Belangrijke redenen waarom je je dakgoot goed schoon moet houden

Als je een eigen huis hebt, moet je bij tijd en wijle onderhoud plegen. Zonder onderhoud verslechtert de staat van je woning en dat kan veel problemen opleveren. Bovendien is het ook nog eens zo dat een slecht onderhouden huis de waarde van je woning doet verminderen. Genoeg reden dus om je onderhoud tijdig uit te voeren. Een van de belangrijkste dingen is het dakgootonderhoud. Dit onderhoud wordt door veel mensen gezien als een vervelend klusje, maar het is van groot belang dat je dit op tijd uitvoert. Wij leggen je graag uit waarom dit belangrijk is en hoe je kunt regelen dat het werk goed gedaan wordt, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. 

Voorkom schade

Je dakgoten zijn gemaakt om hemelwater op een georganiseerde manier af te voeren. Zijn je dakgoten verstopt, dan zal het water in de goot ophopen en misschien wel aan de kant van je woning overstromen. Dat kan grote schade aan je huis opleveren. Je houtwerk kan namelijk nat worden en wanneer dit langdurig zo blijft, begint het hout te rotten. Dat geeft vlekken in je muur, maar het zorgt ook dat er schadelijke schimmels in je woning komen. Zorg er daarom altijd voor dat je dakgoten schoon zijn. Je kunt ondersteuning van het dakgoot schoonmaken van Univé krijgen. Deze verzekeraar biedt namelijk een speciaal pakket aan waarmee jij het dakgootonderhoud kunt uitbesteden aan een professional. 

Je dakgoten gaan langer mee

Ieder huis is voorzien van dakgoten om te zorgen dat het hemelwater goed weg kan lopen. Tijdens een licht buitje kan er namelijk al een gigantische hoeveelheid water op je dak terechtkomen. Had je geen goten, dan stroomde dit water zo je tuin in waardoor er een moeras zou ontstaan. Het schoonmaken van je dakgoot is echter niet alleen belangrijk voor het afvoeren van het water zelf. Door je dakgoot tijdig te laten reinigen, hou je de kwaliteit van de goot zelf ook goed. De goot ondervindt namelijk veel minder risico op rotting door opgehoopt rommel dat rotting bevordert. Zo gaan je houten dakgoten veel langer mee en dat bespaart je veel kosten op de lange termijn. 

Sluit je verzekering vandaag nog af

Wanneer je enthousiast bent geworden van het idee dat je je dakgootonderhoud kunt verzekeren en daarmee uitbesteden, dan kun je even naar de site van Univé gaan. Hier kun je de voorwaarden even op je gemak doorlezen en bekijken welke maandpremie je voor deze verzekering betaalt. Check ook zeker de overige opties uit Univé’s Veilig Wonen verzekeringen even. Je kunt namelijk nog veel meer onderhoud aan je woning uitbesteden door middel van verzekeringen. Wat dacht je van je cv-ketelonderhoud of het schoorsteenvegen uitbesteden? Goed om te weten: neem je meerdere verzekeringen, dan profiteer je van een pakketkorting tot wel 10%. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *