Wandrek industrieel

In menig aantal woningen zijn tegenwoordig één of meerdere wandrekken terug te vinden. Dat is niet zo vreemd. Het kopen van een dergelijk wandrek zorgt er namelijk voor dat je instant kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. Voor heel wat mensen geldt dat ze de aanblik van hun kale muren toch enigszins troosteloos vinden. Daarnaast is men op zoek naar een leuke manier om bijvoorbeeld hun verzamelstukken tentoon te kunnen stellen. Ook dat blijkt in de praktijk lang niet altijd even eenvoudig te zijn. Lang niet iedereen is bijvoorbeeld fan van een vitrine omdat je in een dergelijke kast toch heel wat aan het zicht onttrekt. In dat geval kan de keuze voor een wandrek een flink stuk interessanter zijn. Wil jij hier ook graag meer over te weten komen? Dan is het beslist een aanrader om je even verder te verdiepen in de onderstaande informatie.

Wat maakt de keuze voor een wandrek zo interessant?

Er kunnen meerdere goede redenen aangehaald worden waarom de keuze voor een wandrek door de jaren heen zo populair is geworden. Allereerst zal je tot de vaststelling komen dat je een dergelijk rek voor de meest uiteenlopende toepassingen kan gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er mooie foto’s op te plaatsen, maar kan je er bijvoorbeeld ook souvenirs van je vakanties op plaatsen. Op deze manier kan je zonder probleem elke muur meteen voorzien van een extra persoonlijke touch. Dit is echter niet alles. Je kan op zo’n rek ook nog heel wat andere spullen plaatsen.

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze over een bepaalde verzameling beschikken. De stukken uit hun verzameling zouden ze vervolgens veelal graag tentoon willen stellen zodat ook mogelijke bezoekers van hun woning ervan kunnen genieten. Ook daarvoor lenen wandrekken zich uitstekend. Ze zijn voordelig te kopen, verkrijgbaar in verschillende stijlen en ze kunnen eenvoudig aan elke muur worden opgehangen. Daarnaast staan je spullen hierbij pas echt optimaal in het zicht. 

Hoe ziet een wandrek industrieel design eruit?

De industriële interieurstijl kan tegenwoordig rekenen op een ontzettend grote populariteit. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat veel mensen ook de voorkeur hebben voor een wandrek industrieel design. Wanneer jij hier ook voor wil kiezen kan je rekening houden met de volgende tips:

  • Kies voor een exemplaar welke beschikt over een stoere kleur zoals zwart;
  • Metalen wandrekken zijn doorgaans de beste keuze in een industrieel interieur;
  • Ook een exemplaar van eikenhout kan een uitstekende keuze zijn; 

In ieder geval dien je er op toe te zien dat je wandrek over een stoer en robuust karakter beschikt. Alleen op deze manier zal ze immers perfect matchen met de rest van jouw interieur. 

Een wandrek zwart, niet alleen geschikt voor industriële interieurs

Bovenstaande informatie doet het vermoeden misschien bestaan dat een wandrek zwart alleen interessant is wanneer je beschikt over een industrieel getint interieur. Dat is zeker niet correct, integendeel. Zwarte wandrekken zijn sinds jaar en dag de vaakst aangekochte exemplaren die op de markt zijn terug te vinden. Dat is voor een belangrijk deel te wijten aan hun ontzettend veelzijdige karakter. Of je nu een industrieel, een modern of een eerder klassiek interieur hebt, in al deze gevallen komen zwarte wandrekken daar ongetwijfeld in tot hun recht. Gecombineerd met het juiste hout zou ze zelfs ook perfect kunnen passen in een woning met landelijke stijl.

Een wandrek metaal, een uiterst populaire keuze

Heel wat mensen die van plan zijn om één of meerdere wandrekken te kopen kiezen voor een wandrek metaal. Dat omwille van verschillende redenen. In eerste instantie geldt voor dit type wandrek bijvoorbeeld dat ze aangekocht kan worden in de meest uiteenlopende kleuren en vormen. Zo kan je ze in het wit en zwart kopen, maar zijn er ook nog heel wat andere kleuren verkrijgbaar.

Interessant aan metalen wandrekken is ook dat ze aangekocht kunnen worden in diverse vormen. Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om te kiezen voor een rond exemplaar, maar behoren ook vierkante evenals rechthoekige exemplaren tot de mogelijkheden. Ben je tot slot ook vooral op zoek naar een wandrek dat zeer eenvoudig kan worden onderhouden of schoongemaakt? Ook in dat geval zal de keuze voor een metalen exemplaar wellicht vrij snel zijn gemaakt.

Waarom kiezen voor een wandrek hout?

Metalen wandrekken mogen dan in de praktijk nog zo populair zijn, heel veel mensen geven toch de voorkeur aan een wandrek hout. Dat is het gevolg van het feite dat velen zweren bij het creëren van een natuurlijke uitstraling in hun huis. Daar kunnen houten wandrekken uiteraard zeker voor zorgen. Voor deze wandrekken geldt dat ze aangekocht kunnen worden in verschillende houtsoorten waarvan vooral het robuuste eikenhout wordt beschouwd als een absolute topper. Ben je van plan om een dergelijk wandrek te kopen om in de hal van je woning te plaatsen? Bekijk dan ook zeker even de exemplaren die beschikken over kapstokhaken. Op deze manier kan je namelijk zomaar een extra praktisch voordeel realiseren bij jouw gloednieuwe wandrek. 

Een wandrek keuken kopen, waar rekening mee houden?

Je kan er in principe in eender welke ruimte in huis voor kiezen om een wandrek te plaatsen. Dit geldt voor je woonkamer of thuiskantoor, maar zeker ook voor de keuken. Niet zelden is het bijvoorbeeld zo dat mensen in hun keuken één of meerdere wandrekken voorzien waar ze kruiden op plaatsen. Niet alleen hebben ze hun kruiden op deze manier altijd vlot bij de hand, daarnaast wordt voorkomen dat ze ruimte in beslag nemen op het werkblad. Stiekem moet het bovendien gezegd dat kruiden op een wandrekje best een extra natuurlijk touch aan je keuken geven. 

https://nl.pinterest.com/pin/11610911534221800/

Ben je van plan om ook in jouw keuken wandrekken te plaatsen? Hou dan wel rekening met de plaats waar je ze precies ophangt. Voor kruiden geldt bijvoorbeeld dat ze vaak in de directe omgeving van de kookplaat zijn terug te vinden. Dat is geen probleem, alleen zijn wandrekken van hout vaak niet zo bestand tegen de invloed van waterdamp. De keuze voor een wandrek metaal zou in de keuken dan ook een prima keuze kunnen zijn. Prefereer je toch liever een exemplaar van hout? Zorg er dan altijd voor dat deze is behandeld of geïmpregneerd zodat ze beter bestand is tegen vocht.

Hoe hang je een wandrek op?

Een wandrek ophangen kan soms zorgen voor wat frustraties. Echter is dat helemaal niet nodig! Met onderstaande video heb je binnen een handomdraai (letterlijk!) zo een wandrek of blinde plank opgehangen. De video beschrijft het ophangen van een blinde plank. Hetzelfde principe werkt voor een wandrek.

Wandplank ophangen

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *