Prachtig wonen in omgeving IJsselstein

Ken jij het idyllische plaatsje IJsselstein al? Deze stad ligt onder de rook van Utrecht. Het gezellige centrum bevat een mix van restaurants, cafés en winkels. In dit knusse centrum wordt een paar keer per jaar ook een braderie georganiseerd waar heel IJsselstein even komt kijken. Kortom: er is genoeg te doen in dit natuurrijke stadje. Ben jij op zoek naar een huis te koop in IJsselstein? Dan geeft Van Oord Makelaardij je graag een paar tips!

Huis te koop IJsselstein

Het kopen van een huis doe je niet dagelijks en het kan dan ook best lastig zijn om te bedenken waar je allemaal rekening mee moet houden. Over één ding hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken: het aanbod van huizen bekijken. Van Oord Makelaardij zet al het aanbod voor je op een rijtje op hun website. Dankzij hun meer dan 15 jaar ervaring mogen zij zichzelf met recht de expert noemen op het gebied van het kopen van een huis.

Tip 1: maak een wensenlijst

Is dit de eerste keer dat je op zoek gaat naar een huis? Dan weet je wellicht nog niet zo goed waar je naar moet kijken. Het kan dan helpen om een wensenlijst op te stellen. In deze wensenlijst kun je opnemen wat je wensen en eisen zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het hebben van een bad in de badkamer, de hoeveelheid slaapkamers die je minimaal wilt hebben of de grootte van de tuin. Het maken van een uitgebreide lijst kan je tevens helpen bij de beslissing tussen wens en eis. We weten allemaal dat het kopen van een huis de laatste jaren steeds lastiger werd door de druk op de huizenmarkt en dat daardoor soms een aanpassing van je wensen nodig is. 

Tip 2: praat met een hypotheekadviseur

Het inschakelen van een hypotheekadviseur aan het begin van je zoektocht naar een huis dat te koop staat in IJsselstein zorgt ervoor dat je direct weet wat je kan besteden. Daardoor kun je gerichter kijken naar de huizen die binnen jouw budget liggen en weet je welke mogelijkheden er zijn rondom eventueel overbieden of de mogelijkheid tot het verbouwen van een huis.

Tip 3: plan meerdere bezichtigingen

Een bezichtiging duurt gemiddeld zo’n half uur. In die tijd loop je de woning door en krijg je de kans om alles te bekijken. Maar in een half uur tijd is het lastig om te beslissen of je dit huis in IJsselstein wilt kopen. Na de bezichtiging ben je misschien bepaalde details vergeten of heb je ze nog niet voldoende kunnen bekijken. Ook is het goed om op verschillende tijden bij het huis te gaan kijken. Hoe druk is de straat in de ochtendspits en hoeveel auto’s staan er wanneer ’s avonds iedereen thuis is?

Tip 4: Wat zijn je toekomstplannen?

Wil jij in de toekomst een eigen praktijk aan huis? Of denken jullie misschien na over gezinsuitbreiding? Dan kun je nu beter al kijken naar huizen die passen bij deze toekomstplannen. Doe je dit niet, dan loop je kans dat je over een paar jaar alweer op zoek kunt naar een nieuw huis.

Tip 5: Koop niet boven je financiële mogelijkheden

Hoe verleidelijk het ook kan zijn, zeker in deze snelle huizenmarkt, koop niet boven je financiële mogelijkheden. Een huis kopen kost geld. Toch moet het niet zo zijn dat je geen geld meer overhoudt om je vaste lasten te dragen. Of om nog leuke dingen te kunnen doen. In overleg met je hypotheekadviseur kun je kijken wat jullie maximaal willen spenderen aan het kopen van een huis in IJsselstein. Het moeilijkste gedeelte: niet over jullie vastgestelde budget heen gaan wanneer er weer een mooi huis voorbij komt!

Vragen?

Wij begrijpen dat er op elk moment in het proces bij het kopen van een huis vragen kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld net na een aankoopgesprek. Want heb je de informatie wel juist begrepen? Daarom zijn we bij Van Oord Makelaardij in IJsselstein de hele dag telefonisch bereikbaar op 030-6868280. Het kopen van een huis is niet iets dat je dagelijks doet en dat maakt het best spannend. Dat is precies de reden dat wij het belangrijk vinden dat je ons altijd even kunt bellen. Zo wordt de onzekerheid weggenomen en kun je gaan genieten van je nieuwe huis.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *