zonnescherm hangt scheef

Een veelvoorkomend probleem waar huiseigenaren mee te maken krijgen, is een zonnescherm dat scheefhangt. Gelukkig delen mensen op online forums hun ervaringen en oplossingen voor dit ongemak. Zonnescherm hangt scheef? Lees dan deze blog en we geven nuttige tips en tricks om een scheefhangend zonnescherm recht te zetten.

Oplossingen voor een scheef zonnescherm

1. Afstellen van de armen

 • Draai de moer aan het begin van de arm los.
 • Verstel de arm omhoog of omlaag door aan de zeskantbout te draaien.
 • Zorg ervoor dat de moer weer recht in het profiel zit en draai deze vast.

2. Gebruik van smeermiddelen

 • Als de beugel niet soepel beweegt, spuit dan smeermiddel zoals WD-40 tussen de beugel en de zijkap.

3. Aanpassingen aan bouten en beugels

 • Los bouten, zoals aangegeven op het forum.
 • Pas beugels aan door aan specifieke bouten te draaien.
 • Zorg ervoor dat alles stevig wordt vastgedraaid.

4. Professionele Hulp

 • Overweeg professionele hulp als de aanpassingen complex lijken of als het zonnescherm niet reageert op de DIY-methoden.

Zoek je meer handige tips voor het klussen? Ga dan naar onze categorie ‘klussen‘ voor de beste tips.

Een arm komt tegen het frame bij het openen of sluiten

Een ander veelvoorkomend zonnescherm probleem dat huiseigenaren tegenkomen, is wanneer een van de armen tegen het frame botst bij het openen of sluiten van het zonnescherm. Dit ongemak kan niet alleen het soepele functioneren van het scherm belemmeren, maar het kan ook leiden tot beschadigingen als het niet tijdig wordt aangepakt.

In deze context kan het nuttig zijn om te begrijpen waarom deze botsing plaatsvindt en hoe dit probleem kan worden opgelost. Het kan variëren van eenvoudige aanpassingen aan de arm tot het inschakelen van professionele hulp om structurele problemen aan te pakken. Binnen deze video zullen wordt de oorzaak van het probleem waarbij een arm tegen het frame botst bij het openen of sluiten van het zonnescherm.

Veelgestelde vragen over een scheef hangend zonnescherm

Als het aankomt op het optimaal benutten van je zonnescherm, zijn er enkele veelgestelde vragen die bij velen opkomen. Van het precies afstellen van het scherm tot het inschatten van de kosten voor deze aanpassingen, dit artikel richt zich op enkele van de meest prangende vragen die rondzingen in de hoofden van huiseigenaren en buitenliefhebbers. Laten we samen de antwoorden verkennen en ontdekken hoe je jouw zonnescherm perfect kunt afstemmen op een zonnige leefomgeving.

Hoe stel je een zonnescherm af?

Het afstellen van een zonnescherm vereist enkele eenvoudige stappen. Volgens de informatie op het forum zijn hier de algemene stappen:

 • Draai de moer aan het begin van de arm los.
 • Draai aan de zeskantbout om de arm omhoog of omlaag te bewegen.
 • Zorg ervoor dat de moer weer recht in het profiel zit en draai deze vast.
 • Bij knikarmschermen kunnen aanpassingen aan bouten en beugels nodig zijn, zoals het losdraaien van bouten en het gebruik van smeermiddelen zoals WD-40.

Wat kost een zonnescherm afstellen?

De kosten voor het afstellen van een zonnescherm kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het scherm, de mate van aanpassing die nodig is, en of professionele hulp wordt ingeschakeld. Als je het zelf doet, zijn de kosten beperkt tot eventuele aanschaf van benodigde materialen zoals smeermiddelen. Voor professionele hulp kunnen de kosten variëren, afhankelijk van de serviceprovider en het specifieke zonnescherm.

Om je een overzicht te bieden van onze diensten en bijbehorende prijzen, hebben we een overzicht samengesteld van de meest voorkomende reparaties en het onderhoudstarief. Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en standaardmontage.

Om je een overzicht te bieden van onze diensten en bijbehorende prijzen, hebben we een overzicht samengesteld van de meest voorkomende reparaties en het onderhoudstarief. Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en standaardmontage.

Dienst/ReparatiePrijs (incl. BTW)
Band / kabel vervangen rolluik/uitvalscherm tot 1e etage€ 195,-
Vervangen doek van een knikarmzonwering (exclusief doekprijs)€ 220,-
Defecte buismotor tot 40 nm vervangen (Somfy motor, knikarmscherm)Vanaf € 460,-
Defecte buismotor tot 20 nm vervangen (Somfy motor, rolluik/screen/uitvalscherm)Vanaf € 395,-
Meerprijs motor type RTS of I.O (afstandsbediening of app bediening)€ 80,-
Koorden / banden vervangen 1 deel serrezonweringen€ 495,-
Afstellen knikarmscherm€ 155,-
Vervangen oogwindwerk en slingerstang (uitvalscherm/knikarmscherm)€ 280,-
Zenders programmeren, opnieuw inlezen op locatie€ 90,-
Toeslag ladders tot de eerste etage€ 45,-
Steigers of overig klimmateriaalOp aanvraag

Overige reparaties en onderhoudstarief:

 • Opstartkosten en voorrijkosten montageteam inclusief eerste uur: € 190,-
 • Uurtarief monteur afgerond per 30 minuten: € 65,-

Nu je op de hoogte bent van de veelvoorkomende reparaties en tarieven voor zonwering, is het belangrijk te weten dat er diverse gespecialiseerde bedrijven beschikbaar zijn om deze diensten te leveren. Elk bedrijf heeft zijn eigen expertise en tariefstructuur, en het is essentieel om een weloverwogen keuze te maken.

Op zoek naar andere tips voor het zomerklaar maken van je woning? Check dan onze blog ‘Tuin zomerklaar maken: hier moet je rekening mee houden‘.

Hoe knikarmscherm afstellen?

Het afstellen van een knikarmscherm volgt over het algemeen dezelfde principes als het afstellen van andere zonneschermen. Hier zijn de stappen:

 • Draai de moeren los die de knikarm aan de zijkap bevestigen.
 • Pas de knikarm aan door aan de zeskantbout te draaien.
 • Draai de moeren weer vast en zorg ervoor dat ze recht in het profiel zitten.
 • Gebruik eventueel smeermiddelen zoals WD-40 om soepelere bewegingen te bevorderen.

Wat kost ophangen zonnescherm?

De kosten voor het ophangen van een zonnescherm zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zonnescherm, de grootte, de montageopties en of professionele installatie wordt ingeschakeld. Zelfinstallatie kan de kosten beperken tot de aanschaf van het zonnescherm en eventuele benodigde montageaccessoires. Als je een professional inhuurt voor de installatie, kunnen de kosten variëren op basis van de complexiteit van de installatie en de arbeidskosten van de serviceprovider. Het is raadzaam offertes aan te vragen bij verschillende installateurs om een beter beeld te krijgen van de kosten.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *