tijdelijke plisségordijnen

Ga je binnenkort verhuizen, maar heb je je gordijnen en raamdecoratie nog niet op orde? Gelukkig hoef je na dit artikel geen oude kranten meer te plakken op je ramen voor een beetje privacy. In dit artikel geven we je de beste tips voor tijdelijke raambekleding. Ze zijn zelfs zo stijlvol, dat ze gerust iets langer kunnen blijven!

Waarom tijdelijke raambekleding?

Raambekleding na een verhuizing naar een nieuw huis is vaak hetgeen wat het voor het laatst wordt bewaard. Dat betekent niet dat je in de tussentijd niet van je welverdiende privacy mag genieten na je verhuizing.

De aanschaf van tijdelijke raambekleding is eigenlijk een tussenoplossing na je verhuizing tot je de perfecte nieuwe gordijnen of horizontalie jaloezieën hebt besteld.

Schrik niet, naast dat ze iets stijlvoller zijn dan een stuk karton of oude kranten, zijn ze ook nog redelijk budget proof.

De beste tips voor tijdelijke raambekleding

1. RediShades

Hierbij de beste noodoplossing als je nieuwe gordijnen nog op zich laten wachten, de RediShades van RediShadeShop.nl. Deze plisségordijnen van RediShade zijn super stijlvol en eenvoudig aan te brengen. Daarnaast zijn de tijdelijke gordijnen van RediShade al te koop voor maar €15,40!

Handige clipjes om de hoogte te verstellen
Tijdelijke raamdecoratie in een bijkeuken

De RediShade plisségordijnen zijn van kwalitatief materiaal gemaakt en zijn verkrijgbaar in het wit, zwart, grijs en naturelkleur. Hierbij is de zwarte variant tot wel 99% verduisterend met als voordeel dat je toch iets lekkerder uitslaapt in de zomermaanden.

De montage van deze plisségordijnen is kinderlijk eenvoudig. Open de verpakking, knip het gordijn af, plak het op je raam en klaar is kees.

Naast alle eerder genoemde voordelen van dit gordijn biedt het ook functioneel een groot voordeel. Ze zijn namelijk ook nog verstelbaar. Met de bijgeleverde clips kun je makkelijk het gordijn omhoog vastklikken. Zo kun je gedurende dag ook naar buiten kijken of zelf het lichtniveau regelen in huis. Wel zo handig!

RediShade tijdelijke plisségordijnen zijn ook te verkrijgen in een extra lange variant van 228 cm. Ideaal dus voor hoge ramen. Heb je meer breedte nodig? Dan plak je er gemakkelijk meerdere naast elkaar.

2. Raamfolie

De tweede zeer eenvoudige optie voor wat privacy is raamfolie. Deze rollen folie zijn in elke bouwmarkt (maar ook bij Action natuurlijk) verkrijgbaar voor een zachte prijs.

Het makkelijkst is om een statische raamfolie te gebruiken. Deze variant ‘kleeft’ zelf aan het raam zonder dat daarvoor een lijmlaag nodig. Ook is statische raamfolie veel makkelijker aan te brengen dan raamfolies met lijmlaag.

Wil je meer lezen over alle soorten folie op je ramen? Lees dan dit artikel over raamfolies.

3. Papier of karton

We doen er lacherig over, maar het is toch helemaal niet zo’n gek idee om papier of karton op je ramen te plakken voor wat privacy.

Wij raden je echter wel aan om deze niet direct te plakken op je geschilderde houten kozijnen. Het zou natuurlijk zonde zijn om die mooie laklaag er af te trekken wanneer je nieuwe gordijnen er zijn. Gebruik daarom dubbelzijdig tape waarmee je het stuk karton direct op het glas van je raam kunt plakken.

Gebruik je toch tape en blijven er toch lijmresten over. Dan kun je alsnog een glasschraper en stickerverwijderaar gebruiken om de lijmresten te verwijderen. Wil je het probleem met lijmresten helemaal vermijden? Gebruik eventueel schilderstape.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *