Dit zijn de voordelen van een Sim Only abonnement

Wordt het tijd om jouw huidige abonnement voor je telefoon te verlengen, of wil je graag overstappen van provider of een helemaal nieuw abonnement afsluiten? Dan wil je natuurlijk het liefst een abonnement dat goed bij jouw wensen en jouw gebruik past. Daarnaast is het uiteraard prettig als je niet teveel betaalt voor je mobiele abonnement. Je kunt bij het afsluiten van een abonnement altijd kiezen tussen een Sim Only abonnement of een abonnement met toestel. In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen van de keuze voor een Sim Only abonnement!

Een Sim Only abonnement is een stuk goedkoper 

Het grootste voordeel is natuurlijk dat een Sim Only abonnement een stuk goedkoper is dan een abonnement met toestel. Zo kun je dus meteen een hoop besparen op je mobiele abonnement. Het is logisch dat een Sim Only je minder kost per maand, want je hoeft immers geen smartphone af te betalen. Mensen kiezen vaak voor een abonnement met toestel als ze graag een dure smartphone willen, maar deze niet in één keer kunnen of willen betalen. Het nadeel hiervan is dus wel dat je maandelijks een veel hoger bedrag betaalt dat vaak tussen de 40 en 60 euro ligt, afhankelijk van welk toestel je wil en hoeveel data je nodig hebt. Een Sim Only abonnement heb je vaak al vanaf 10 euro per maand. 

Een flexibeler abonnement 

Een ander voordeel van een Sim Only is dat het je meer flexibiliteit biedt dan een abonnement met toestel. Als je een abonnement afsluit met een smartphone erbij, kun je dit zien als een soort lening. Je betaalt het toestel immers per maand af en niet in één keer. Bij het afsluiten kies je voor een abonnement van 1 jaar of van 2 jaar en voor die tijd zit je dan ook echt aan het abonnement vast. Je kunt het niet eerder stopzetten of voor de eindtijd overstappen naar een andere provider. Stel dat je toestel kapot gaat of gestolen wordt, dan moet je het alsnog afbetalen. Kies je voor een toestel met een waarde van meer dan 250 euro? Dan wordt jouw telefoonabonnement ook geregistreerd bij het BKR als een soort lening. Een Sim Only abonnement is per maand op te zeggen of aan te passen, dus geeft je meer flexibiliteit. 

Een duurzamere keuze 

Eigenlijk is een Sim Only abonnement in de meeste gevallen ook een duurzamere keuze dan een abonnement met toestel. Je blijft immers gewoon je huidige telefoon gebruiken en schaft niet weer een nieuwe aan gewoon omdat het kan, terwijl je oude telefoon eigenlijk nog prima werkt. Heb je een abonnement met toestel, dan is het een stuk verleidelijker om, als je abonnement afloopt, weer voor een nieuw toestel te kiezen. Dat het vorige toestel nog goed werkt, daar kijkt men dan vaak niet meer naar. Met een Sim Only abonnement kun je alleen een nieuw toestel kopen als je het bedrag in één keer neer kunt leggen, hierdoor ga je er toch wel beter over nadenken. En als je de prijzen van nieuwe smartphones vandaag de dag ziet, ben je ineens weer heel blij met je oude telefoon!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *