Geef je huis meer warmte met hout

Voor het inrichten van je huis kun je allerlei materialen gebruiken. Vroeger gebruikten mensen meestal stof. Er lag tapijt op de vloeren en voor de ramen hing vitrage, soms met overgordijnen. Vandaag de dag kiezen we liever voor een ‘harde’ vloer en voor kunststof raambekleding. Deze materialen gaan langer mee en zijn ook gemakkelijker in onderhoud. Maar het haalt wel de nodige warmte uit de ruimtes in huis weg. Stemmen en andere geluiden klinken holler en je voetstappen galmen door het huis als je op hakken loopt. Je kunt je huis meer warmte en sfeer geven door hout toe te passen.

Houten afwerking van wanden

Je kunt de wanden in je woonkamer, slaapkamer, werkkamer of keuken verfraaien met houten wandbekleding. Deze is leverbaar in talloze kleuren en uitvoeringen. Zorg ervoor dat je wandbekleding kiest die geschikt is voor gebruik binnenhuis. Dat geldt voor veel soorten, vaak is hout eerder geschikt voor binnen dan voor buiten. Buiten heeft hout immers te lijden van weersinvloeden en van grotere temperatuurschommelingen. Hout dat je in huis gebruikt kun je schilderen in een kleur die past bij jouw interieur. Dus als je een ander bankstel koopt dan kun je als je dat wilt de houten platen op de muren in een andere kleur schilderen zodat het weer een mooi geheel vormt. Achter een houten wand kun je ook gemakkelijk kabels wegwerken voor stroom, internet of voor de speakers van je geluidsinstallatie.

Houten meubels zijn stijlvol en tijdloos

Houten meubels zijn er in allerlei uitvoeringen. Vooral meubels in Scandinavische stijl zijn enorm populair. Dat geldt ook voor meubels die gemaakt zijn van steigerhout. Steeds meer mensen zijn voorstander van het hergebruiken van materialen. Bedrijven springen daarop in door op maat gemaakte meubels te leveren van hout dat al een leven achter de rug heeft. Zo kun je een mooie kast of tafel op maat laten maken die helemaal aan jouw wensen voldoet. Zo voorkom je ook dat je een meubelstuk moet kiezen dat qua afmetingen eigenlijk net niet naar je zin is. Maatwerk is natuurlijk duurder, maar het geeft de inrichting van je woonkamer of slaapkamer wel net dat beetje eigen stijl waar je mogelijk naar op zoek bent.

Online hout kopen voor in en om het huis

Als je op zoek bent naar mooi hout van uitstekende kwaliteit, dan kun je dat prima online bestellen. Zorg ervoor dat je de maten goed opneemt zodat je voldoende materiaal inkoopt. Houd daarbij ook rekening met het moeten verzagen van planken waardoor uiteraard materiaal verloren gaat. Bij www.houtenplaten.be/ vind je alle soorten hout om je huis mee te verfraaien. Ook hebben zij hout voor het realiseren van een mooie schutting of opvallende borders voor je planten. Hout dat je buiten gebruikt moet worden voorzien van een beschermende beits. Hiermee wordt het hout optimaal beschermd tegen weersinvloeden en vocht. De levensduur is daardoor aanzienlijk langer.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *