Verrijk je interieur met een mooie trap

In veel huizen is vanuit de woonkamer toegang tot een trap naar de slaapverdieping. In oudere woningen is die trap vaak in een hal of gang, maar moderne huizen hebben de trap soms ‘gewoon’ in de woonkamer. Handig misschien, maar dan moet je er natuurlijk wel iets moois van maken. De trap maakt immers deel uit van de inrichting van de kamer in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Het is dus belangrijk om goed na te denken als je een trap in de woonkamer wilt maken of als de oude trap aan vervanging toe is.

Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?

Als de ruimte in de woonkamer beperkt is dan kies je bij voorkeur voor een ruimtebesparende trap. Die zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Je zorgt ervoor dat de trap geen sta in de weg is in de woonkamer en niet al te prominent aanwezig. Uiteraard zijn ruimtebesparende trappen ook geschikt voor andere kamers waarin een trap geplaatst moet worden. Je kunt houten trappen altijd schilderen in een kleur die bij het interieur past of bekleden met verschillende soorten vloerbedekking.

Andere soorten trappen

Trappen zijn niet altijd functioneel. Je kunt je interieur ook verrijken met een decoratie ladder. Die past niet alleen in het interieur van je woonkamer, maar kan ook in een slaapkamer of werkkamer van pas komen. En niet te vergeten op kantoor, als je de ruimte daar smaakvol wilt inrichten. Ook in een hotel of andere horecagelegenheid komt een mooie trap of decoratieve ladder natuurlijk prima van pas. Gasten beoordelen een zaak niet alleen op basis van de service maar ook op grond van de uitstraling.

Trappen van verschillende houtsoorten

Houten trappen worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Grenen is een veel gebruikte houtsoort. Tropisch hardhout wordt zelden gebruikt. Dit hout is beschermd en bovendien is het niet nodig omdat gekweekt hout vaak prima voldoet. Als je een houten trap goed onderhoudt met een goede kwaliteit traplak of met vloerbedekking dan gaat hij jarenlang mee zonder dat je over vervanging hoeft na te denken. De leverancier kan je advies geven over hoe je een houten trap het beste kunt onderhouden.

Wat betaal je voor een mooie houten trap?

Een houten trap, daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Je kunt kiezen voor een standaard trap, dan ben je vanzelfsprekend goedkoper uit dan wanneer je een op maat gemaakte trap koopt. Voor de meeste rijtjeshuizen worden standaard trappen gebruikt. Je kunt in zo’n geval dan ook meestal een basic trap gebruiken als de trap in je huis moet worden vervangen. Daarnaast is er verschil tussen een open en een dichte trap. De soort hout die voor de trap is gebruikt is ook mede bepalend voor de prijs. Online kun je je alvast oriënteren voordat je een trap bestelt of een offerte aanvraagt. Als je een offerte aanvraagt, doe dit dan bij voorkeur bij 2 of 3 bedrijven zodat je kunt vergelijken.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *