Op zoek naar een geschikte salontafel? Hier moet je op letten!

Ben je op zoek naar een geschikte salontafel voor in jouw woning, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Dat kunnen we ons goed voorstellen, want er is vandaag de dag ook enorm veel waar je uit kunt kiezen. En dat maakt het natuurlijk niet per se makkelijker om je keuze te maken. Om je te helpen bij jouw keuze, zetten we in dit artikel een aantal dingen op een rij waar je op moet letten als je een salontafel gaat kopen!

Voor welk materiaal kies je?

Ten eerste is het handig voor jezelf om te bepalen voor wat voor materiaal je graag wil gaan. Om daar een keuze in te maken, kun je kijken naar de rest van je interieur. Welke materialen heb je allemaal gebruikt en wat past daar het beste bij? Wil je het liefst zo min mogelijk verschillende materialen of vindt je het juist leuk om veel diversiteit te hebben in je inrichting? Als je houdt van warmte en gezelligheid in je woonkamer, raden we je aan om voor een houten salontafel te kiezen. Hierin heb je natuurlijk ook nog diverse keuzes, zoals licht en donker hout en verschillende houtsoorten. Donker hout is erg geschikt als jij jouw woonkamer een elegante, vintage uitstraling wil geven. Lichtere houtsoorten zorgen juist weer voor een minimalistische, Scandinavische stijl. Als je van een industriële setting houdt, kun je beter kiezen voor metaal in plaats van hout, of misschien zelfs een combinatie van de twee materialen. Metaal is ook mooi om te combineren met glas. Als je hiervan houdt, kun je eens kijken op Glazentafel.nl

Welke vorm wil je het liefst? 

Ook de vorm van een salontafel is een belangrijke keuze. Het bepaalt namelijk voor een groot deel hoeveel ruimte de tafel inneemt en in wat voor soort interieur hij het beste past. Het grootste deel van de salontafels die je tegenkomt, zijn waarschijnlijk rechthoekig. Rechthoekige salontafels worden vaak evenwijdig aan de zitbank geplaatst, zodat je er goed bij kunt. Mocht je kleine kinderen of huisdieren hebben, dan is een ronde tafel vaak een betere keuze. Kinderen en dieren kunnen zich dan niet stoten of verwonden aan de hoeken van de tafel. De kans dat de tafel om wordt gestoten of dat er iets vanaf valt is dan ook kleiner. Natuurlijk kun je ook kiezen voor ovaal, dit zit een beetje tussen rechthoekig en rond in. Dit is vooral slim als je een grotere woonkamer hebt, want een ronde salontafel lijkt dan vaak wel erg klein in vergelijking met de ruimte die je hebt!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *