Zwarte kubusvormige up-down wandlampen achter je bank of in de trappenhal zijn een enorme trend. Ook meegaan in deze hot trend, maar niet compleet willen verbouwen? Lees dan verder, want in dit artikel vertellen we je hoe je een wandlamp zonder stroomaansluiting kunt toevoegen aan jouw interieur!

Zwarte up-down kubus wandlampen

De aller nieuwste trend die we nu veelvuldig voorbij zien komen, zijn de up-down kubus wandlampen. Deze wandlampen schijnen zoals de naam al doet vermoeden zowel van boven als van onder licht, waardoor er een waaier effect ontstaat. Hoewel de lampen minimalistisch zijn, creëren ze een erg moderne en modieuze sfeer in huis. Een echte must-have dus. Naast de kubus lampen, komen deze lampen echter ook in verschillende andere vormen voor, zoals in een cilindervorm of in een rechthoekige vorm.

Vind jij wandlampen met bedrading ook niet mooi en wil je je huurhuis toch een upgrade geven zonder nieuwe stroompunten aan te leggen? Lees dan verder hoe je deze wandlampen trend dan toch kunt realiseren.

Wandlampen op batterijen

Als je geen stroomaansluiting op de plek hebt waar jij je wandlamp wilt, kun je een wandlamp met een accu kopen. Er is momenteel maar één merk die de trendy kubus wandlampen online verkoopt. Deze wandlampen van VOMI LED op batterijen zijn enkel te verkrijgen bij Amazon.

Deze wandlamp wordt geleverd met een USB-oplaadkabel en dubbelzijdige tape met magneetstrip. De dubbelzijdige tape zorgt voor een zeer eenvoudige montage van deze trendy wandlamp. Plakken en je bent klaar, kind kan de was doen! Verder beschikt de lamp over een bewegingssensor, maar of je die stand met bewegingssensor gebruikt is aan jou. Via het knopje aan de zijkant kun je de lamp namelijk ook aan of uit zetten. Denk je er aan om de wandlamp in de gang te plaatsen waar je enkel alleen langsloopt, dan kun je het beste gebruikmaken van de bewegingssensor. Wil je de lamp gebruiken in de woonkamer als verlichting, dan kun je de lamp op de altijd AAN-modus zetten wanneer je in de ruimte zit.

De wandlampen op batterijen zijn echt een aanrader; frezen is verleden tijd en dit bespaart een hoop geld.

De lampen van Vomi zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en houtkleur. Je kunt kiezen uit warm wit of wit licht. Voor een modern hotel chique interieur, raden wij de zwarte wandlampen aan met een warm wit licht. Plaats bijvoorbeeld één lamp links en één lamp rechts, op de muur achter je bank.

Zelf een wandlamp zonder stroom maken

Vind je de wandlampen op batterijen toch te duur? Een andere budget optie is om zelf een wandlamp zonder stroom te maken. Dit kun je doen door de ‘lamp’ ombouw zelf te maken en als verlichting LED lampjes te gebruiken die op batterijen werken en met een afstandbediening te gebruiken zijn.

Hoe maak je nou zelf een wandlamp zonder stroom? De benodigdheden voor één kubus up-down lamp zijn als volgt:

Illustratie van een zelfgemaakte wandlamp. Dit betreft een bovenaanzicht.
Geel: stukjes hout
Rood: LED lamp

Schuur de stukken hout eerst grondig, tot ze helemaal vlak zijn. Verf ze vervolgens met een houtverf in de gewenste kleur. Hiervoor kun je gebruik maken van een klein potje verf bedoeld als tester, aangezien je niet veel nodig gaat hebben. Voor een ultiem resultaat raden wij echter aan om meubelfolie te gebruiken, waarmee je het hout kan wrappen. Hiermee bereik je een écht strak resultaat.

Plak de stukjes hout tegen elkaar aan middels secondenlijn. Je kunt de wandlamp nu bevestigen aan de gewenste muur middels dubbelzijdig tape. Klik de lamp aan middels de afstandbediening aan en et voilá, je wandlamp zonder stroom is klaar voor gebruik.

Dit vind je misschien ook leuk…

1 Reactie

  1. […] hang-, tafel- en wandlampen worden van uiteenlopende materialen gemaakt en er zijn bepaalde materialen die bij de verlichting […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *