Hoe maak ik Keralit schoon?

Keralit is een materiaal dat steeds vaker gebruikt wordt als gevelbekleding of dakrandafwerking. Dit komt niet alleen doordat het oersterk is, maar ook omdat het onderhoudsarm is. Zo verkleurt Keralit bijvoorbeeld niet en bovendien neemt het geen vocht op. Het materiaal kan overigens wel vies worden. Als dit bij jou het geval is, is het zaak om Keralit schoon te maken. Maar hoe doe je dit? Je leest het in deze tekst.

Redenen om Keralit schoon te maken

Is jouw woning voorzien van Keralit gevelbekleding of boeidelen? Dan vraag jij je misschien af waarom je dit materiaal schoon moet maken. Allereerst is dit belangrijk om de mooie uitstraling van dit product te behouden. Wanneer je het materiaal nooit schoonmaakt, hoopt het vuil zich op. Hierdoor gaat jouw kunststof gevelbekleding of dakrand er na verloop van tijd smerig uitzien.

Naast vuil kan er ook vogelpoep achterblijven op Keralit. Het is belangrijk om dit tijdig te verwijderen, want vogelpoep kan blijvende schade aan dit materiaal veroorzaken. De bijtende stoffen in vogelpoep kunnen de uv-bestendige toplaag van Keralit namelijk aantasten. Wanneer je hier te lang mee wacht, kan dit ertoe leiden dat het materiaal na verloop van tijd gaat verkleuren door de zon. Heb je vogelpoep gespot op gevelbekleding of een dakrand van Keralit? Maak dit dan zo snel mogelijk schoon. Op deze manier kun je jarenlang blijven genieten van dit materiaal.

Pas op met het gebruik van schoonmaakmiddelen

Veel mensen hebben de neiging om schoonmaakmiddel te gebruiken als ze iets schoon gaan maken. Bij het schoonmaken van Keralit moet je hier alleen extra voorzichtig mee zijn. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om oplosmiddelen of schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Doe je dit wel? Dan kan jouw Keralit gevelbekleding of dakrandafwerking namelijk beschadigen.

Wij kunnen ons voorstellen dat jij je afvraagt hoe je Keralit dan wel schoon moet maken. Je kunt hier het beste een zachte doek en warm water voor gebruiken. Hiermee lukt het je meestal om het vuil van Keralit-panelen te verwijderen. Als dit niet het geval is, kun je eventueel een milde zeep toevoegen aan het water. Er is bovendien een speciale Keralitreiniger te koop.

Gebruik geen hogedrukspuit

Heb je veel Keralit verwerkt in je woning? Dan kan het een behoorlijke klus zijn om dit schoon te maken. Als je een hogedrukspuit hebt, lijkt het je misschien verstandig om hier gebruik van te maken. Ondanks dat je op deze manier (veel) tijd bespaart, raden wij het gebruik van een hogedrukspuit om Keralit schoon te maken ten zeerste af. Waarom? Omdat dit apparaat water met hoge druk tegen de panelen spuit. Wanneer er zand of andere rommel op het materiaal zit, kunnen er krassen ontstaan. Ditzelfde kan overigens ook gebeuren als je een ruwe doek of schuurspons gebruikt, dus dit is ook niet aan te raden.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *