3 tips voor de beginnende fotograaf 

Als je net begint met fotografie is er een hoop dat je moet ontdekken en leren. Het kost je een hoop tijd om ervaring op te doen en een mooi portfolio samen te stellen, zodat je echt aan de slag kan met je professionele carrière als fotograaf. Er zijn zoveel technieken die je kunt inzetten en zoveel verschillende manieren van fotograferen en bewerken. Voor beginners kan het nogal overweldigend zijn. Daarom geven wij in dit artikel 3 tips voor de beginnende fotograaf!

1. Begin met betaalbare apparatuur 

De duurste camera maakt je niet meteen een professionele fotograaf, al lijken veel mensen dat wel te denken. Investeer niet meteen al je spaargeld om een dure camera en prijzige lenzen te kopen, maar begin gewoon simpel. Dure camera’s hebben vaak enorm veel mogelijkheden en opties, maar dit kan ook erg overweldigend zijn voor een beginnend fotograaf. Het is altijd beter om bij de basis te beginnen en eerst te zorgen dat je die goed onder de knie hebt. 

2. Goede locaties om te fotograferen

Wil je foto’s gaan maken voor jouw portfolio? Dan is de locatie en de compositie van je foto’s veel belangrijker dan de prijs van de apparatuur die je gebruikt. Hoe je gebruik maakt van licht is een van de meest bepalende factoren voor hoe je foto’s eruit komen te zien. Heb je een shoot gepland en blijkt het nogal grauw en grijs weer te zijn? Dit kan in sommige gevallen positief zijn voor de foto’s, maar als je binnen gaat fotograferen, wordt het al snel te donker. In dat geval kun je het beste gebruik maken van speciale verlichting, buiten gaan fotograferen, of kiezen voor een daglichtstudio als locatie. Er zit bijvoorbeeld een bekende daglicht fotostudio in Rotterdam waar je terecht kunt!

3. Leer door te experimenteren 

Goed fotograferen kun je eigenlijk alleen maar leren door veel te experimenteren. Met licht, compositie, locatie en instellingen van je camera. Maak veel foto’s en leer zo de instellingen en mogelijkheden van je camera kennen. Probeer ook echt kritisch naar je foto’s te kijken, zodat je weet wat je nog kunt verbeteren. Denk ook goed na over wat je wil fotograferen en waarom. Wat wil jij laten zien op jouw foto’s en welke boodschap zit erachter? Misschien zijn er bepaalde locaties waar je graag foto’s wil maken, maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld het liefst al je foto’s in jouw fotostudio in Rotterdam maakt. Mocht je merken dat sommige dingen echt niet lukken of beter worden, dan is het altijd nog mogelijk om een cursus te volgen om meer kennis op te doen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *