Inspiratie voor een vintage woonstijl

Ben jij een echte rommelmarkt-fanaat? Krijg je energie van unieke kringloopvondsten en kun je niet wachten om ze thuis een prominent plekje te geven? Dan is de vintage woonstijl echt iets voor jou! Het leuke van deze woonstijl? Er zijn geen regels, zolang jij maar met een blij gevoel op de bank kunt kruipen. Hier lees je hoe je de vintage stijl toepast in huis. 

Mix van nieuw en oud

De vintage woonstijl is een uitgesproken stijl en laat zich kenmerken door een mix van oud en nieuw. Unieke items die een bijzonder verhaal dragen, vormen het middelpunt. Oma’s houten vitrinekast of oude vloerkleed, gecombineerd met een vintage designlamp of -stoel en afgetopt met een verzameling van bij elkaar gesprokkelde accessoires. Dit vergt een knap staaltje speurwerk op veilingen, rommelmarkten en Marktplaats, maar dan heb je ook wat! Gek genoeg past het allemaal bij elkaar en komt het mooi samen. 

Breng het samen

Waarschijnlijk zul je nu denken: leuk al die inspanning om de mooiste vintage items te vinden, maar hoe breng je alles samen? We kunnen niet ontkennen dat er ook wat geschuif en herinrichting aan te pas komt bij een vintage woonstijl. Vooral omdat een vintage interieur eigenlijk nooit echt ‘af’ is. De honger naar vintage parels krijg je bij de meeste vintage lovers niet gestild, en dat is helemaal oké. Een tip om één geheel te maken van alle elementen in een interieur, is een vloerkleed. Om de vintage uitstraling nog verder te versterken, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vintage vloerkleed. Het nostalgische medaillon/patchwork design en de vertrouwde kleuren maken de look helemaal af. 

Zeg het met kleur

Een andere manier om de gewenste vintage look te creëren, is met kleur. Kleur heeft ook nog de eigenschap dat deze meubels en accessoires kan verbinden, al zijn het items die op het eerste gezicht weinig verband met elkaar lijken te hebben. Typische vintage kleuren zijn groen, okergeel, blauw, terracotta en (cognac)bruin. De vintage uitstraling wordt nog meer versterkt door materialen als hout, leer, rotan en metaal. Wees ook niet bang voor meubels met imperfecties of oneffenheden, die geven juist veel weg over de reis die een meubel heeft afgelegd. 

Vergeet ook niet om lekker veel planten in huis te nemen. Zet jouw kamerplanten in aardewerk potten en plaats ze bij elkaar, op de vloer of op plantentafels. Zo creëer je verschillende plantenhoekjes in huis die niet alleen gezellig ogen, de groene kleur is ook nog eens een frisse toevoeging aan het interieur! 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *