Vijf tips voor een moderne badkamer

Ben jij toe aan een nieuwe inrichting van de badkamer? Kies dan voor een moderne badkamer! Een moderne badkamer is een oase van rust en ruimte dankzij de minimalistische en strakke uitstraling en de lichte kleuren.

Drie tips voor het inrichten van een moderne badkamer.

Neutrale kleuren

Een moderne badkamer wordt gekenmerkt door neutrale kleuren. Dat kunnen lichte kleuren zijn die de ruimtelijkheid en strakheid van de badkamer vergroten, zoals wit, crème en zacht roze. Maar ook kun je kiezen voor grijs, lichtbruin en zwart. Kies niet voor te veel donkere kleuren, deze laten een ruimte kleiner lijken. Drukke prints en felle kleuren passen niet binnen een moderne uitstraling. Een enkel kleuraccent kan wel.

Materialen

Glas wordt veel gebruikt in een moderne badkamer. Voor de wanden van de douchecabine bijvoorbeeld, om de badkamer een zo ruimtelijk mogelijke uitstraling te geven. Maar ook zie je vaak verschillende spiegels die de ruimtelijkheid vergroten. Het is belangrijk het glas in de badkamer regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat er door de vochtige lucht kalkaanslag ontstaat.

Verder zie je vaak glanzend roestvrij staal en hoogglans witte tegels. Wil je liever een iets zachtere uitstraling, dan kies je voor houtlook of kunststof badkamer-elementen die je combineert met grijze tegels en donkere kranen.

Strakke lijnen

Eem moderne badkamer wordt gekenmerkt door strakke lijnen en zo min mogelijk onderbrekingen in de ruimte. Een inloopdouche past daar goed bij, net zoals een toilet dat aan de muur bevestigt is in plaats van op de grond staat, en een zwevend badkamermeubel. Strakke lijnen zorgen voor een rustige uitstraling. Grote tegels zonder duidelijk in het oog springend voegwerk horen daar ook bij, net zoals een goed lichtplan dat geen hoekje in de ruimte donker laat.Wil je strakke raamdecoratie, dan kies je voor plisse gordijnen. Deze kunnen ook goed op maat worden gemaakt zodat ze precies op het raam passen en geen streepje inkijk doorlaten. Plisse gordijnen zijn gemakkelijk te bedienen en je zet ze eenvoudig vast in de juiste stand zodat je zelf de mate van lichtinval en privacy bepaalt. Ook zijn ze goed schoon te houden. Bovendien zijn veel plisse gordijnen bestand tegen vocht.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *