geurwolkje in huis

De zomerperiode is alweer ten einde en de koudere, gure dagen staan voor de deur. Er is niks zo fijn als een warm en lekker ruikend huis in de winter. Bovendien is het werken ook weer begonnen voor de meeste mensen, waardoor stress, spanningen en vermoeidheid weer op kunnen spelen. Het is voor lichaam en geest goed om op tijd te ontspannen, goed te slapen en jezelf fijn te voelen. Met behulp van etherische oliën kun je dit allemaal een steuntje in de rug geven. 

Etherische oliën en aroma diffusers zijn dé producten die Geurwolkje maakt en verkoopt. Geurwolkje is een jong, fris en hip merk wat zich helemaal heeft gericht op de toepassing van etherische olie in huis. Met hun pronkstukken; de aroma diffusers. In dit artikel leggen we je graag uit welke toevoeging een aroma diffuser van Geurwolkje aan je huis kan geven. 

Wat is een aroma diffuser?

De naam zegt het eigenlijk al een klein beetje; een aroma diffuser verspreidt water met daaraan een toegevoegde aroma. Etherische oliën zijn van nature erg krachtig en sterk, waardoor je ze nooit onverdund direct op de huid mag gebruiken of inhaleren. Door een paar druppeltjes van je favoriete etherische olie toe te voegen aan de diffuser, wordt de olie verdund met water en zo aan de lucht verneveld. Dit zie je als een soort wolkje uit de aroma diffuser komen; een Geurwolkje. Het is een makkelijke en fijne manier om etherische oliën veilig toe te passen in huis. Ook voor baby’s, kleine kinderen en huisdieren is het gebruik van olie op deze manier helemaal veilig. De stijlvolle aroma diffusers passen ook nog eens in elk interieur! Daarnaast wordt het water aan de lucht verneveld, waardoor de luchtvochtigheid op peil blijft. Dit is erg belangrijk voor een goede gezondheid. Een te droge lucht kan leiden tot een droge huid, geïrriteerde ogen en luchtwegen, hoesten, niezen, hoofdpijn en slecht slapen. Dat is voor niemand fijn en zeker niet in de winter, wanneer de lucht al zo droog is.

Het gebruik van etherische oliën in huis

Geurwolkje heeft niet alleen mooie diffusers, maar ook allerlei etherische oliën en nog veel meer! Voordat je heel enthousiast allerlei oliën in de diffuser druppelt, is het goed om te weten wat de effecten zijn van de oliën. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten natuurlijke etherische olie, die allemaal hun eigen geurtype en effect hebben. 

Bekende soorten zijn natuurlijk lavendel, citroen, eucalyptus en sinaasappel. Lavendel en sinaasappel werken heel ontspannend, eucalyptus opent de luchtwegen bij een verkoudheid en citroen is heel fris en verkwikkend. Daarnaast zijn er ook speciale blends die je kunnen helpen bij ontspannen, een betere nachtrust bevorderen, je helpen om je concentratie te behouden of die voor meer harmonie en rust kunnen zorgen. Om met etherische oliën zijn er speciale starterssets ontwikkeld waarmee je goed kunt uitproberen of Geurwolkje iets voor je is en welke oliën je heel fijn of juist minder prettig vindt. 

Naast de standaard oliën en starterssets, zijn er ook speciale lijnen uitgebracht. Zo is er een lijn van de sterrenbeelden, waarbij ieder sterrenbeeld een speciaal samengestelde blend heeft. Ook is er een lijn voor kinderen, met drie verschillende blends voor een betere slaap, hulp bij verkoudheid en een beter humeur. Tenslotte is er nog een speciale lijn omtrent de zeven Chakra’s. Deze bestaat uit zeven blends, eentje voor iedere Chakra. Leuk om cadeau te geven of om zelf mee te experimenteren. 

Een lekker ruikend huis

Om je huis een lekkere geur te geven kun je natuurlijk de aroma diffuser gebruiken, maar er zijn nog meer manieren bij Geurwolkje om met etherische oliën in huis te werken. Zo zijn er ook heerlijk ruikende geurkaarsen. Deze geurkaarsen zijn van 100% natuurlijke materialen en bevatten 3% etherische olie. Je geniet tot wel 40 uur van een heerlijke geur in huis! Ook heeft Geurwolkje roomsprays in het assortiment zitten. Deze spray je heel gemakkelijk door het gehele huis voor een lichte geur. Ook kun je deze spray in de auto gebruiken of gebruiken om je kledingkast weer een geurboost te geven. Ook na een gezellige avond gourmetten of barbecueën kun je met een paar spraytjes al veel doen aan de vettige lucht nadien. 

Geurkaarsen van 100% natuurlijke materialen

Ook door schoon te maken gaat je huis weer lekker fris ruiken. Wist je dat je ook zelf een natuurlijk, duurzaam en biologisch schoonmaakmiddel kunt gebruiken mét etherische olie? Met 50 ml schoonmaakazijn, 400 ml gekookt of gedestilleerd water en zo’n 20 druppels etherische olie maak je je eigen allesreiniger. Tea tree, citroen en eucalyptus zijn favoriete oliën om toe te voegen aan je allesreiniger. Deze oliën ruiken niet alleen super schoon en fris, maar werken ook nog eens ontvettend en antibacterieel. Een goede toevoeging aan je schoonmaakmiddel voor een heerlijk schoon en lekker ruikend huis.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *