Hoge vaas opmaken met kunstbloemen, perfect voor in elke woonkamer

Er is geen betere manier om je woonkamer op te vrolijken dan met een prachtig bloemen arrangement. Doordat echte bloemen veel onderhoud vragen en duur zijn, zijn kunstbloemen een schitterend alternatief. Kunstbloemen zijn gemaakt van materialen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn je kunt er jarenlang van genieten zonder ze te vervangen.

Kunstbloemen heb je in allerlei kleuren en maten zo maak je het passend naar je smaak en interieur. Of je nu gaat voor een romantische en klassieke look, een moderne of strakke stijl. Er is altijd een boeket kunstbloemen dat precies past bij uw interieur. 

Tips voor het kiezen van kunstbloemen

Let bij het kiezen van de juiste kunstbloemen op de kwaliteit van het materiaal. Realistische kunstbloemen zijn vaak een mix van zijde en hoogwaardige kunststoffen. Bloemen met zeer felle en onnatuurlijke kleuren zijn vaak volledig van plastic en hebben weinig uitstraling. Bij Peter van Son Interieurobjecten vindt u een grote collectie van speciaal geselecteerde, hoogwaardige kunstbloemen.

Kies de juiste kleur: kies voor het perfecte boeket kunstbloemen de kleuren die als accentkleur terug komen van in jouw interieur. Twijfel je? Kies dan voor bloemen in neutrale kleuren zoals wit, crème of groen. De stylistes van Peter van Son helpen je graag met het maken van de juiste kleurkeuze.

Let op de grootte: kies kunstbloemen die passen bij de grootte van jouw vaas en de schaal van de kamer. Te kleine bloemen zullen wegvallen in een grote vaas, terwijl te grote bloemen de vaas kunnen overweldigen.

Ga voor een mix: mix verschillende soorten kunstbloemen om een natuurlijker en interessanter effect te creëren. Combineer bijvoorbeeld verschillende kleuren van dezelfde bloem of gebruik bloemen met verschillende texturen.

Denk aan het onderhoud: zorg ervoor dat de kunstbloemen gemakkelijk schoon te maken zijn en geen stof aantrekken. Zo blijven ze er fris en mooi uitzien zonder veel onderhoud.

Experimenteer: probeer verschillende kleuren en bloemen uit en wees niet bang om te experimenteren met verschillende stijlen. Zo kun je jouw eigen unieke boeket kunstbloemen samenstellen dat perfect past bij jouw stijl en persoonlijkheid.

4 handige tips waarom kunstbloemen perfect in u interieur passen.

Kunstbloemen zijn een prachtige toevoeging aan je interieur. Allereerst hebben ze
het voordeel dat ze een langere levensduur hebben, waardoor dit een stuk voordeliger is, dan iedere week een nieuw boeket bloemen kopen. Reden genoeg om te kiezen voor kunstbloemen voor in huis.

Om je een idee te geven waarom zijde bloemen de perfecte toevoeging zijn aan jouw interieur, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Langere levensduur

Eén van de voornaamste redenen waarom zijde bloemen een absolute aanrader zijn, is vanwege de lange levensduur. Waar de meeste bloemen het niet langer dan een week volhoudt, gaan kunstbloemen tot wel enkele jaren mee. Uiteraard is het wel afhankelijk van hoe je ze gebruikt. Staan ze bijvoorbeeld in een vaas voor het raam, dan is de kans aanwezig dat ze wat sneller verkleuren. Aan te raden is dus om ze niet in de zon te zetten en ook niet teveel aan te raken met bijvoorbeeld een stoffer.

Onderhoudsvrij

Het klinkt misschien vreemd, maar het is toch echt zo. Kunstbloemen hebben praktisch geen
onderhoud nodig. Waar je bij een normaal boeket bloemen een keer het water moet verversen, is dit bij een boeket kunstbloemen natuurlijk niet aan de orde. Niet alleen gaan ze langer mee, maar heb je er ook nog weinig tot geen omkijken naar. Hoe handig is dat?

Voordeliger

Uiteraard is de eerste aanschaf van een boeket kunstbloemen een flink stuk duurder. Een
mooi groot boeket kan namelijk oplopen tot zelfs wel meer dan honderd euro. Toch zul je al
vrij snel merken dat je een stuk voordeliger uit bent, dan wanneer je iedere week een boeket
verse bloemen haalt. Een relatief eenvoudig boekt bij de bloemist kost ook al snel tussen de 15 en 25 euro en dan heb je niet veel bijzonders. Vaak ben je na een maand of 4 al voordeliger uit, dan wanneer je iedere week of zelfs iedere twee weken nieuwe bloemen haalt.

Niet seizoensgebonden

Het grote voordeel aan kunstbloemen van Peter van Son Interieurobjecten, is dat je nooit
rekening hoeft te houden met bepaalde seizoenen. Daar waar het met verse bloemen soms
lastig is om bepaalde soorten in de wintermaanden te kunnen krijgen, is dit bij kunstbloemen natuurlijk niet het geval. Zo kun je dus, ongeacht welk seizoen het is, altijd genieten van je favoriete bloemen. Vooral doordat ze net echt lijken, zullen ze meeste mensen in het begint helemaal geen verschil zien. Wat wel verstandig is, is om te kiezen voor een wat neutraler boeket. Mocht je dan een keer van stijl veranderen thuis, dan kan je boeket bloemen gewoon blijven staan.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *