tuin ontwerpen online

Een tuin ontwerpen online? Wij helpen je! We staan even stil bij de volgende online tuinontwerp tools: Floorplanner, RoomSketcher, Planner 5D, Google SketchUp en SmartDraw. Word je overweldigd door keuzes? Ontdek welke tool het beste past bij jouw ontwerpbehoeften terwijl we analyseren wat elk van deze krachtige tools te bieden heeft. Klaar voor een informatieve reis door de wereld van tuinontwerp software?

Overzicht gratis tuinontwerp tools

Ben je op zoek naar de perfecte tool om je tuin te ontwerpen? In dit artikel bekijken we enkele populaire ontwerptools die je kunnen helpen bij het visualiseren en plannen van je ideale buitenruimte. Elke tool heeft zijn eigen unieke kenmerken en functionaliteiten, dus laten we ze eens nader bekijken.

Tool Kenmerken Geschikt voor tuinontwerp?
Floorplanner Gebruiksvriendelijke interface, 3D-visualisatie, objectenbibliotheek Ja
RoomSketcher Gebruiksvriendelijke interface, 3D-weergave, objectenbibliotheek Ja
Planner 5D Intuïtieve interface, 3D-visualisatie, uitgebreide objectenbibliotheek Ja
Google SketchUp Geavanceerde 3D-modellering, gebruiksvriendelijk Ja
SmartDraw Diverse sjablonen, automatische opmaak, veelzijdig Minder gespecialiseerd

Nu kun je elk van de tools afzonderlijk behandelen en meer gedetailleerde informatie geven over hun kenmerken, voordelen en mogelijke toepassingen voor tuinontwerp.

Google SketchUp

Google SketchUp was oorspronkelijk een 3D-modelleringsprogramma ontwikkeld door het bedrijf @Last Software. Google verwierf het in 2006 en heeft het vervolgens gratis beschikbaar gesteld via Google Earth, waardoor het populair werd bij architecten, ontwerpers, ingenieurs en hobbyisten.

SketchUp staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en snelle leercurve, waardoor het toegankelijk is voor gebruikers met weinig ervaring in 3D-modellering. Enkele kenmerken en aspecten van SketchUp zijn:

 1. Gebruikersvriendelijkheid: SketchUp is ontworpen om intuïtief te zijn, met een eenvoudige toolset en een gemakkelijk te begrijpen interface.
 2. 3D-modellering: Het stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk 3D-modellen te maken van gebouwen, landschappen, meubels en meer. Het is vooral handig voor architecten en ontwerpers.
 3. Extensies: SketchUp ondersteunt extensies waarmee gebruikers functionaliteit kunnen toevoegen en aanpassen aan hun specifieke behoeften.
 4. Google Warehouse: Hiermee kunnen gebruikers modellen delen en downloaden vanuit een online bibliotheek met gratis 3D-modellen.
 5. Exporteren en integratie: SketchUp maakt het eenvoudig om modellen te exporteren naar andere software, en het heeft integraties met andere ontwerptoepassingen.
 6. Verschillende versies: Er zijn verschillende versies van SketchUp beschikbaar, waaronder SketchUp Free (voor webgebruik), SketchUp Make (gratis desktopversie) en SketchUp Pro (betaalde versie met geavanceerdere functies).

Het is echter vermeldenswaard dat Google in 2012 de ontwikkeling van SketchUp heeft stopgezet. Trimble Navigation heeft vervolgens de software overgenomen en blijft het verder ontwikkelen en updaten onder de naam “Trimble SketchUp.” De basisprincipes van het programma zijn echter grotendeels hetzelfde gebleven, en het blijft een populaire keuze voor 3D-modellering.

Heb jij een kleine tuin en wil je graag tips voor het aanpassen hiervan? Lees dan onze blog 5 tips voor een kleine moderne tuin.

Floorplanner

Floorplanner is een online platform dat gebruikers in staat stelt om plattegronden te tekenen en interieurontwerpen te maken. Het is een handige tool voor mensen die bijvoorbeeld bezig zijn met het plannen van hun huisinrichting, het ontwerpen van kantoorruimten, of het creëren van plattegronden voor andere doeleinden.

Enkele kenmerken en aspecten van Floorplanner zijn:

 1. Gebruiksvriendelijke interface: Floorplanner staat bekend om zijn eenvoudige en intuïtieve interface, waardoor gebruikers gemakkelijk plattegronden kunnen tekenen zonder veel technische kennis.
 2. Bibliotheek met objecten: Het platform biedt een bibliotheek met verschillende objecten, zoals meubels en apparaten, die gebruikers kunnen toevoegen aan hun plattegronden om een realistisch beeld te krijgen van de ruimte.
 3. 3D-weergave: Gebruikers kunnen hun plattegronden in 3D bekijken, wat handig is om een beter beeld te krijgen van hoe de ruimte eruit zal zien wanneer deze is ingericht.
 4. Delen en samenwerken: Floorplanner maakt het mogelijk om plattegronden te delen met anderen, waardoor het gemakkelijk is om ideeën te bespreken of samen te werken aan ontwerpen.
 5. Compatibiliteit: Het platform ondersteunt exportopties, zodat gebruikers hun plattegronden kunnen downloaden of delen in verschillende formaten.
 6. Online toegang: Omdat Floorplanner een webgebaseerde tool is, kunnen gebruikers vanaf elk apparaat met internettoegang toegang krijgen tot hun plattegronden.

Het doel van Floorplanner is om gebruikers een gemakkelijke en toegankelijke manier te bieden om plattegronden te maken en ontwerpen te visualiseren zonder dat ze geavanceerde ontwerpsoftware hoeven te gebruiken. Het is handig voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers die snel en efficiënt plattegronden willen maken.

Op zoek naar een leuke veranda? Lees dan onze blog Drie redenen om een tuinhuis met veranda aan te schaffen.

Room Sketcher

RoomSketcher is een online platform dat zich richt op het tekenen en ontwerpen van plattegronden en interieurs. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om digitale plattegronden te maken en deze te voorzien van meubels, decoraties en andere elementen om een realistisch beeld van de ruimte te krijgen. Hier zijn enkele kenmerken van RoomSketcher:

 1. Eenvoudige interface: RoomSketcher heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die het tekenen van plattegronden gemakkelijk maakt, zelfs voor gebruikers zonder uitgebreide ontwerpervaring.
 2. Bibliotheek met objecten: Het platform biedt een uitgebreide bibliotheek met meubels, apparaten en decoratieve items die gebruikers kunnen toevoegen aan hun plattegronden. Dit helpt bij het creëren van gedetailleerde en gepersonaliseerde ontwerpen.
 3. 3D-visualisatie: Net als Floorplanner biedt RoomSketcher 3D-weergave, waardoor gebruikers hun plattegronden in drie dimensies kunnen bekijken en een realistisch beeld krijgen van de ruimte.
 4. Online en offline toegang: Gebruikers kunnen zowel online als offline aan hun ontwerpen werken, wat handig is voor situaties waarin internettoegang beperkt is.
 5. Delen en samenwerken: RoomSketcher maakt het mogelijk om plattegronden te delen met anderen en samen te werken aan ontwerpen. Dit is handig voor bijvoorbeeld architecten, ontwerpers en huiseigenaren die feedback willen ontvangen.
 6. Compatibiliteit en exportopties: Het platform ondersteunt exportopties, waardoor gebruikers hun plattegronden kunnen downloaden en delen in verschillende formaten.

RoomSketcher is ontworpen om een breed scala aan gebruikers te bedienen, van particulieren die hun huis opnieuw willen inrichten tot professionals die plattegronden nodig hebben voor zakelijke doeleinden. Het stelt gebruikers in staat om op een toegankelijke manier creatieve ontwerpen te maken en te visualiseren.

Planner 5d

Planner 5D is een online platform en mobiele app waarmee gebruikers 2D- en 3D-plattegronden en interieurontwerpen kunnen maken. Het is een handige tool voor zowel particulieren als professionals die hun ruimtes willen visualiseren en ontwerpen. Hier zijn enkele kenmerken van Planner 5D:

 1. Eenvoudige interface: Planner 5D staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, waardoor het toegankelijk is voor zowel beginners als ervaren ontwerpers.
 2. Bibliotheek met objecten: Het platform biedt een uitgebreide bibliotheek met meubels, apparaten, decoratieve items en andere objecten die gebruikers kunnen toevoegen aan hun ontwerpen.
 3. Real-time 3D-visualisatie: Gebruikers kunnen hun ontwerpen in real-time in 3D bekijken, wat helpt bij het begrijpen van de ruimte en het maken van weloverwogen ontwerpbeslissingen.
 4. Plattegronden en interieurontwerpen: Planner 5D ondersteunt zowel het tekenen van plattegronden als het maken van gedetailleerde interieurontwerpen. Hierdoor kunnen gebruikers zowel de lay-out als de esthetiek van een ruimte plannen.
 5. Online en offline toegang: Net als sommige andere ontwerptools biedt Planner 5D zowel online als offline toegang, waardoor gebruikers flexibel kunnen werken, zelfs zonder constante internetverbinding.
 6. Delen en samenwerken: Gebruikers kunnen hun ontwerpen delen met anderen en samenwerken aan projecten. Dit is handig voor professionals die ontwerpen willen presenteren aan klanten of teams.
 7. Compatibiliteit en exportopties: Planner 5D biedt opties om ontwerpen te exporteren, waardoor gebruikers hun creaties kunnen delen in verschillende formaten.

Planner 5D is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder web, iOS en Android, en het is gericht op het bieden van een intuïtieve ervaring voor het maken van gedetailleerde en aantrekkelijke ontwerpen voor diverse ruimtes.

SmartDraw

SmartDraw is een diagram- en ontwerptool die veelzijdigheid biedt voor het maken van diverse soorten diagrammen, grafieken, plattegronden en andere visuele documenten. Het is niet uitsluitend gericht op interieurontwerp, maar het kan nuttig zijn voor een breed scala aan toepassingen, waaronder technische diagrammen, organigrammen, plattegronden en meer. Hier zijn enkele kenmerken van SmartDraw:

 1. Diverse sjablonen: SmartDraw biedt een uitgebreide bibliotheek met sjablonen voor verschillende soorten diagrammen en ontwerpen. Gebruikers kunnen sjablonen gebruiken als basis en deze aanpassen aan hun specifieke behoeften.
 2. Automatische opmaak: Het platform maakt gebruik van automatische opmaakfuncties om diagrammen er professioneel uit te laten zien. Dit helpt bij het snel maken van visueel aantrekkelijke documenten.
 3. Collaboratie: SmartDraw ondersteunt samenwerking, waardoor gebruikers in real-time met anderen kunnen werken en feedback kunnen geven.
 4. Integratie met andere tools: Het kan worden geïntegreerd met populaire tools zoals Microsoft Office, Google Workspace en andere platforms, waardoor het gemakkelijk is om documenten te delen en samen te werken.
 5. Cloudgebaseerde toegang: SmartDraw is beschikbaar als zowel een desktopapplicatie als een cloudgebaseerde service, waardoor gebruikers flexibel kunnen werken vanaf verschillende apparaten.
 6. Veelzijdigheid: Hoewel het niet specifiek is ontworpen voor interieurontwerp, biedt SmartDraw functionaliteiten waarmee gebruikers plattegronden kunnen maken en ruimtelijke lay-outs kunnen visualiseren.

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van SmartDraw is de breedte van toepassingen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor professionals en teams die verschillende soorten visuele documenten nodig hebben. Het is echter goed om te weten dat als je specifiek op zoek bent naar een tool voor interieurontwerp, er mogelijk meer gespecialiseerde opties zijn zoals Floorplanner, RoomSketcher, of Planner 5D.

Veelgestelde vragen over online tuinontwerp

Ben je op zoek naar de beste tools om je tuin te ontwerpen? Hier beantwoorden we enkele veelgestelde vragen om je te helpen bij het vinden van de juiste programma’s en apps voor jouw groene projecten.

Welk programma is geschikt voor het ontwerpen van een tuin?

Voor het ontwerpen van een tuin kun je gebruikmaken van gespecialiseerde tuinontwerpsoftware zoals Floorplanner, RoomSketcher, Planner 5D, Google SketchUp, en SmartDraw. Elk van deze tools biedt unieke functies en een gebruikersvriendelijke interface om je te helpen bij het creëren van een prachtig ontwerp voor je buitenruimte.

Wat is een goede tuinontwerp-app?

Een uitstekende tuinontwerp-app is Planner 5D. Deze app biedt een intuïtieve interface, real-time 3D-visualisatie en een uitgebreide bibliotheek met objecten. Hiermee kun je eenvoudig je tuin visualiseren en aanpassen op je smartphone of tablet.

Hoe maak ik een plattegrond van mijn tuin?

Om een plattegrond van je tuin te maken, kun je gebruikmaken van tuinontwerpsoftware zoals Floorplanner of RoomSketcher. Met deze tools kun je de lay-out van je tuin in kaart brengen, objecten toevoegen en zelfs in 3D bekijken.

Hoe ontwerp ik mijn eigen tuin?

Het ontwerpen van je eigen tuin begint met een duidelijk plan. Overweeg de functies die je wilt opnemen, zoals terrassen, plantenbedden en tuinmeubilair. Gebruik vervolgens een tuinontwerp-tool zoals Planner 5D om je ideeën visueel te maken. Experimenteer met verschillende indelingen en objecten totdat je het perfecte ontwerp hebt.

Volg ons op Instagram

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *