Dit zijn de voordelen van een 4 seizoenen dekbed

Het is ineens weer een stuk kouder in de nacht, dat voel je natuurlijk ook op je slaapkamer. Tijd om weer een winterdekbed tevoorschijn te halen, of toch niet? Als je een nieuw dekbed gaat kopen, kun je uit verschillende soorten kiezen. Het 4 seizoenen dekbed en een apart zomer- en winterdekbed zijn de meest populaire keuzes. Maar wat is nu eigenlijk het fijnste? Een 4 seizoenen dekbed of juist twee aparte dekbedden voor de zomer en de winter? In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van een 4 seizoenen dekbed!

Makkelijk en snel wisselen 

Het wisselen van je beddengoed is niet het leukste klusje dat er bestaat. Dit kan een behoorlijk gedoe zijn, zeker in de periode dat het weer en de nachttemperatuur nog erg variëren per dag. Zo komen we meteen op het grootste voordeel van een 4 seizoenen dekbed: Je kunt snel en makkelijk wisselen tussen de verschillende delen van het dekbed. Dat betekent dat je het dekbed iedere avond in no-time hebt aangepast op de temperatuur in de slaapkamer. In het begin van het najaar is dat natuurlijk erg fijn, zeker in Nederland met die onvoorspelbare temperaturen. Is het nog best warm ‘s avonds? Dan gebruik je gewoon het zomerdeel. Wordt het wat frisser, dan kun je het winterdeel gebruiken. En wordt het uiteindelijk echt koud ‘s nachts, dan kun je beide delen samenvoegen voor een heerlijk warm dekbed. 

In verhouding betaal je minder 

Een ander voordeel van een 4 seizoenen dekbed is dat je in verhouding minder betaalt dan wanneer je een apart dekbed hebt voor de zomer en de winter. Een 4 seizoenen dekbed is iets duurder dan een zomer of winterdekbed, maar je hebt er natuurlijk maar één nodig. Hierdoor is het alsnog een voordelige keuze ten opzichte van twee aparte dekbedden voor de zomer en de winter. Hoeveel je precies betaalt, hangt uiteraard een beetje af van het materiaal waarvan het dekbed is gemaakt en wat de vulling is. Gemiddeld betaal je voor een 4 seizoenen dekbed tussen de 50 en 100 euro. Voor een los zomerdekbed betaal je gemiddeld 30 tot 70 euro en voor een winterdekbed tussen de 50 en 100 euro. Een 4 seizoenen dekbed is dus in de meeste gevallen goedkoper. 

Onder een 4 seizoenen dekbed zweet je minder 

De meeste 4 seizoenen dekbedden bestaan uit stoffen met een open structuur, waardoor het dekbed beter kan ademen. Als je ‘s nachts zweet, is dat geen probleem, want 4 seizoenen dekbedden beschikken over een anti-transpiratie laag. Hierdoor blijft je dekbed langer fris en heb je het minder snel te warm ‘s nachts!

Conclusie 

Een 4 seizoenen dekbed heeft dus een hoop voordelen, zowel op het gebied van de prijs als in het gebruik. Uiteraard is dit ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Er zijn mensen die liever twee aparte dekbedden hebben. Wil je voordeliger uit zijn en makkelijk van een zomer naar een winterdekbed kunnen wisselen. Dan is een 4 seizoenen dekbed de beste keuze.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *