Betonlook tegels: Dit zijn de voordelen!

Wil je graag de uitstraling van beton in je woning, maar vind je het eigenlijk geen prettig materiaal voor in huis? Daar hebben wij een goede oplossing voor: betonlook tegels. Deze tegels zien eruit alsof ze van beton gemaakt zijn en je zult het verschil echt niet zien, maar ze zijn van een ander materiaal, vaak keramiek of kunststof. Je kunt dit soort tegels niet alleen gebruiken voor de vloer, maar ook voor de wanden als je wil, bijvoorbeeld voor een badkamer met een moderne uitstraling. Overweeg je voor betonlook tegels te gaan? In dit artikel zetten we alle voordelen van deze tegels voor je op een rij!

Onderhoud is niet nodig bij betonlook tegels

Heb je weinig tijd om je vloer en wanden te onderhouden? Dan zijn betonlook tegels de ideale keuze voor jou. Ze vergen namelijk amper tot geen onderhoud en je hoeft weinig moeite te doen om ze er als nieuw uit te laten zien, ook als ze al een paar jaar oud zijn. Keramiek is een hard materiaal dat vocht en vlekken compleet buiten houdt. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over vlekken door vloeistoffen zoals rode wijn. Met een doekje en een beetje water krijg je al het vuil zo van de tegels af. 

Krassen? Niet op betonlook tegels 

Met betonlook tegels van keramiek hoef je niet bang te zijn dat er krassen op je vloer of wanden komen. Deze tegels zijn veel beter bestand tegen beschadigingen dan tegels van echt beton. Echt beton is poreus en dus kwetsbaar, terwijl keramische tegels juist super hard zijn en dus niet zomaar een krasje zullen krijgen. Dit maakt de tegels erg geschikt voor iedere ruimte in je woning, ook als je huisdieren of jonge kinderen hebt. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor krassen op je vloer of wanden!

Betonlook tegels van een specialist

Ben je van plan om betonlook tegels aan te schaffen voor jouw woning, dan raden we je aan om ze te kopen bij een specialist, zoals Totaaltegel. Zo ben je altijd verzekerd van een product van hoge kwaliteit en van een goede service vanuit de leverancier. Daarnaast kan een specialist de tegels ook meteen voor je aanleggen in je woning, zodat je zeker weet dat je een mooi resultaat krijgt. Het is wel mogelijk om de tegels zelf te leggen, maar de kans op kleine foutjes is dan een stuk groter. Hierdoor kan het eindresultaat erg tegenvallen, en dat wil je natuurlijk niet. Laat je de tegels aanleggen door de specialist waar je ze gekocht hebt? Dan is dit vaak ook een stuk voordeliger dan iemand anders inhuren voor het aanleggen. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *