Tips voor het kopen van een nieuwe wastafel!

In dit artikel worden diverse tips besproken voor het kopen van een nieuwe wastafel en worden de laatste badkamerdesign trends van 2023 besproken, speciaal voor degenen die van plan zijn hun badkamer te verbouwen. Als je op zoek bent naar ideeën voor een nieuwe wastafel, dan is het de moeite waard om de wastafel Badkamerplanet te bekijken. Hier kun je de leukste en meest diverse wastafels vinden. Lees verder!

Begin bij het begin

Voordat je een nieuwe wastafel aanschaft, is het verstandig om na te denken over de keuze tussen een enkele of dubbele wastafel. Dubbele wastafels zijn meestal breder en verkrijgbaar in formaten tot wel 120 cm. Dit is vooral handig voor gezinnen, zodat er ’s ochtends geen strijd ontstaat om wie er als eerste zijn tanden kan poetsen of zijn haar kan kammen. Bij het kiezen van het design van de wastafel is het natuurlijk belangrijk dat deze past bij het ontwerp van de nieuwe badkamer, maar het is vooral van belang om te letten op de afmetingen van de wastafel, met name de breedte. Het zou immers zonde zijn als het gekozen design niet past. Daarom is het belangrijk om de locatie van de wastafel nauwkeurig op te meten voordat je een keuze maakt.

Onderhoud 

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je wastafel, is het belangrijk om deze regelmatig goed schoon te maken en te onderhouden. Meestal is er niet veel onderhoud nodig, maar als je een wastafel van natuursteen hebt, is het belangrijk om deze vooraf en periodiek te impregneren. Natuursteen is namelijk kwetsbaar en vlekken zijn goed zichtbaar. Door het impregneren wordt de wastafel van binnenuit beschermd en wordt de kans op het absorberen van vuil verminderd. Een impregneermiddel is vaak eenvoudig te bestellen bij de winkel waar je de wastafel hebt gekocht. Omdat je de wastafel meestal minstens twee keer per dag gebruikt, is het extra belangrijk om goed voor de wastafel te zorgen.

Trends anno nu

Momenteel is de grootste trend in badkamerdesign het gebruik van natuurlijke materialen. Vooral hout is erg populair, bijvoorbeeld in de vorm van houtlook tegels of een wastafel van echt hout. Natuurstenen wastafels passen ook goed bij deze trend, vooral in combinatie met hout. Verder zullen we veel ronde en organische vormen zien in zowel wastafels als baden. Minimalisme is ook een populaire trend, waarbij een subtiel ontwerp zonder overbodige elementen zorgt voor een schone en delicate uitstraling. Deze trends combineren uitstekend met een natuurlijke look in de badkamer.

Scandinavisch

Tot slot blijft de Scandinavische badkamerstijl dit jaar ook een trend. Deze minimalistische stijl is al een aantal jaren populair en zal dat zeker nog even blijven. De Scandinavische badkamer combineert de trends van natuurlijke elementen, organische vormen en minimalistisch design met weinig kleur. Als je toch wat kleur wilt toevoegen aan deze stijl, kies dan voor een mooie terracotta kleur of een natuurlijke groene tint. Het toevoegen van planten aan de badkamer geeft deze vaak steriele ruimte ook meer sfeer!

Dit vind je misschien ook leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *