Gadgets

Mobiele airco zonder afvoerslang kopen? Dit zijn de 5 beste op een rijtje!

beste mobiele airco

In de zoektocht naar verkoeling tijdens warme zomerdagen kan een mobiele airco een uitstekende oplossing zijn. Traditionele mobiele airconditioners vereisen echter vaak een afvoerslang om warme lucht naar buiten af te voeren, wat kan resulteren in beperkte mobiliteit en installatiebeperkingen. Gelukkig zijn er nu innovatieve opties beschikbaar die geen afvoerslang nodig hebben. In dit artikel zullen we de vijf beste mobiele airconditioners zonder afvoerslang op een rijtje zetten, zodat je de perfecte keuze kunt maken voor een aangenaam gekoelde omgeving zonder gedoe met slangen en installatiewerk.

5 beste mobiele airco’s zonder afvoerslang om te kopen

Hoe werkt een mobiele airco zonder afvoerslang?

Een mobiele airco zonder afvoerslang maakt gebruik van een ander koelingssysteem dan traditionele airconditioners. In plaats van de warme lucht via een afvoerslang naar buiten te leiden, gebruiken deze apparaten meestal een combinatie van verdamping en condensatie om de lucht te koelen.

Wat is de beste airco zonder afvoer?

De beste airco zonder afvoer is afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren. Er zijn verschillende modellen op de markt die variëren in koelcapaciteit, energie-efficiëntie, geluidsniveau en extra functies. Het is raadzaam om de specificaties en beoordelingen van verschillende modellen te vergelijken om de beste keuze te maken op basis van jouw situatie.

Wat is beter airco met of zonder slang?

Het is moeilijk om te zeggen of een airco met of zonder slang beter is, aangezien beide systemen hun eigen voordelen en nadelen hebben. Een mobiele airco met een afvoerslang biedt meestal een efficiëntere koeling, omdat de warme lucht direct naar buiten wordt geleid. Het nadeel is dat je beperkt bent in de mobiliteit en installatiemogelijkheden vanwege de slang. Aan de andere kant biedt een airco zonder afvoerslang meer flexibiliteit en mobiliteit, maar de koeling kan minder krachtig zijn en de condensatie moet mogelijk worden afgevoerd via een apart mechanisme.

Heeft mobiele airco waterafvoer?

Mobiele airco’s hebben vaak een waterafvoermechanisme om het condenswater dat tijdens het koelproces wordt gegenereerd, af te voeren. Dit kan variëren afhankelijk van het model. Sommige airco’s hebben een intern opvangreservoir dat periodiek moet worden geleegd, terwijl andere modellen automatisch het condenswater verdampen of een slang hebben voor directe afvoer. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen met betrekking tot de waterafvoer van de specifieke airco die je gebruikt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een mobiele airco?

Bij het kopen van een mobiele airco zijn er verschillende belangrijke factoren waar je op moet letten. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

 1. Koelcapaciteit: Controleer de koelcapaciteit van de airco, uitgedrukt in BTU (British Thermal Units). Het is essentieel om een model te kiezen dat voldoende kracht heeft om de gewenste ruimte efficiënt te koelen. Zorg ervoor dat je de juiste grootte kiest op basis van de kubieke meters van de kamer.
 2. Energie-efficiëntie: Let op het energielabel van de airco. Een energie-efficiënt model kan je helpen energie te besparen en lagere elektriciteitskosten te hebben. Kijk naar het energielabel en zoek naar airco’s met een hoog energie-efficiëntiequotiënt (EEQ) of een laag energieverbruik.
 3. Geluidsniveau: Controleer het geluidsniveau van de airco, vooral als je van plan bent het apparaat te gebruiken in de slaapkamer of op kantoor. Een stille airco kan bijdragen aan een comfortabele omgeving zonder storende geluiden.
 4. Mobiel en draagbaar ontwerp: Controleer of de mobiele airco gemakkelijk te verplaatsen is en of deze over wielen beschikt. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent de airco in verschillende kamers te gebruiken.
 5. Functies en bediening: Let op extra functies zoals een timer, afstandsbediening, instelbare ventilatorsnelheden en slaapmodus. Deze functies kunnen het gebruiksgemak en de aanpassingsmogelijkheden verbeteren.
 6. Onderhoud en reiniging: Informeer naar het onderhoud en de reiniging van de airco. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld gemakkelijk toegankelijke filters die regelmatig moeten worden schoongemaakt of vervangen.
 7. Garantie en klantenservice: Controleer de garantievoorwaarden en zorg ervoor dat het merk betrouwbare klantenservice biedt voor het geval je vragen hebt of technische ondersteuning nodig hebt.

Door rekening te houden met deze factoren kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een mobiele airco die aan jouw behoeften en voorkeuren voldoet.

5 mobiele airco’s zonder afvoerslang op een rijtje

In dit artikel presenteren we vijf van de beste mobiele airco’s zonder afvoerslang. Of je nu een airco zoekt voor thuis, op kantoor of voor onderweg, deze modellen bieden efficiënte koeling zonder de noodzaak van een slang. Laten we eens kijken naar de topkeuzes die je kunt overwegen voor een aangename en comfortabele omgeving, waar je ook bent.

Evolar EVO-ES9000 – Mobiele Airco – 2,5 kW – zonder afvoerslang

De Evolar EVO-ES9000 is een uiterst energiezuinige mobiele airconditioner zonder afvoerslang. Met zijn unieke energy storage systeem en waterkoelingstechnologie biedt deze airco een flexibele en efficiënte koeloplossing. Het apparaat is draagbaar en kan in elke ruimte worden gebruikt zonder dat er een raam of deur open hoeft te staan. Met zijn capaciteit van het koelen, verwarmen en ontvochtigen van grote ruimtes tot 90m3 is hij ideaal voor diverse toepassingen, zoals klaslokalen, woonkamers, kantoren, vergaderruimtes en winkels.

Voordelen

 • Echt mobiel zonder slang
 • Koude accu blijft lang vol als unit uit staat
 • Erg stil zolang de koude-accu koel genoeg is

Nadelen

 • Zwaar leeg 43kg vol 77kg
 • Moet worden verplaatst voor laden koude-accu
 • Praat met chinees-engelse stem

Whirlpool PACB29HP Mobiele Airconditioner – 9000 BTU – Zwart

De Whirlpool PACB29HP is een compacte en veelzijdige mobiele airconditioner die gemakkelijk verplaatst kan worden naar elke gewenste ruimte. Met zijn krachtige koelvermogen van 9000 BTU en 3.5 kW biedt deze airco effectieve verkoeling in ruimtes tot 60 m3 of 17 m2. Daarnaast kan de PACB29HP ook worden gebruikt voor ontvochtiging, het verwarmen van de lucht en als ventilator. Dankzij het gebruik van duurzaam R290 koelgas is deze airconditioner ook milieuvriendelijk en energiezuinig.

Voordelen

 • Koelt goed
 • Stil

Nadelen

 • Lastig in gebruik

Klarstein Maxfresh Ocean air cooler met water – 6l 444 m³/h – luchtkoeler ventilator luchtbevochtiger functie – rustig – mobiele airco zonder afvoerslang – 4 snelheden – air conditioner portable

De Klarstein Maxfresh 4-in-1 luchtkoeler zorgt met zijn energiezuinige 55 watt vermogen voor maximale verfrissing op warme dagen. Deze draagbare luchtkoeler functioneert als ventilator, luchtkoeler en luchtbevochtiger in één, met handige modi zoals nachtmodus en een programmeerbare uitschakeltimer. Met een watertankinhoud van maximaal 6 liter en verwisselbare koelelementen biedt hij langdurige verkoeling. Dankzij handgrepen, wieltjes en oscillatiefunctie is de Klarstein Maxfresh eenvoudig te verplaatsen en bereikt hij elke hoek van de ruimte. Geniet van onbeperkte verfrissing met deze compacte luchtkoeler.

Voordelen

 • Geluidsarm
 • Urenlang koel

Nadelen

 • Geen nadelen bekend

Mini Aircooler Met Afstandsbediening – Mini Airco – Luchtkoeler – Airconditioning – Mini Air Cooler met Water Tafel Ventilator – Luchtbevochtiger – Mobiele Airco

Creëer een verkoelende oase van comfort met de Cocho Mini Air cooler. Geniet van een verfrissend briesje waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Deze draagbare luchtkoeler biedt de ultieme verkoeling en ontspanning tijdens warme dagen. Trakteer jezelf op de verfrissing die je verdient!

Voordelen

 • Persoonlijk comfort
 • Sfeervolle verlichting

Nadelen

 • Geen Nadelen bekend

Exclusive by TW Aircooler – Ventilator – Airco – Mobiele Airco – Tafelventilator – Aircooler – Luchtkoeler – Wit

De Exclusive by TW Aircooler biedt verkoeling waar je het nodig hebt. Met zijn compacte formaat en lichte gewicht is deze mobiele mini airco perfect voor elke ruimte. Met drie verschillende standen en zuiver waterkoeling zorgt hij overal voor een aangename koelte. Neem hem mee naar je werk of gebruik hem thuis voor een frisse omgeving.

Voordelen

 • Ijskoud water
 • Compact
 • Snel geleverd

Nadelen

 • Geluid op stand 3 is storend
 • Andere kleur dan op de foto

Tips om je huis koel te houden in de zomer

In de zomer kan het binnenklimaat behoorlijk warm en benauwd worden, waardoor het soms moeilijk is om je huis koel en comfortabel te houden. Gelukkig zijn er verschillende tips en trucs die je kunt toepassen om de hitte buiten te houden en een aangename omgeving binnenshuis te creëren. Of je nu op zoek bent naar energiezuinige oplossingen of eenvoudige doe-het-zelfmethoden.

Hoe krijg je de warmte uit je huis?

Er zijn verschillende manieren om de warmte uit je huis te krijgen en een koelere omgeving te creëren tijdens de zomer. Hier zijn enkele effectieve methoden:

Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in je huis. Open ramen en deuren aan tegenovergestelde zijden van je woning om een koele bries te creëren. Je kunt ook gebruik maken van ventilatoren of plafondventilatoren om de luchtstroom te bevorderen en warme lucht naar buiten te duwen.

Zonwering: Maak gebruik van zonwering zoals zonneschermen, luifels, rolluiken of gordijnen om direct zonlicht te blokkeren. Vooral ramen die op het zuiden gericht zijn, krijgen veel zonlicht binnen. Door zonwering te gebruiken, voorkom je dat de zonnewarmte je huis binnendringt.

Isolatie: Zorg voor goede isolatie van je huis. Goed geïsoleerde muren, ramen en daken helpen om de warmte buiten te houden. Overweeg het gebruik van isolerende raamfolie of dubbele beglazing om warmteoverdracht via de ramen te verminderen.

Natuurlijke ventilatie: Maak gebruik van de koelere avond- en ochtendlucht door ramen en deuren open te laten staan. Creëer een luchtstroom door gebruik te maken van natuurlijke ventilatieprincipes, zoals het plaatsen van ramen aan tegenovergestelde zijden van je huis.

Gebruik van airconditioning: Als je over een airconditioningsysteem beschikt, kun je deze gebruiken om de temperatuur in huis te reguleren. Zorg ervoor dat je de airconditioner op de juiste temperatuur instelt en gebruik maakt van energiebesparende modi om het energieverbruik te verminderen.

Door een combinatie van deze strategieën kun je de warmte effectief uit je huis krijgen en een koelere omgeving creëren tijdens de zomermaanden. Experimenteer met verschillende methoden en ontdek welke het beste werken voor jouw specifieke situatie.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *