Dit zijn de voordelen van houten vloeren

Wil jij de vloer in jouw huidige woning graag laten vervangen of ben je een huis aan het bouwen en moet je nog een vloer kiezen voor in je nieuwe huis? Dat is vaak niet zo’n makkelijke keuze als je misschien zou denken. Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen die ieder hun eigen voordelen en nadelen hebben. In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen die een houten vloer kan bieden voor jouw woning!

Een houten vloer zorgt altijd voor sfeer 

Iedereen wil natuurlijk het liefst een sfeervolle woning, zeker als we het over de woonkamer hebben. Het hart van het huis. Houten vloeren brengen altijd veel sfeer en warmte met zich mee, in welke ruimte je ze ook laat leggen. Hout is een natuurproduct, waardoor geen enkele plank er hetzelfde uitziet. Dit geeft de vloer een authentieke uitstraling, waardoor de vloer echt tijdloos wordt. 

Houten vloeren zijn duurzaam 

Aangezien hout een natuurproduct is, zijn houten vloeren natuurlijk ook erg duurzaam. Zo’n duurzame houten vloer mag dan misschien wat meer kosten, maar het is een goede investering voor op de langere termijn. Als je de vloer goed onderhoudt, kan deze makkelijk een heel mensenleven meegaan, als het niet langer is. Mochten er beschadigingen in de vloer komen dan is dat eigenlijk ook geen probleem, want je kunt een houten vloer met gemak opnieuw opschuren en laten lakken. Hierdoor ziet de vloer er weer als nieuw uit. Dit maakt het ook een goede keuze voor mensen die jonge kinderen of huisdieren hebben. Die kunnen immers nogal wel eens voor schade aan je vloer zorgen!

Goed te combineren met vloerverwarming 

Heb je vloerverwarming in je woning liggen en wil je hier graag gebruik van blijven maken? Ook dan is een houten vloer een goede keuze. Hout is namelijk goed te combineren met vloerverwarming, aangezien het veel warmte vasthoudt. Hout neemt de temperatuur van de ruimte aan, waardoor het materiaal al snel een comfortabele temperatuur krijgt voor je voeten. Niet alle houtsoorten zijn hier geschikt voor, maar de meeste soorten wel. Vraag hier altijd even advies over bij een specialist. 

Houten vloeren zijn makkelijk te onderhouden

Het onderhoud van een houten vloer stelt in principe niets voor. Het is eigenlijk al voldoende om regelmatig te stofzuigen en de vloer soms af te doen met een vochtige doek of uitgewrongen dweil. Er is ook speciale zeep te krijgen waarmee je een houten vloer weer net wat meer kunt laten stralen en waarmee je de natuurlijke kleur van het materiaal weer meer naar boven kunt halen. Het is wel aan te raden om de vloer een keer in de zoveel tijd te behandelen met olie of lak om het hout mooi te houden.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *