Dat de huizenprijzen fluctueren, is niets nieuws. Nadat de prijzen voor een periode dalende waren, zijn ze nu weer voor het tweede kwartaal op rij gestegen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning ligt nu op €422.000 euro. Hoewel het makkelijk lijkt om nu je woning te verkopen, kunnen er nog steeds veel beren op de weg zitten. Een verkoopmakelaar kan je helpen je huis goed te verkopen in deze wisselende markt. In dit artikel geven we je hier meer informatie over. 

Wat doet een verkoopmakelaar?

Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar Amsterdam? Een verkoopmakelaar staat je bij tijdens de verkoop van je woning of appartement. Om te beginnen is het belangrijk dat de waarde van je woning wordt bepaald. De verkoopmakelaar kijkt hierbij naar verkopen in de omgeving, de staat van het huis, de buurt én natuurlijk de markt. De makelaar zal je een voorstel doen waarmee het huis op de markt zal worden gebracht. Hoewel de markt nu krap is en huizen als zoete broodjes over de toonbank lijken te gaan, is het nog steeds enorm belangrijk om je huis op een goede manier te presenteren. Het verkoopbordje is hier slechts een klein onderdeel van. Denk aan enthousiaste teksten, professionele foto’s en plattegronden van het huis. Aanvullend kun je ook denken aan video’s en digitale bezichtigingen van het huis. Hoe groter het bereik, hoe meer aandacht er is voor je woning. Zodra er aanvragen voor een bezichtiging binnenkomen, neemt de verkoopmakelaar dit op zich. Jij zorgt ervoor dat het huis schoon en opgeruimd is, de makelaar doet de rest. Zodra de makelaar een bod ontvangt van potentiële kopers, zal hij om tafel gaan om je van advies te voorzien. De verkoopmakelaar is dé schakel tussen kopers en verkopers en zal het gehele proces bij een koopovereenkomst in goede banen leiden. 

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Nieuwbouw is vaak ontzettend duur en voor starters zelfs te duur. Ondanks de stijgende huizenprijzen, werden er in het derde kwartaal van 2023 wel méér nieuwbouwwoningen verkocht. Het is dan goed om een verkoopmakelaar in te schakelen, om je bestaande woning goed om de markt aan te bieden.  Met name in grote steden is er weinig ruimte voor nieuwbouw, waardoor er veel bestaande woningen te koop staan. Zo heeft een makelaar in Amsterdam bijvoorbeeld veel ervaring met de verkoop van bestaande woningen. Verkoopmakelaars zijn op de hoogte van de veranderingen op de woningmarkt, kun je daarin adviseren én kennen alle verkooptrucs. Bovendien kunnen zij je ook weer helpen bij de aankoop van een nieuwe woning, als aankoopmakelaar. 

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *