Dit zijn de voordelen van een PVC vloer in je woning

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in je woning, maar nog weet nog niet zo goed wat voor soort vloer je graag zou willen, overweeg dan een PVC vloer. PVC vloeren hebben namelijk een hoop voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Ben je benieuwd welke voordelen dat zijn en wat een PVC vloer eigenlijk is? We vertellen je er alles over in dit artikel!

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een houtvrije vloer, gemaakt van meerdere lagen kunststof. Doordat de vloer uit meerdere lagen bestaat, is hij erg sterk en zal hij niet snel beschadigen. De bovenste laag is vaak een anti-kraslaag, zodat er niet snel krassen op het materiaal komen. PVC is een sterk, flexibel en waterbestendig materiaal dat vandaag de dag voor allerlei toepassingen gebruikt kan worden, waaronder dus het produceren van vloeren. Er zijn diverse soorten PVC vloeren waar je uit kunt kiezen, waaronder PVC in een houtlook, dat bijna niet van echt hout te onderscheiden is. Wil je dus eigenlijk een houten vloer, maar valt dit niet binnen jouw budget? Dan is een PVC vloer een goed alternatief. Vraag om advies bij een specialist, zoals Vanhoudtvloeren.nl. Je kunt een specialist ook meteen vragen om de vloer voor je te leggen, aangezien dit niet altijd even makkelijk is bij PVC vloeren. Wil je het toch graag zelf doen? Dan raden we je aan om voor een PVC vloer met een kliksysteem te kiezen. 

Dit zijn de voordelen van PVC vloeren 

Een PVC vloer biedt je een hoop voordelen. Ten eerste is de prijs gunstig vergeleken met een houten vloer of een vloer van marmer of leisteen. PVC is wel duurder dan materialen zoals laminaat en vinyl, maar gaat ook heel wat langer mee. Je kunt er jarenlang van genieten en je hoeft niet bang te zijn dat de vloer bekrast of beschadigd raakt. Dit maakt het een geschikte vloer voor gezinnen met jonge kinderen en huisdieren. Een ander voordeel is dat PVC onderhoudsvriendelijk is. Je hoeft weinig te doen om de vloer mooi te houden, afgezien van af en toe stofzuigen en dweilen. Het materiaal is waterbestendig, dus je hoeft niet bang te zijn dat het krom trekt door water, wat bij laminaat nog wel eens voor kan komen. Woon je in een appartement of een rijtjeshuis? Dan is PVC ook een goede keuze, aangezien het materiaal veel geluid tegenhoudt. Dit komt doordat de vloer uit meerdere lagen bestaat. Ten slotte kun je PVC vloeren combineren met vloerverwarming, aangezien ze genoeg warmte doorlaten. Zo bespaar je op je energiekosten en kun je genieten van lekker warme voetjes!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *