Vijf tips voor het budget-proof veranderen van je interieur 

Een frisse, nieuwe look voor je huis kan een flinke investering zijn. Wanneer je dit op een slimme manier aanpakt hoeft dit niet altijd duur te zijn. Met een beetje creativiteit en slimme keuzes kun je jouw interieur transformeren zonder al te veel uitgaven. In dit blog delen we vijf tips om je huis te budget-proof te veranderen.

Werk met wat je al hebt

Je hoeft niet altijd nieuwe meubels te kopen om je interieur te veranderen. Kijk eens kritisch naar wat je al hebt en bedenk hoe je het anders kunt indelen of combineren met andere items. Zo kun je bijvoorbeeld een oude dekenkist omtoveren tot een salontafel of een boekenplank gebruiken als scheidingswand. Zo geef je jouw oude spullen een nieuw leven. Ook kan je zelf verschillende meubels maken. Op internet is veel te vinden over het maken van eigen meubelen en accessoires. Op deze manier ben je creatief bezig en hoef je niet direct veel geld uit te geven.  

Slim shoppen voor accessoires

Accessoires zijn nodig om een huis gezellig en sfeervol te maken. Maar dat betekent niet dat je voor deze accessoires de hoofdprijs hoeft te betalen. Slim shoppen is de sleutel. Kijk bijvoorbeeld eens bij kringloopwinkels, rommelmarkten en online marktplaatsen. Daar vind je vaak unieke items voor een klein prijsje. Ook kun je seizoensgebonden accessoires, zoals kussenhoezen, dekens en kaarsen, kopen in de uitverkoop. Zo geef je jouw interieur regelmatig een nieuwe look, zonder dat het veel geld kost. Zorg ook voor een persoonlijk tintje binnenin je huis. Dit hoeft niet duur te zijn. Denk aan een leuke foto op canvas, een mooie reisfoto uitgeprint in een fotolijst of een deurmat met print. Online heb je veel mogelijkheden. 

Investeer in multifunctionele meubels

Meubels die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden, zijn ideaal als je een klein budget hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een slaapbank, waarmee je zowel een comfortabele bank als een slaapplaats hebt. Een salontafel met opbergruimte is ook een handige investering, omdat het dubbel gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Soms heb je bij de bank een bijpassende poef waar je veel in kwijt kan. Leg hier een leuke plaat op en je salontafel is af. Denk dus goed na over welke meubels je nodig hebt en of ze ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Dit bespaart enorm veel geld en ruimte. Kijk ook vooruit naar multifunctionele meubels. Zo kan een combinatie van een oven en magnetron veel ruimte besparen en kan een deurmat helpen om je vloer mooi en nieuw te houden. 

Geef de muren een nieuw kleurtje

Een simpele en goedkope manier om een frisse nieuwe uitstraling aan je huis te geven, is door de muren te schilderen. Kies voor een kleur die past bij de rest van je interieur en die de ruimte groter en lichter doet lijken. Als je niet wilt schilderen, kun je ook kiezen voor muurstickers of behang. Er zijn tegenwoordig veel verschillende opties beschikbaar die snel en gemakkelijk aan te brengen zijn en die een groot verschil kunnen maken.

Verander de verlichting

Verlichting kan de sfeer en uitstraling van een ruimte compleet veranderen. Overweeg daarom om nieuwe lampen te kopen of de huidige lampen een nieuwe look te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een oude lampenkap vervangen door een nieuwe, of een dimmer installeren. Ook kan je in plaats van een lamp met witlicht, kiezen voor een meer geel licht. Dit zorgt voor veel meer sfeer binnen jouw woning! Wat ga jij in je woning veranderen? 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *