De beste heggenschaar voor iedere haag

De beste heggenschaar voor iedere haag

Een prachtige haag is de kroon op het werk van elke tuinliefhebber. Maar om deze mooi en gezond te houden, moet je op tijd en op de juiste manier snoeien. En daarvoor heb je natuurlijk de beste heggenschaar nodig! Maar welke moet je nu precies hebben voor jouw haag? In dit artikel zetten we alle opties op een rijtje. Van benzine heggenscharen tot elektrische heggenscharen en heggenscharen op steel. Zo kun je de juiste keuze maken en ervoor zorgen dat jouw haag er weer prachtig bij staat!

Benzine heggenschaar

Een benzine heggenschaar is de krachtpatser onder de heggenscharen! Ideaal voor het onderhoud van grote parken en landschappen, maar ook zeker geschikt voor de hagen rondom jouw eigen woning. En ondanks de enorme kracht zijn ze verrassend gemakkelijk te hanteren. Het grote voordeel van een benzine heggenschaar is dat je geen rekening hoeft te houden met verlengsnoeren of accuduur. Hierdoor is het apparaat perfect geschikt voor het zware werk en hoef je je geen zorgen te maken over het opladen van de accu. 

Accu heggenschaar

De accu heggenschaar is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een combinatie van flexibiliteit en gebruiksgemak. Net als de benzine-variant biedt de accu heggenschaar je namelijk veel bewegingsvrijheid, maar dan wel zonder de herrie en de uitstoot van de benzine motor. Ideaal dus voor geluidsgevoelige omgevingen! En het lichte gewicht maakt het werken met deze heggenschaar ook nog eens erg prettig. Met een volledig opgeladen accu kun je bovendien zo’n 60 minuten snoeien, afhankelijk van het type heggenschaar. Het grootste voordeel van een accu heggenschaar is dat je geen verlengsnoer nodig hebt en dus geen rekening hoeft te houden met de lengte van het snoer. Het nadeel is wel dat de accu na verloop van tijd minder krachtig wordt en dus minder lang meegaat. Maar voor de meeste klusjes in de tuin is de accu heggenschaar absoluut een goede optie!

Elektrische heggenschaar

De elektrische heggenschaar is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en stille heggenschaar. Net als de accu heggenschaar is deze variant erg licht in gewicht, waardoor je gemakkelijk en comfortabel kunt werken. En doordat je hem gewoon in het stopcontact steekt, kun je meteen aan de slag, zonder je druk te hoeven maken over het opladen van een accu of het tanken van benzine. Ideaal dus voor werkzaamheden rondom het huis! Het enige nadeel van de elektrische heggenschaar is dat je rekening moet houden met de lengte van het snoer en dat je niet te ver van een stopcontact kunt werken. Maar als je tuin niet al te groot is en je een stopcontact in de buurt hebt, dan is de elektrische heggenschaar zeker een goede optie!

Heggenschaar op steel

Een heggenschaar op steel is ideaal voor het onderhouden van hoge en brede hagen. Werken op hoogte wordt een stuk gemakkelijker en veiliger dankzij de steel en de draaibare mesbalk. Er zijn verschillende soorten heggenscharen op steel verkrijgbaar, met elk hun eigen aandrijving. Elektrische heggenscharen op steel zijn geschikt voor kleinere hagen rondom het huis, terwijl een benzine-variant meer geschikt kan zijn voor grotere hagen in parken en landschappen. Welke heggenschaar kies jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *