Salontafel of bijzettafel, wat heeft uw voorkeur?

Een design salontafel heeft een unieke uitstraling en is een meubelstuk waar u graag uw ogen even op laat rusten terwijl u ontspant op uw bank. De zithoek is bovendien een belangrijke plek in huis waar veel sociale interactie plaatsvindt. Maak uw zithoek dan ook compleet met een design salontafel of bijzettafel dat straalt in al zijn eenvoud! Graag vertellen wij u meer over de keuzemogelijkheden en geven wij enkele tips om uw salontafel tot een ware ‘eyecatcher’ te maken.

Salontafels

Rechthoekig model

Heeft u een grote woonruimte en beschikt u over grote, brede zitmeubels? Dan is een rechthoekig model wellicht een goede keuze. Deze vorm biedt letterlijk meer ruimte en deze salontafels zijn tijdloos. Naast de functionele ruimte (wegzetten van koffie, wijnglazen en hapjes) biedt een rechthoekig model ook extra ruimte voor een mooi dienblad, kaarsen en ander decoratiemateriaal.  

Rond model

Met een ronde salontafel geeft u uw interieur direct een unieke uitstraling. In vergelijking met de strakke lijnen van een rechthoekig model oogt een rond tafelblad vriendelijker en kan ze makkelijk gecentreerd in een ruimte staan. Een ronde salontafel beidt ook als voordeel dat er geen scherpe hoeken aan zitten en dit maakt het een stuk veiliger voor (klein)kinderen.

Salontafel set

Dit zien we steeds vaker: een groep salontafels bij elkaar, verschillend van vorm en/of hoogte. Salontafel set Jacoba van Pilat&Pilat bijvoorbeeld combineert de rechthoekige met een kleinere ronde vorm. Deze kan speels half onder de rechthoekige worden geplaatst of als verdiepinkje er bovenop. De Silas salontafel set bestaat uit drie ronde vormen met verschillende doorsnedes en hoogtes. Een ontwerp met een unieke facet-afwerking die je nergens anders ziet. 

Bijzettafels

Wilt u een wat flexibelere opzet met meer vrijheid en veelzijdigheid in gebruik? Dit kan met een bijzettafel: deze zijn over het algemeen kleiner en compacter en wat eigenzinniger van vorm: van luchtige, hoge modellen tot laag en robuust. Een bijzettafel is niet alleen handig voor het kopje koffie dat u even weg wilt zetten naast uw favoriete fauteuil, maar ook handig wanneer u een feest geeft. Dit multi-inzetbare tafeltje is namelijk makkelijk te verplaatsen.

Bijzettafel, opberger of extra zitplek?

Meubelmerk Pilat&Pilat heeft een aantal bijzettafels in de collectie die ruimte geven aan alles wat anders op een stapeltje op tafel blijft liggen: Bekijk eens de Hyke, een fraai opbergkastje op wielen of de Annebeth en Hilde Hyk op ranke hoge poten zoals hiernaast te zien: bijzettafel en opberger, bovendien zijn het plaatjes op zich.

Soms kan het ook handig zijn (snel) een extra zitplek aan te kunnen bieden: dit kan met sierlijke driepoot Syl, deze kan gebruikt worden als bijzettafel of kruk. In de Pake Sytse serie is naast de indrukwekkende eetkamertafel en bijzettafel in verschillende formaten ook de kruk Syto opgenomen die met gemak een volwassen persoon kan dragen.

Bijzettafel Nel bundelt beide kenmerken in een: handige opberger door de losse deksel en met (eventueel) een kussentje kunt u er prima op zitten.

Geen vluchtige trends, wèl een tijdloze en dus duurzame basis

De kracht van Pilat&Pilat schuilt in eenvoud: heldere lijnen, evenwichtige ontwerpen en zichtbare houtverbindingen. Eerlijk vakmanschap vormt de basis van de massief houten meubels, dichtbij de natuur gemaakt. De afwerking is natuurlijk, met olie en zeep. 

Pilat&Pilat wil bijdragen aan een groter waardebesef aangaande de grondstoffen die worden gebruikt. Pilat&Pilat: ‘een duurzame verwerking van het hout zit in onze natuur, daarnaast zetten wij bewust de constructie van het meubel in het licht waardoor een echtheid en puurheid ontstaat die elk tijdperk overstijgt.’ Wat echt is blijft en kan worden doorgegeven.
U haalt met een Pilat&Pilat meubel met recht een duurzaam meesterwerk in huis.

Stylingtips voor uw salontafel

U kunt uw salontafel transformeren tot een boeiend kunstwerk dat de aandacht trekt en uw woonkamer naar een hoger niveau tilt. Hiervoor hebben wij enkele tips: Voor optimaal gebruikscomfort bepaalt u eerst hoeveel ruimte u minimaal nodig hebt voor het functionele deel en welk deel gebruikt kan worden om decoratie op te plaatsen. Verwijder alle items van de salontafel, zodat u met een schone lei kunt beginnen. Dit geeft u de vrijheid om te experimenteren en te zien welke combinaties het beste werken voor uw woonkamer.

Gebruik een mooi dienblad als basis. Een goed gekozen dienblad kan een centraal punt worden op uw salontafel, waarop bijvoorbeeld kaarsen, keramiek, boeken en andere decoratieve objecten kunnen worden gerangschikt. Pilat&Pilat heeft meerdere exemplaren in de collectie, ga hiervoor naar www.pilatshop.nl

Kies een kleurthema en een ‘hoofdrol-item’ en bouw hier omheen. Breng de kleur van uw kussens terug in een kaars of object voor meer samenhang. Speel met hoogteverschillen en combineer glas eens met ruw beton en of keramiek. Vergeet ook het stukje ‘natuur’ niet in een enkele bloem, decoratieve noten, eucalyptustakken of enkele droogbloemen of siergrassen. Veranderen van styling? Dit hoeft echt niet elke week, houdt bijvoorbeeld de seizoenen aan voor wat afwisseling in kleur en objecten.

De meubelen van Pilat&Pilat wilt u zien en aanraken.

Bij de keuze en aanschaf van een nieuwe salontafel of bijzettafel adviseren wij om de modellen in het echt te komen bekijken, ervaren, ze te voelen. Pilat&Pilat heeft een netwerk van gerenommeerde dealers die met zorg zijn geselecteerd. Zij kunnen u goed adviseren en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Ga voor een dichtstbijzijnde Pilat&Pilat dealer naar verkooppunten. Over het algemeen hebben onze dealers een (kleiner) deel van de Pilat&Pilat collectie uitstaan, wij adviseren dan ook om eerst te bellen met uw dealer indien u geïnteresseerd bent in een specifiek model.

Bijzettafels en krukken online bestellen

Naast collectiemodellen die uitstaan bij de dealers van Pilat&Pilat hebben ze ook een serie bijzettafels in hun webshop. Bekijk hier de gewichtige maar geraffineerde Kobus die soepel van de een naar de andere fauteuil rolt, of ontdek de exclusieve Bosnische bijzettafels die met prachtig houtsnijwerk zijn versierd (Pilat&Pilat heeft een eigen meubelfabriek in Bosnië-Herzegovina). Hier vindt u de Syl en Syto kruk maar ook de kleine maar imposante Annie tafeltjes die opgebouwd zijn vanuit kopshouten delen.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *