Eetkamerstoelen kiezen: Wij geven je 4 tips!

Ben je bezig met het inrichten van je nieuwe eetkamer? Of is het wel eens tijd om voor een andere stijl te kiezen of om simpelweg de meubels te vervangen? Dan ga je natuurlijk als eerste alle woonmagazines en woonprogramma’s raadplegen. Maar je hoeft uiteraard niet alleen naar de laatste trends te kijken, het is ook belangrijk dat jij jouw nieuwe meubels mooi vindt. En dat je ze fijn vindt zitten, in het geval van eetkamerstoelen. Naast de eettafel zijn dit waarschijnlijk wel de belangrijkste onderdelen van een eetkamer. In dit artikel geven we je 4 tips voor het vinden van jouw ideale eetkamerstoelen!

1. Vergeet de achterkant van de stoel niet 

Mensen hebben snel de neiging om stoelen alleen van de voorkant te beoordelen als ze in een showroom gaan kijken. Maar vergis je niet: je kijkt juist voornamelijk tegen de achterkant van de stoelen aan als ze aan de eettafel staan. Let dus goed op de vorm van de stoel, de kleur en het design, zodat je zeker weet dat dit aansluit bij wat jij voor ogen hebt. 

2. Wil je wel of geen armleuningen? 

Een ander aspect dat belangrijk is als je eetkamerstoelen gaat aanschaffen, is of je stoelen met of zonder armleuningen wil. Eetkamerstoelen met armleuning zorgen in veel gevallen voor meer comfort, maar het ligt er natuurlijk ook aan wat je van plan bent met de stoelen. Wil je graag lang kunnen tafelen met het gezin of met vrienden? Dan raden we je zeker aan om voor stoelen met armleuning te gaan. Houd er in dit geval wel rekening mee dat de armleuningen de stoelen hoger maken en dat ze nog wel onder je eettafel moeten passen!

3. Zorg dat de stoelen matchen met de eettafel 

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar het is belangrijk dat de eetkamerstoelen goed matchen met jouw eettafel. Let er dus op dat de meubels qua stijl, vorm en kleur goed bij elkaar passen. Heb je een eettafel van hout met een lichte kleur? Dan passen beige eetkamerstoelen hier bijvoorbeeld goed bij. Heb je juist een eettafel van donker hout, dan kun je ook beter kiezen voor eetkamerstoelen in een donkere kleur. Kijk hierbij ook vooral naar het onderstel van de tafel, aangezien de stoelen hier het dichtst bij staan. 

4. Meet de hoogte van de eettafel goed op 

Voordat je gaat shoppen voor eetkamerstoelen, is het belangrijk dat je precies weet wat de hoogte is van jouw eettafel. Het is immers zonde als je de perfecte stoelen hebt gevonden, maar later blijkt dat ze niet onder de tafel passen. Meet de hoogte van de onderkant van de tafel op, zo weet je zeker dat jouw nieuwe stoelen passen!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *