gebruiken om onaangename geurtjes, bijvoorbeeld van je hond, te voorkomen.

Tegen de ‘grassprieten’ in borstelen

Wanneer je periodiek onderhoud uitvoert, kun je aan het eind van je reinigingsrond het beste even tegen de grassprieten van het kunstgras in vegen. Wanneer er veelvuldig overheen wordt gelopen, worden deze namelijk platter. Door ertegenin te vegen, komen deze weer rechterop te staan, wat de natuurlijke uitstraling bevordert.

Voorkom contact met overmatige hitte en vuur

Wanneer je je kunstgras in goede conditie wilt houden, is het raadzaam om hete objecten daar niet direct op te plaatsen. Een barbecue of een vuurkorf kan leiden tot het smelten van de vezels. Ook kunnen as en roet vlekken veroorzaken en is het kunstgras brandgevoelig. Het beste wat je dan ook kunt doen, is je barbecue op een vuurvast oppervlak plaatsen en rechtstreeks contact met het kunstgras voorkomen.

Waar ben je aan het juiste adres voor kunstgras?

Wanneer je een bouwmarkt of doe-het-zelfzaak binnenloopt, heb je vaak de keuze uit enkele soorten kunstgras. Online kunstgras kopen is echter net zo makkelijk en biedt je heel wat meer opties. Doe je dit bij een expert op dit gebied, dan weet je dat de kwaliteit hoog is en dat je jarenlang van de grasmatten zult profiteren. Bovendien heb je er de keuze uit de meest uiteenlopende tinten groen, zodat je altijd de kleur vindt die perfect bij jouw tuin of balkon past.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *