3 tips om te besparen op je mobiele abonnement 

Alles wordt steeds duurder in Nederland, van de energiekosten en de huur tot de kosten voor boodschappen en mobiele abonnementen. Als je ergens een beetje op kunt besparen, is dat dus mooi meegenomen in deze tijd. We zijn met z’n allen al druk bezig om te besparen op onze energierekening, bijvoorbeeld door het verduurzamen van onze woningen en het zoveel mogelijk stoppen met het gebruiken van gas. Helaas heb je hier vaak al wel geld voor nodig, want verduurzamen is niet gratis. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je eenvoudig kunt besparen op je maandelijkse kosten, bijvoorbeeld op je mobiele abonnement. In dit artikel geven we je 3 tips om dit te doen!

1. Houd goed bij hoeveel data je gebruikt 

Een van de meest bepalende factoren voor de prijs van je mobiel abonnement, is de hoeveelheid data die je kiest bij je bundel. Belminuten zijn een stuk goedkoper geworden en doen niet meer zoveel met de prijs, dus het is verstandig om voornamelijk goed te letten op hoeveel data je per maand nodig hebt. Het is immers zonde als je betaalt voor een grote hoeveelheid data waarvan je iedere keer maar de helft gebruikt. Gelukkig kun je op je telefoon zelf makkelijk bijhouden hoeveel data je per dag, per week en per maand nodig hebt. Je vindt deze functie gewoon bij de instellingen. Je kunt hier ook een limiet instellen voor je dagelijkse verbruik, zodat jij jouw abonnement naar beneden kan zetten en minder betaalt per maand. 

2. Kies voor een sim only abonnement 

Wil je graag besparen op je maandelijkse kosten? Dan raden we je aan om te kiezen voor een sim only abonnement in plaats van een abonnement met toestel. In het laatste geval betaal je het toestel namelijk per maand af, wat betekent dat je maandbedrag een stuk hoger wordt. Vaak komt het hierdoor rond de 40 of 50 euro te liggen, of zelfs hoger. Daarentegen heb je een sim only abonnement al vanaf 10 euro per maand. Dit betekent dan wel dat jij jouw telefoon zelf moet kopen, maar als je er zuinig op bent kun je er jaren mee doen. Mocht je echt een nieuwe telefoon nodig hebben op een gegeven moment, dan kun je altijd je sim only nog upgraden naar een abonnement met toestel!

3. Vergelijk alle aanbieders goed met elkaar 

Ga je een nieuw abonnement afsluiten? Doe dit dan niet automatisch bij dezelfde provider, maar ga eerst op onderzoek uit. Verlengen is vaak sowieso niet de beste optie, omdat je hier geen voordelen meer voor krijgt die je bij een nieuw abonnement vaak wel krijgt. Onderzoek dus goed of overstappen naar een andere aanbieder niet voordeliger voor je is. De prijzen kunnen namelijk nogal variëren tussen providers. Daarnaast biedt iedere provider andere voordelen voor leden, of je nu een nieuwe klant bent of een terugkerende klant. In de meeste gevallen is het gek genoeg zo dat nieuwe klanten eerder worden beloond dan blijvende klanten, dus het is goed om hier op in te spelen. Zoek een provider die jou beloont, of je nu een nieuwe klant bent of een blijvende klant. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *