Een fijn dekbed kopen: Waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een nieuw dekbed, maar weet je nog niet zo goed wat voor soort dekbed je het liefste wil? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een nieuw dekbed aan gaat schaffen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Een dekbed gaat gemiddeld 8 jaar mee, dus mocht jouw dekbed al zo oud zijn, dan is het verstandig om een keer voor een nieuwe te gaan. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een nieuw dekbed aan gaat schaffen!

Welke vulling kun je het beste kiezen?

Er zijn diverse keuzes op het gebied van vulling van een dekbed: donzen dekbedden, katoenen dekbedden, wollen dekbedden en synthetische dekbedden. Je hebt daarnaast ook nog enkele dekbedden en 4 seizoenen dekbedden. Heb je graag een lichter dekbed? Dan is een hoger gehalte aan dons vaak een goede keuze. Wollen dekbedden geven meer het gevoel van gewicht, wat sommige mensen ook juist heel fijn vinden om onder te slapen. Mocht je allergisch zijn voor huisstofmijt, dan kun je het beste kijken of je een dekbed en kussens kunt vinden met het Nomite label. Dit label is speciaal bedoeld om aan te geven of een dekbed wel of niet geschikt is voor mensen met een huisstofallergie. Synthetische dekbedden zijn ten slotte makkelijk te wassen en onderhouden, de andere materialen hebben vaak wat meer een gebruiksaanwijzing. Twijfel je nog heel erg over deze keuze? Vraag dan eens advies bij een expert, zoals Dekbedgekte.nl. 

De juiste maat kiezen voor je dekbed 

Naast het materiaal is het natuurlijk ook belangrijk dat je de juiste maat kiest voor jouw dekbed. Dit is onder andere afhankelijk van jouw voorkeur. Mocht je een partner hebben en jullie voorkeuren zijn niet hetzelfde, dan kun je ervoor kiezen om twee eenpersoonsdekbedden te kopen in plaats van één groot dekbed. Als je samen onder hetzelfde dekbed wil liggen, kun je het beste kiezen voor een maat van 200 cm of 240 cm. Wat het fijnste formaat is, hangt uiteraard ook af van de afmetingen van je bed. Hoe groter je bed is, hoe fijner het is om een groot dekbed te hebben. Heb je maar een klein bed, dan is het minder fijn om een te groot dekbed te hebben omdat het op de grond kan gaan hangen of van het bed vallen. Het is aan te raden om een marge van 40 tot 60 centimeter te houden ten opzichte van de afmetingen van je bed, zodat het dekbed een beetje over de rand hangt. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *