Geschikt boeket vinden om cadeau te doen: Dat doe je zo!

Ben jij op zoek naar een geschikt boeket om cadeau te doen voor een speciale gelegenheid, maar kom je er niet zo goed uit? Het kiezen van bepaalde bloemen is vaak een behoorlijke uitdaging, aangezien er zoveel keuze is en iedere bloem en kleur weer een eigen betekenis heeft. Je wil natuurlijk niet dat je per ongeluk de verkeerde boodschap afgeeft met je boeket, omdat je toevallig niet weet wat voor betekenis er achter een bepaalde soort bloem of kleur zit. In dit artikel zetten we een aantal bloemsoorten voor je op een rij waarmee je altijd goed zit!

De Zonnebloem – Daar wordt je vrolijk van 

Als je denkt aan een bloem waar je vrolijk van wordt, dan komt de Zonnebloem waarschijnlijk als eerste in je op. Het is een van de meest bekende soorten bloemen, zeker in Nederland. De Zonnebloem was immers een geliefd onderwerp van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Deze bloemen staan symbool voor de zon en liefde. Wil je meer warmte in iemands leven brengen? Doe ze dan een boeket cadeau met zonnebloemen erin. Iemand opvrolijken doe je het beste met een boeket met deze vrolijke bloemen erin. Vaak vind je dit soort boeketten wel bij specialisten zoals De Duinroos

Tulpen en Rozen – Ideaal om iemand te feliciteren

Wil je iemand feliciteren? Bijvoorbeeld voor een verjaardag, jubileum of iets dat degene bereikt heeft? Dan zit je altijd goed met rozen, maar in Nederland kun je natuurlijk ook voor tulpen kiezen. Als er een bloem verbonden is met ons land, is het de tulp wel. Je vindt de bloem in alle kleuren die je maar kunt bedenken en het is een goede keuze voor een zakelijk boeket, mocht je klanten hebben uit het buitenland. Toch zijn rozen nog steeds de meest populaire bloemen om te geven als we iemand willen feliciteren, zeker als het om iemand gaat die dicht bij ons staat. Het zijn de ideale ‘gefeliciteerd bloemen’, zeker voor je partner, ouders of kinderen!

De Pioenroos – Voor een romantisch boeket 

Rozen staan natuurlijk bekend als de meest romantische bloemen, maar wil je echt een uniek boeket hebben voor je geliefde, dan kies je voor een boeket met pioenrozen. Deze bloem bloeit alleen in de maanden mei en juni en is daardoor een stuk zeldzamer dan andere soorten rozen. Het is een indrukwekkende bloem die in een hoop kleuren voorkomt. Over het algemeen zijn deze bloemen aan de prijzige kant, maar dat maakt het alleen maar een mooier gebaar als je iemand een boeket met pioenen geeft. Met pioenrozen wens je iemand liefde, geluk, voorspoed en bloeiende romantiek. Dat is nog eens een mooie boodschap!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *