Wil je graag kokend water uit de kraan? Dit zijn de voordelen!

Steeds meer mensen kiezen voor een kraan met kokend water in huis, een kraan waar meteen kokend water uit komt, zodat je niet meer zelf water hoeft te koken om dit te kunnen gebruiken. Klinkt misschien een beetje onhandig of gevaarlijk, maar de kranen beschikken natuurlijk over een goede beveiliging. Ben je benieuwd of een kraan met kokend water geschikt is voor bij jou in huis? In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van een kokend water kraan!

Hoe werkt een kraan met kokend water?

Hoe werkt een kokend water kraan nu eigenlijk? We kunnen ons voorstellen dat het misschien als een vreemd concept klinkt als je er nog niet bekend mee was. In de meeste gevallen is het een onderdeel van een 3-in-1-kraan. Deze werken met een kindveilig dubbel-druk-systeem. Je drukt twee keer de ring in en draait hem vervolgens om, zodat je kokend water uit je kraan krijgt. De ring licht op als het gekookte water klaar is om uit de kraan te komen. 

Voordelen van een kokend water kraan 

Een kokend water kraan is erg gebruiksvriendelijk en biedt een hoop voordelen. Als je er eenmaal een in huis hebt, wil je nooit meer iets anders. Dit zijn de voordelen van een kraan met kokend water

  • Tijdsbesparing: Een kokend water kraan scheelt je een hoop tijd, aangezien je niet meer hoeft te wachten tot de waterkoker klaar is. Of je nu thee gaat zetten of bijvoorbeeld rijst wil koken, de Grohe kraan bespaart je altijd een hoop tijd. 
  • Energiebesparing: Je bespaart met een Grohe kraan niet alleen tijd, maar ook energie. Als je meerdere keren per dag gekookt water nodig hebt, verbruik je met een kokend water kraan veel minder energie dan met een waterkoker. 
  • Waterbesparing: Je tapt met een kokend water kraan nooit meer water af dan je nodig hebt. Je verspilt dus ook geen water meer, wat met een waterkoker nog wel eens voorkomt. 
  • Veiligheid: Kokend water kranen zijn erg veilig, ook met kinderen in huis. Ze werken altijd met een kindveilig systeem. Kinderen hebben hierdoor geen toegang tot het kokende water en kunnen dus nooit hun handen verbranden. 
  • Ruimtebesparing: Je bespaart met een kokend water kraan ruimte op je aanrechtblad, aangezien je geen waterkoker of fluitketel meer nodig hebt. Zo is er weer ruimte voor een extra koffiezetapparaat πŸ˜‰ 

Een kokend water kraan van Grohe

Grohe is natuurlijk een bekend A-merk op het gebied van kranen. De Grohe Red kokend water kranen zijn de meest populaire modellen van het merk op het gebied van speciale kranen. De kranen zijn van hoge kwaliteit en zijn erg veilig. Ze werken allemaal met een kindveilig systeem, zodat jouw kinderen hun handen niet kunnen verbranden. Er zijn 3 verschillende ontwerpen waar je uit kunt kiezen en ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Zo kun jij jouw Grohe kokend water kraan helemaal aanpassen op de stijl van jouw keuken. Mocht je vaak veel kokend water nodig hebben, dan kun je de kraan combineren met een boiler waarin je 3 liter of 5,5 liter water in kunt bewaren. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *