Hoe kies je de beste zweefparasol voor het terras van je restaurant?

Restauranteigenaren weten hoe onaangenaam het weer soms kan zijn voor hun klanten. Een zweefparasol voor restaurants is ontworpen om schaduw of beschutting te bieden en de impact van hitte te verminderen, waardoor op de lange termijn geld wordt bespaard op airconditioning. Bied je klanten een onschatbare service door vandaag nog deze kwaliteitsproducten te installeren. 

Waarmee rekening houden bij het kiezen van de juiste zweefparasol?

Een horeca parasol maakt het uiterlijk van elk restaurant, bar of café compleet. Een zweefparasol kan een sfeer van ongedwongen plezier creëren, herinneringen oproepen aan warm weer en strandfeesten en, misschien wel het allerbelangrijkste, aan klanten laten weten dat je open bent.

Hoewel het kiezen van een restaurant parasol misschien eenvoudig lijkt, zijn er een aantal factoren die om je aandacht kunnen vragen. Zo houd je het beste rekening met de gewenste sfeer. Wil je het casual, chic of een mix van beide? Ook de lichtfactoren in je specifieke omgeving zijn iets waar je rekening mee moet houden. Dat geld zeker niet in het minst voor het weer op je locatie. Wil je dat je zweefparasol beschutting biedt tegen alleen zonlicht of ook voor die zomerse bui?

Commerciële terras parasols zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen, maten, stijlen, ontwerpen en kleuren en het kiezen van de juiste voor je horecazaak hangt af van je behoeften. Daarnaast zijn er nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals kwaliteit, duurzaamheid, weersbestendigheid, onderhoudsgemak en de combinatie met je terrasmeubilair.

Klassieke parasol of zweefparasol?

Natuurlijk kent bijna iedereen de traditionele middenpaalparaplu die door een gat in de tafel glijdt of wordt gestabiliseerd met een voet. Als je echter een groot gebied wilt beschaduwen zonder de belemmeringen van middenpalen, kan een vrijdragende zweefparasol een betere keuze zijn.

Deze grote parasols worden opgehangen aan een paal die aan één kant is verschoven en worden meestal aan de rand van een buitenterras geplaatst in plaats van in het midden waardoor deze uit de buurt van je klanten blijft. Bovendien vinden veel restauranteigenaren dat deze parasols er beter uitzien en minder waardevolle ruimte innemen. Ze zijn over het algemeen groter en duurzamer dan standaard parasols en ze zijn ook gemakkelijk aan te passen.

Onderhoud en gebruik

Als restauranteigenaar is onderhoud en duurzaamheid van je parasol waarschijnlijk een overweging. Er is echter heel weinig onderhoud nodig voor hoogwaardige zweefparasols voor commerciële restaurants, afgezien van periodieke reiniging. De meeste parasols zijn bestand tegen schimmel en meeldauw, en frames en voetstukken gemaakt van aluminium zijn roestbestendig. Een parasol van hoge kwaliteit is gemaakt om sterkere wind en weer te weerstaan. Om veiligheidsproblemen of schade te voorkomen, is het echter altijd aan te raden om ze alsnog op te bergen als er noodweer op komst is.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *