Woontips

Handige tips om te onthouden voordat je naar een nieuw appartement verhuist

Handige tips om te onthouden voordat je naar een nieuw appartement verhuist

Verhuizen is altijd een stressvolle onderneming en daarom moet je ervoor zorgen dat je alles zo veel mogelijk onder controle hebt. Alleen dan weet je zeker dat alles zo goed als maar kan zal verlopen. Om je daarbij alvast een beetje te helpen, hebben wij voor jou een lijstje samengesteld met handige tips die je moet onthouden als je naar een nieuw appartement verhuist. Lees ze goed door en je volgende verhuizing zal vlekkeloos verlopen. 

1. Kijk goed naar de advertentie

De eerste stap is het grondig onderzoeken van de advertentie. Als je op zoek bent naar een woning in Nederland, bijvoorbeeld via deze website, kun je daar precies vinden wat je over een huurwoning moet weten. Zo staat er bijvoorbeeld altijd in welke apparaten er inbegrepen zijn bij de keuken, zoals een vaatwasmachine, gasfornuis en koel/vriescombinatie. Veel huurwoningen in Nederland worden bijvoorbeeld ook geleverd met een wasmachine. Dat betekent dat je deze zelf niet mee hoeft te nemen. Het tegenovergestelde is ook waar, als er geen wasmachine bij de huurwoning zit inbegrepen, moet je er dus zelf voor zorgen dat je deze aanschaft. Doe dit ver van tevoren, zodat je genoeg tijd hebt om alle spullen bij elkaar te verzamelen of eventueel overbodige spullen te verkopen.

2. Zoek spullen uit

Een verhuizing is altijd een mooi moment om al je spullen eens uit te zoeken. Er zijn altijd dingen die je niet meer mee hoeft te slepen en deze weggooien voordat je verhuist scheelt een hoop gedoe. Op die manier kun je voorkomen dat je onnodige spullen verhuist, alleen maar om ze op een later moment toch weg te gooien. Via dit proces kom je er ook meteen achter of er nog spullen zijn die je misschien mist. Stel bijvoorbeeld dat je in je oude woning veel inbouwkasten hebt, dan moet je ervoor zorgen dat je in je nieuwe huurwoning ook voldoende opbergruimte hebt.

3. Kijk goed naar de nieuwe buurt

Voordat je verhuist is het altijd fijn om te weten hoe je nieuwe buurt in elkaar zit. Kun je bijvoorbeeld lopen naar de supermarkt, of moet je met de fiets of zelfs de auto? Is er een mogelijkheid om je in te schrijven bij een plaatselijke huisarts of tandarts? Waar kun je de dingen doen de je nu in de buurt van je huis ook doet? Dit kun je natuurlijk ook pas uitzoeken op het moment dat je verhuisd bent, maar dan ben je veel te druk met uitpakken en je nieuwe meubels in elkaar schroeven. 

4. Denk na over hoe alles ingepakt moet worden

Waarschijnlijk heb je meer waardevolle spullen dan je denkt, dus het is goed om eens na te denken over hoe je die gaat inpakken. Niks is zo vervelend dan dat je er pas op het moment van de verhuizing achter komt dat je niks hebt om je televisie in te vervoeren, waardoor je je de hele tijd zorgen maakt dat deze stuk zal gaan. Wanneer je een verhuisservice inhuurt, hebben zij vaak extra dekens en folie om waardevolle spullen mee in te pakken. Als je er echter voor kiest om je verhuizing zelf te regelen, dan moet je er ook zelf voor zorgen dat 

5. Zorg dat er genoeg mensen zijn om te helpen

Verhuizen is een van de meest stressvolle evenementen in het leven van een mens en daarom is het altijd goed om ervoor te zorgen dat je voldoende hulp hebt. Dat kan zijn in de vorm van professionele verhuizers, maar ook vrienden. Je kunt maar beter meer hulp hebben dan nodig, waarbij er een aantal mensen zonder taakje zijn, dan dat je de hele verhuizing niet binnen de geplande tijd gedaan krijgt. Een verhuizing is altijd meer werk dan je van tevoren denkt, dus zoek goed uit wat je precies nodig hebt om alles gedaan te krijgen, bijvoorbeeld ook een verhuislift. Daarbij hoort natuurlijk ook het zorgen voor je helpers, iedereen moet voldoende eten en drinken hebben, dan kan het hele verhuizen nog best gezellig worden.

6. Plan het niet te strak

Bij een verhuizing is de kans groot dat je met een aantal tegenslagen te maken krijgt. Houd er dus altijd rekening mee dat alles iets langer zal duren dan je van tevoren ingecalculeerd hebt. Idealiter zorg je ervoor dat je meer dan een dag hebt om te verhuizen. Dus dat je niet op de eerste van de maand uit je oude woning weg moet en ook op de eerste alles in je nieuwe woning wil hebben. Stel dat je bijvoorbeeld ziek wordt, dat je verhuiswagen een lekke band heeft of dat je helpers op het laatste moment niet meer kunnen, dan heb je met een te strakke planning een groot probleem. Neem bij voorkeur een paar dagen de tijd, ook als je niet zo veel spullen hebt. Je kunt maar beter wat eerder klaar zijn dan je had gepland, dan dat je jezelf in de problemen werkt.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *